Skocz do zawartości

Najcieńsza plecionka na okonie

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Cieniutką plećkę , w szczegółności 8 splotów , ciężko jest uciać tak jak by się chciało . Kupiłem te nożyczki i po problemie . Jedyna wada to cena , ale to w końcu Owner  :rolleyes:

miałem identyczne z napisem Mustad.

Wracając do plecionek. Po dość ostrym użytkowaniu ostatnio Sunline PE 4x 0.4 stwierdzam ze daje radę.

• Like 3

W decathlonie są nożyczki do plecionki za 8pln i są super ;)

Ale nie mają logo OVNER, to nie mogą być super... ;)

Ja mam JXONA za 9.- zł, tną jak szalone, ale też nie są super... ;)

Przecież jak coś nie ma logo OVNER, Savage Gear, lub choćby DRAGON, to "chrust"... :doh:

• Like 1

U mnie najcieńsza to egi metal pe 0,5 i ja tę jak i wszystkie inne linki tnę małymi szczypcami, które zakupiłem na alli za 12 złotych, a które służą też do zakładania kółek i w awaryjnych sytuacjach do wyciągania kotwiczek.

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 2

U mnie najcieńsza to egi metal pe 0,5 i ja tę jak i inne wszystkie tnę małymi szczypcami, które zakupiłem na alli za 12 złotych, a które służą też do zakładania kółek i w awaryjnych sytuacjach do wyciągania kotwiczek.

Robię dokładnie to samo [emoji3] też kupiłem takie za ok 12zl i działają jak trzeba

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Zapalniczkami nie podziałacie jak pizga choć oczywiście da się. Jak popalałem to też tak robiłem, ale śmiem twierdzić, że przyzwoite szczypce do kółek są najbardziej uniwersalnym i najlepszym podręcznym akcesorium. Szczypce to nie sprzęt do mega precyzyjnych zadań  ...  Ja od szczypiec wymagam aby cięły plecionki od pe 0,5 w górę i w razie potrzeby pomogły założyć czy wyciągnąć kotwiczkę.

Edytowane przez Sławek Nikt

Trochę trudno jest mi wyobrazić sobie jak można bezpiecznie przepalić plecionkę i fluorocarbon w okolicach łączącego je węzła. Po stokroć wolę użyć obcinaczki do paznokci. Fakt, że ciężko jest znaleźć takie, które bezproblemowo tną plecionkę.

• Like 2

Trochę trudno jest mi wyobrazić sobie jak można bezpiecznie przepalić plecionkę i fluorocarbon w okolicach łączącego je węzła. Po stokroć wolę użyć obcinaczki do paznokci. Fakt, że ciężko jest znaleźć takie, które bezproblemowo tną plecionkę.

Bez problemu. Pod warunkiem uchwytu końców linek szczypcami.

• Like 1

Jeśli się nie mylę, to jest KONGER Techron w tak zwanej "marce własnej". Jeśli tak, to jest 4-splotowa, bardzo dobra plecionka. Używam Techrona (Olive green 0,03) od półtora roku i jest nie do zdarcia. :good:

Ps

Poczytaj post #2550 http://jerkbait.pl/topic/1367-casting-ultra-light/page-128 schodził ze szpuli jak masełko.

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1