Salmon63 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Czar prysł. Tylko na papierze to fajnie wyglądało. Nie ma co,należy trochę dołożyć i brać Siglona 0.3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Dreamline 0.047mm już przy nawijaniu się skręcała strasznie. Po 4-5 krótkich wyjazdach nieznacznie przyjęła kolor wody (to jest na plus)Ta linka jest cienka...ale dopóki leży na swojej oryginalnej szpuli bo już przy nawijaniu skręca się strasznie.Kilka godzin łowienia i mamy tasiemkę...wtedy czar jej "cienkości" pryska. Po węźle ma połowę deklarowanej wytrzymałości...także standardowo jak dla linki z Naszego rynku. Za tą cenę mogłoby być trochę lepiej.Stara Daiwa J-braid X 8 0.06mm vs Dreamline 0.047mm ...?Zdecydowanie wygrywa J-braid 0.06mm pomimo, że wygląda trochę grubiej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Już byłem gotów ją kupować. Całe szczęście, że przeczekałem. Dzięki koledzy za rzetelne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Kurde niefart zdążyłem zamówić. Pół biedy że multiplikatory tak mocno nie skręcają linki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) Czy ktoś miał do czynienia z Unitika Night game The rockfish PE II150m 0.3 yellow ? Jak ona wypada w porównaniu z naszą ulubioną egi-metal? Sent from my Mi 9T using Tapatalk Edytowane 16 Lutego 2020 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Miałem kiedyś tą linkę o wytrzymałości 5 czy 6 lb...porażka.Straszny sznurek - szorstka, dosyć gruba w stosunku do deklarowanej wytrzymałości. Albo miałem jakąś bardzo starą szpulkę albo ta linka taka po prostu jest, że można w palcach rwać jak nitkę :/Nigdy więcej już nie kupiłem żadnej linki tej firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Cześć, tym razem na testy poszła YGK G-soul UPGRADE WX4 o grubości PE# 0,2 i wytrzymałości 4 LB kolor limonki. 3 próby zerwania wykazały 1,65; 1,71; 1,62 kg. Za każdym razem urwana przy samym łączniku. Plecionka naprawdę cienka, chyba cieńsza niż #0,2 Varivas Light Game. Dość śliska, w zasadzie bez wyczuwalnego splotu, oraz okrągła i na tę grubość sztywna Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Cześć, tym razem na testy poszła YGK G-soul UPGRADE WX4 o grubości PE# 0,2 i wytrzymałości 4 LB kolor limonki. 3 próby zerwania wykazały 1,65; 1,71; 1,62 kg. Za każdym razem urwana przy samym łączniku. Plecionka naprawdę cienka, chyba cieńsza niż #0,2 Varivas Light Game. Dość śliska, w zasadzie bez wyczuwalnego splotu, oraz okrągła i na tę grubość sztywna TomekPo kilku wypadach bardzo mięknie i leje się przez palce (mam 0.6 i 1.5, obie zachowały się podobnie) Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Szukając linki do XUL trafiłem na coś takiego"stren microfuse 0.06". Może ktoś miał do czynienia? Wydaje się na zdjęciach bardzo cienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 (edytowane) Nawet nie patrz w tę stronę. Pisałem o niej w wątku Plecionka ale która, parę lat temuTomek Edytowane 24 Lutego 2020 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Dotarła do mnie od @psulka, szpulka Sunline PE4X 0,3. Jest na prawdę cieniutka, prawie jak włosek. W porównaniu z Techronem 0,03mm jest cieńsza około 1/3. Ciekawe jak się sprawdzi w naszych UL-ach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Dotarła do mnie od @psulka, szpulka Sunline PE4X 0,3. Jest na prawdę cieniutka, prawie jak włosek. W porównaniu z Techronem 0,03mm jest cieńsza około 1/3. Ciekawe jak się sprawdzi w naszych UL-ach.W tym celu wziąłem 0.2 0.3 0.4 zobaczymy jak wygląda przy nanobraidzie 0.06 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Już do ciebie jadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Dzisiaj otrzymałem przesyłkę z Varivasem Avani Saltwater Finesse X8 PE 0.2 . Do tej pory używałem PE 0.4 i wydawał się cienka, jednak PE 0.2 to już kosmos. Tak cienkiej plecionki jeszcze nie widziałem. Zobaczymy jak się będzie sprawdzała w realu. PE 0.4 używałem przez ostatnie kilka miesięcy i sprawowała się super, w dalszym ciągu jej używam. Nie wykazuje oznak zużycia, nie jest pomechacona, trzyma wytrzymałość. Jeśli cieńsza wersja będzie również tak samo dobra w użytkowaniu to nie szkoda wydanych pieniędzy. Na foto porównanie 0.2 i 0.4 . Nie wiem na ile fotki oddają realia, ale na żywo ewidentnie widać różnicę. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Różnicę widać wyraźnie. Ciekawe co się łapie w słone wodzie na taką cieniznęTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Dzisiaj otrzymałem przesyłkę z Varivasem Avani Saltwater Finesse X8 PE 0.2 . Do tej pory używałem PE 0.4 i wydawał się cienka, jednak PE 0.2 to już kosmos. Tak cienkiej plecionki jeszcze nie widziałem. Zobaczymy jak się będzie sprawdzała w realu. PE 0.4 używałem przez ostatnie kilka miesięcy i sprawowała się super, w dalszym ciągu jej używam. Nie wykazuje oznak zużycia, nie jest pomechacona, trzyma wytrzymałość. Jeśli cieńsza wersja będzie również tak samo dobra w użytkowaniu to nie szkoda wydanych pieniędzy. Na foto porównanie 0.2 i 0.4 . Nie wiem na ile fotki oddają realia, ale na żywo ewidentnie widać różnicę. W jakich warunkach użytkowałes tą PE0,4?(łódka,otwarta woda)Mocno się nad nią zastanawiałem ,ale na razie jestem fanem Light Game.Czy do brzegowego łowienia gdzie jednak ciąga się po roślinach, czasem jakiś patyk się trafi nie jest zbyt podatna na uszkodzenia jak to 8-splot?Czy jej zachwalana śliskość i gładkość faktycznie zwiększa zasięg w stosunku do tej samej grubości 4-splotów?-przymierzam się do tej PE 0,2 pod białoryb z cw poniżej 1 grama bo tam kilka metrów zrobiłoby różnicę.Czy faktycznie jest szansa na większy dystans? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Wspominana tu wcześniej plecionka Mikado DreamLine Ultralight po dosłownie 5 wypadach od zakupu wylądowała w koszu. Poskręcała się tak, że robiły się z niej warkocze.Podsumowując: Testując cieńkie plecionki Varivasa, YGK, Mikado wróciłem do sprawdzonego tematu: PowerPro 0.06 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Napisałem tu wcześniej kilka pozytywnych zdań o Mikado dreamline 0,035. Z zastrzeżeniem że dopiero raz łowiona. Po trzech kolejnych wypadach jest tragedia. Przestrzegam przed tym towarem. Skręcanie mnie tak nie zirytowało ale wytrzymałość u mnie jest już niemal zerowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 W jakich warunkach użytkowałes tą PE0,4?(łódka,otwarta woda)Mocno się nad nią zastanawiałem ,ale na razie jestem fanem Light Game.Czy do brzegowego łowienia gdzie jednak ciąga się po roślinach, czasem jakiś patyk się trafi nie jest zbyt podatna na uszkodzenia jak to 8-splot?Czy jej zachwalana śliskość i gładkość faktycznie zwiększa zasięg w stosunku do tej samej grubości 4-splotów?-przymierzam się do tej PE 0,2 pod białoryb z cw poniżej 1 grama bo tam kilka metrów zrobiłoby różnicę.Czy faktycznie jest szansa na większy dystans? Używałem 0.4 do łowienia ww rzece. Patyki, trawa itp. nie robią na niej wrażenia. Sliskość i wytrzymałość jest jak najbardziej ok, jednak nie wiem jak się będzie zachowywała z przynętami poniżej 1g. Należy pamiętać, że jest to plecionka trochę sztywna a nie lejąca się i mięciutka jak nitka. Przy 0.4 raczej bym poniżej 1g nie schodził, natomiast 0.2 będę dopiero testował.Ze swojej strony polecam ten model plecionki, miałem inne Varivas do ul, został Saltwater Finesse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 DziękujeJak połowisz trochę tą 0,2 napisz parę słów. Jesli sztywnawa to do mojego ul odpada-z tego powodu odpadł min nanofil.Napisz po kilku łowieniach-może zmięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 DziękujeJak połowisz trochę tą 0,2 napisz parę słów. Jesli sztywnawa to do mojego ul odpada-z tego powodu odpadł min nanofil.Napisz po kilku łowieniach-może zmięknie. Nie ma problemu, dam znać jak połowię.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Dzisiaj z ciekawości sprawdziłem wytrzymałość Varivas Saltwater Finesse PE 0.2. Węzeł palomar, agrafka i za każdym razem plecionka pękała przy obciążeniu około 1,4-1,5kg. Innych węzłów nie sprawdzałem, do plecionek zawsze stosuję palomar. Zobaczymy po kilku miesiącach używania czy plecionka utrzyma wytrzymałość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ace Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Faktycznie, dreamline (dwie najcieńsze) po 5-ciu wypadach na kropki , bardzo podkręcane i tracą na wytrzymałośći. Jednym słowem -Kicha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Dzisiaj z ciekawości sprawdziłem wytrzymałość Varivas Saltwater Finesse PE 0.2. Węzeł palomar, agrafka i za każdym razem plecionka pękała przy obciążeniu około 1,4-1,5kg. Innych węzłów nie sprawdzałem, do plecionek zawsze stosuję palomar. Zobaczymy po kilku miesiącach używania czy plecionka utrzyma wytrzymałość.Wypróbuj "trzy końce z modyfikacją". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad wędkarz Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Dreamline to porażka :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi