drag Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Jeśli już nożyczki na tapecie to i ja mam Jaxona,chyba już ze cztery lata te same .Przypalania zapalniczką"wąsa" który zostaje po uwiązaniu plecionki sobie nie wyobrażam,zbyt precyzyjna dla mnie praca . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironek Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Dzięki Alex za info. Zatem wypróbujemy tą linkę, zaraz ją zamawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Miron, nie mam pewności co do tego o czym pisałem, opieram się tylko na luźnych informacjach i domysłach. Między innymi na tym, że z pojawieniem się tej plecionki zniknął z rynku KAMATSU Techron (pomyłkowo nazwałem go KONGER w poprzednim poście), którego dystrybutorem był właśnie KONGER, więc nie biorę odpowiedzialności. Gdy już przetestujesz, opisz swoje wrażenia. Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Trochę zastanawiające jest to, że cena plecionek z linków poniżej jest niemalże taka sama, ale za to w ilości nawiniętych metrów na szpulce już znaczna.Aukcje poglądowe: https://allegro.pl/oferta/plecionka-kamatsu-techron-olive-green-0-08-100m-8424861564 i https://allegro.pl/oferta/streeto-plecionka-ultra-tiny-green-0-08-150m-8105888214 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) KONGER droższy o 10%, myślę że to marketingowa cena "wejścia" na rynek. Gdy ludziska przekonają się, że to ten sam produkt, a oryginalny KAMATSU zniknie definitywnie z rynku, na pewno wyrównają poziom cenowy. PsKAMATSU 135m kosztował bodajże około 70.- zł. Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironek Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Rozumiem Alex, że to tylko twoje domysły, bo nie miałeś tej linki, ale to mi musi wystarczyć, cena linki zachęca do wypróbowania, ja znalazłem grubość 0,03 za 49 zł. Potrzebuję linki na kilka wypadów w tym roku, myślę, że jaki by nie była ta streeto tiny to jakoś połowię, Co do techrona to na wielu aukcjach widziałem go z dopiskiem Konger, więc nie wiem do końca jak to jest. Wrażeniami na pewno się podzielę, za miesiąc powinienem być po 4 wypadach, wtedy przyjdzie czas na refleksję (no chyba,że po pierwszym wypadzie pletka pójdzie do kosza:) ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Dopisek KONGER był dla tego, że to była firma, która była i jest dystrybutorem produktów (nie tylko linek) KAMATSU. Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Chyba niekoniecznie 10%.150 m Techrona teoretycznnie powinno kosztować ok. 75 pln, analogicznie 100 m Ultra Tiny - ok. 37 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Masz rację, w kalkulacji nie wziąłem pod uwagę różnicy długości. PsCiekawostką jest również to, że jest wyłącznie w niskich grubościach, max 0,10. Nigdzie nie spotkałem grubszych. Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Trochę w tych czasach babol marketingowy że nie podają ilusplotowa plecionka.Z drugiej strony raczej x4-gdyby było x8 pewnie by się pochwalili .Cokolwiek by nie powiedzieć,i tak tylko użytkowanie powie co to warte.Nawiasem mówiąc,dość odważny gest ze strony dystrybutora.Nigdy nie używałem Techrona ale z tego co kojarzę opinie miał generalnie mocno pozytywne,rezygnacja z rozpoznawalnego produktu dość dziwna.Jeśli to nowe "cuś" się sprawdzi to ok.Jeśli nie to będzie wtopa i opinie typu:"Techron to był dobry,nie co to nowe dziadostwo".Ja zostanę wierny Sufixowi i YGK w zakresie cienkich linek,aczkolwiek z ciekawością poznam opinie na temat "nowego Techrona" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) KONGER wprowadził w tym roku linię produktów Streeto, rekomendowanych jako UL, między innymi multiplikator https://allegro.pl/oferta/multiplikator-konger-streeto-cast-7200lh-005062720-7471153398?snapshot=MjAxOC0wOC0yNVQxMDoyMzoyMy40NjJaO2J1eWVyO2I3MTY4NjY3MWM3MTUxZDk2N2RiY2E0YTljZTQ2NzY5M2EyZDEwZTEwMmNmNjIxMGU4ZjlmYTM5ZGU0ODFiZTg%3D, który z ultra lightem ma tyle wspólnego co ja z pigmejem (pisałem trochę o nim w innych tematach). Być może dla tego nie ma tej plecionki w grubszych rozmiarach. Już 0,08 to trochę za grubo do UL-a. Napisałem do KONGERA pytanie o splot, gdy tylko odpowiedzą, dam znać. Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez Alexspin 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Konger Techron jest cały czas w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 no właśnie ciekawe jak wypadnie w bojach ta nowa streeto,czy ma ktoś juz ja na szpulce?poprosił bym o opinie,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Dostałem odpowiedź z KONGERA, Ultra Tiny jest 4-splotowa, czyli dokładnie jak KAMATSU Techron. Jestem niemal pewny, że to ta sama plecionka z etykietą "marki własnej". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) Teraz jak dobrze zakobinuejsz z kolegą, to w podobnej cenie można kupić Siglona PE 4x: Dożynki - ostatnia prosta - wakacyjna promcja Sunline - okoniowe szaleństwo 300m - darmowa wysyłka do 01.09.2019 włącznie Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironek Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Dzięki Alex za info, to chyba dobra wiadomość, techron zbierał b. dobre opinie. Ja już zamówiłem linkę i jestem dobrej myśli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Czekam na opinię jakie wrażenia, jak się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironek Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Dzisiaj testowałem pierwszy raz plecionkę Konger streeto ultra tiny 0,03 więc podzielę się moimi pierwszymi wrażeniami, najpierw tymi organoleptycznymi:) Linka dotarła do mnie nawinięta na malutką szpulę o średnicy 5 cm, nawet przez chwilę myślałem, że dostałem przez pomyłkę jakąś przyponówkę. Plecionka jest naprawdę, naprawdę cieniutka, bez porównania cieńsza od używanej wcześniej linki Varivas Sea Bas premium PE 0,6. Trudno mi ocenić jej przekrój, moje oczy temu nie podołały, a nie mam lupy. Wydaje się być raz okrągła, a raz tasiemkowata. Jest dosyc sztywna, po 2 g moczeniu i nawinięciu na kołowrotek widać było na niej wyraźnie spiralny ślad pozostały chyba po nawoju na mini szpulkę. Linki o deklarowanej mocy 2, 36 kg nie zerwałem w rękach, zbyt mocno wżynała się w skórę dłoni, podobnie węzeł palomar dobrze znosił moje domowe ręczne pseudo testy. Końcówki szybko się strzępią. Wrażenia na sucho średnie, ale też bez załamki. Wrażenia z 4 godzinnego łowienia. Linka jest naprawdę cichutka, praktycznie bezgłośna, identycznie jak żyłka, zresztą chyba trudno, aby taka pajęczynka szumiała na przelotkach. Przynęty latały na piękne odległości i nie zaliczyłem ani jednej brody mimo, ze łowiłem główkami 2-4 gr na stosunkowo sztywnym Kongerze stallion strike furion 3-18 gr. Długość rzutu do dla mnie największa zaleta tej linki, w sumie tylko po to zjechałem tak ze średnicą. Brak węzełków i bród także niezmiernie mnie cieszył. Co do wytrzymałości przy zaczepach, to dwie gumki o zgrozo wylądowały w trzcinach i tutaj zerwała się linka momentalnie, podejrzewam, że w wyniku uszkodzenia przez trzciny. Dłuższy, zadowalający opór plecionka dała krzaczorowi w wodzie i tu chyba strzeliła na węźle .. Złowiłem okonia 25 cm i szczupaczka troszkę ponad 40 cm, kilka okoniowych pstryczków nie zdołałem przyciąć, ogólnie wytrzymałość oceniam na plus. Ten pozytywny obraz bardzo psuje rozwarstwienie linki w jednym miejscu, jakie zauważyłem pod koniec łowienia, gruntowna ocena innych odcinków na szczęście nie ujawniła innych uszkodzeń, wydaje mi się jednak, ze to zły prognostyk. Mimo namacznia kolor pozostał identyczny także po łowieniu, choć ten parametr akurat dla mnie nie ma żadnego znaczenia. Podsumowując: PLUSY:- długość rzutu, brak splątań, wytrzymałość, bezgłośne rzuty no i cena:)MINUS- szybko ujawniające się rozwarstwienie w splocieOgólnie linki jeszcze nie polecam ani nie odradzam nikomu, myślę, że odezwę się jeszcze po kilku wypadach, aby przedstawić pełniejszy obraz. Póki co na pewno nie żałuje zakupu, a co będzie pokaże czas... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Czyli miałem rację, to ta sama plecionka co KAMATSU Techron. Mam identyczne spostrzeżenia za wyjątkiem tego rozwarstwienia, nie miałem takiego przypadku, mimo pełnosezonowego używania. Być może to jednostkowy przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Witam, szukam informacji o plecionce SUNLINE Small Game PE #0.3. Czy ktoś z Was jej używał? Cena bardzo wysoka, ale jeśli jakość była by dobra to z chęcią bym ją sprawdził.Na razie testuję Varivasa Area Master Limited PE 0.2 i po dwóch dniach wędkowania wrażenia bardzo pozytywne. Tylko niestety dostępna w szpulkach 75m.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Witam, szukam informacji o plecionce SUNLINE Small Game PE #0.3. Czy ktoś z Was jej używał? Cena bardzo wysoka, ale jeśli jakość była by dobra to z chęcią bym ją sprawdził.Na razie testuję Varivasa Area Master Limited PE 0.2 i po dwóch dniach wędkowania wrażenia bardzo pozytywne. Tylko niestety dostępna w szpulkach 75m.PozdrawiamMam na jednej ze szpulek tą plecionkę. Tę #0.3 właśnie. Po 2 latach używania straciła nieco mocy ale nie na tyle żeby ją odwracać. Po prostu daję o oczko cieńszy fluoro niż na początku. Cicha, splot ciągle ciasny, utrata różowego koloru nieznaczna. Przy dbaniu o czystość przelotek nie strzępi się. odległości rzutowe bardzo dobre. Sądzę że jedna z najlepszych na rynku. Jednak moim zdaniem nie na tyle lepsza aby usprawiedliwiało to dwu lub trzykrotnie wyższą cenę do dobrej konkurencji.... Pozdrawiam.S. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Teraz jest Sunline Siglon PE i ceny za 150m nie są jakieś kosmiczne. 4x 0.3 90 PLN a 8x 0.3 135 PLN. I są naprawdę cienkie. A jest i ultra cienka PE 0.2 za 113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Varivas Area Master Limited na razie bardzo pozytywnie mnie zaskakuje. Trzy dni łowienia po kilka godzin, kilkanaście okoni około 30cm, kilka szczupaczków pod 50cm, kilka razy odstrzeliwałem przynęty i wszystko na plus. Jedynie kolor lekko wyblakł. W przypadku zaczepu i rwania zawsze pękała na węźle. Widoczność też bardzo dobra: plecionka ma kolor pomarańczowy z czarnymi wstawkami. Trochę szumi na przelotkach, ale to cztery sploty więc to chyba standard.Tylko te szpule po 75m. Jak ją zużyję, to sprawdzę tego Sunlina.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Czy do takiego lekkiego wędkowania aby na pewno potrzeba więcej niż 75m? U mnie na ultralekką (.5,6g) szpulę Tatuli nie wchodzi cała szpulka Techrona 0,03mm/100m. Oceniam, że udało mi się nawinąć właśnie ok. 70-75m i w zupełności wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 (edytowane) Pytanie o sens stosowania "najcieńszej plecionki pod okonia", zbliżonej przekrojem do ludzkiego włosa, przy stosowaniu przyponu z FC, o mocy 4-8lb, jest bez sensu? Edytowane 15 Września 2019 przez popper 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi