Artek Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Mówicie o cieńkich plecionkach ? Czy w przypadku grubszych też taj się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 (edytowane) Juz jakis czas katuje pfiscuna lunkera i niczego wiecej nie szukam. Cienka fajna trzyma kolor lepiej niz niejedne przodowe marki i na dobrym wezle trzyma zaj.... a kasa zart. W buty varivasy itp Edytowane 7 Maja 2019 przez FRS1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Mówicie o cieńkich plecionkach ? Czy w przypadku grubszych też taj się dzieje?Ja piszę odnośnie obu duelów w rozmiarze 1,0Od tego czasu używałem tylko x-wire w różnych grubościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Hej od tego roku zacząłem bawić się w UL.Niechcący wszedłem w posiadanie Duel Armored F+ 0,2 (0,08 mm, 2,5 kg).Pierwsze wrażenie - super - najmniejsze przynęty lecą bardzo daleko, linka nie trzyma wody na sobie, nie poddaje się wiatrowi, gładka, cicha i w ogóle. Co mnie irytuje to fakt, że zaczep = strata przynęty.A dno 2 - 4 metrów pod linią wody wzmocnione gałęziami - zbiornik techniczny wody przemysłowej. Zmieniłem na PLine TCB8, ale 0,1 mm i tu: rzuty zdecydowanie krótsze, linka lata z wiatrem jak ów zechce, krople wody pozostają na lince, linka jakby mniej gładka i jest gorzej. Zastanawiam się czy lepiej zejść z PLine TCB8 na 0,08 mm czy nabyć mocniejszego Duela ew. YGK Egi Metal. Używam: Suzuki 4 lb + TP 11 1000S. Poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Nie dziw się, że zaczep = strata przynęty na lince 0.2, ja miałem tak na Egi 0.4Aktualnie używam 0.6 YGK G Soul X4 i jest bardzo dobrze. Kijek to Kraag XF 5lb w monoblanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Nie dziw się, że zaczep = strata przynęty na lince 0.2, ja miałem tak na Egi 0.4Aktualnie używam 0.6 YGK G Soul X4 i jest bardzo dobrze. Kijek to Kraag XF 5lb w monoblanku.Nie jest grubawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Nie jest grubawa?Jak dla mnie nie, najniżej łowię 1.5g + malutka gumka. Niemniej taka ocena jest mocno subiektywna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Kolego egi pe0.6 to naprawdę cieniutka linka. Ja polecam zdecydowanie. Ponoć równie dobry i mocny jest duel x-wire, ale tej jeszcze nie miałem. To opinie innych kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Kolego egi pe0.6 to naprawdę cieniutka linka. Ja polecam zdecydowanie. Ponoć równie dobry i mocny jest duel x-wire, ale tej jeszcze nie miałem. To opinie innych kolegów.Jaką to ma średnicę w mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Jak dla mnie nie, najniżej łowię 1.5g + malutka gumka. Niemniej taka ocena jest mocno subiektywna.Która to dokładnie plecionka, możesz wkleić foto etykiety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Ygk egi metal jest tylko jedna. Łatwo znajdziesz. Ocena jak najbardziej subiektywna, ale skoro nie tylko ja tak piszę to coś w tym jest ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 (edytowane) Ygk egi metal jest tylko jedna. Łatwo znajdziesz. Ocena jak najbardziej subiektywna, ale skoro nie tylko ja tak piszę to coś w tym jest ☺Pytałem dokładnie o: "YGK G Soul X4".Ale właśnie od kliknięcia "Kup teraz" Egi metal dzielą mnie sekundy Czy 0.8 jest sporo grubsza? Ciągle straszą mnie te gałęzie we wodzie... Edytowane 8 Maja 2019 przez domeldoom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 A to przepraszam za lekkie zamieszanie bo ja piszę o ygk egi metal ☺ pe 0.8 to nadal cienka linka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Używam zarówno egi metal 8l jak i od tego sezonu major craft danagan 6lb. Major jest dużo cieńszy od egi i dużo słabszy . Ale nie a tak słaby jak się spodziewałem . Kolor traci szybko ale to chyba jak każda pletka . Na razie wjechal siłowo teczak 50cm i bez problemu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Miałem tego Armoreda 0,3pe i już nigdy tego dziadostwa nie kupię. Na sucho i po pierwszych rzutach byłem zachwycony jego gładkością i cichością na przelotkach. Ogólnie ta plecionką bardziej w dotyku przypominała żyłkę. Po dwóch godzinach zaczęła już delikatnie szeleścić a po czwartej kilkugodzinnej wyprawie ściągnąłem ją ze szpuli bo zaczęła tak grać na przolkach jak by ktoś łopatą po betonie szorował. Dodatkowo na odcinku około 10-15 metrów, z linki zeszła powłoka i porobiła w wielu miejscach na plecionce takie skupiska które ciężko przechodziły przez światło przelotki, poprostu jedną wielka porażka za nie małe pieniądze????Teraz mam duela x-wire 0,6pe i czuję się pewnie a i cisza jak makiem zasiał???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Hej a jak sie sprawuje tańsza YGK, np: YGK G-soul X4Upgrade PE w stosunku do Egi-metal? pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Gdzie kupowaliście duela x-wire ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Jakie w miare tanie 8 splotow kupic zalezy mi na dalekich rzutach varivas ma cos w granicach 150zl brac ja czy jest moze jakas alternatywaCo sadzicie a daiwe 8j braid obecnie uzywam berkley 2 lb szukam czegos bardziej gladkiego i delikatnie mocniejszego Edytowane 23 Maja 2019 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Jakie w miare tanie 8 splotow kupic zalezy mi na dalekich rzutach varivas ma cos w granicach 150zl brac ja czy jest moze jakas alternatywaCo sadzicie a daiwe 8j braid obecnie uzywam berkley 2 lb szukam czegos bardziej gladkiego i delikatnie mocniejszegoW temacie http://jerkbait.pl/topic/1367-casting-ultra-light/page-121 post #2401 napisałem: Niestety srodze zawiodłem się na plecionce VARIVAS. Po 3 godzinach plecionka zaczęła się rozwarstwiać, tworzyć brody nawet z przynętami 5-7g, aż wreszcie rwać się w nieprzewidywalnych miejscach (nawet w pobliżu multiplikatora). Od linki w cenie 139.-zł/100m należałoby się spodziewać znaaacznie więcej!!! Proponuję ostrożność przy zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Czyli ten techron wygrywa kupic oczko wyzej od najcienszej i bedzie ok .Chociaz szrczerze wolal bym cos lepszego jesli nie 8 splotu to moze egi metal podobno fajna i w miare tania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Techron (podobnie jak opisany przeze mnie Varivas) jest 4-splotowy. Gwarantuję, że na Techronie Olive Green 0,03 wyholujesz każdego okonia jaki może Ci się przytrafić w wodach PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 A dokładając parę groszy kupisz egi metal pe 0.6 która jest jeszcze lepsza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 PE 0,6 to chyba około 0,12-0,13mm? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 A dokładając parę groszy kupisz egi metal pe 0.6 która jest jeszcze lepsza. PE 0,6 to chyba około 0,12-0,13mm? Dokładnie.Dziś będę ją odbierał i przetestuje - nie omieszkam napisać o niej parę słów - będę ją porównywał do PowerPro tak więc poprzeczkę ma ustawioną dość wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 (edytowane) Dokładnie.Dziś będę ją odbierał i przetestuje - nie omieszkam napisać o niej parę słów - będę ją porównywał do PowerPro tak więc poprzeczkę ma ustawioną dość wysoko.Ta poprzeczka ustawiona przez PowerPro jest tak "wysoka" jak krasnal kurdupel... PsNie kwestionuję, że jakiś test przydałby się. Edytowane 24 Maja 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi