Skocz do zawartości

Najcieńsza plecionka na okonie

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Zastanawiam się co jest najsłabszym ogniwem zestawu plecionka - fluorocarbon. Obecnie ykg EFI 8lb + fluoro 0.22. Na zeczepach zawsze strzela tak ,że wyciągam na końcu sama paletkę wiec pewnie na węzle. Wiec wg mnie logiczne jest ,że jeśli chce wzmocnić zestaw to muszę dać mocniejsza paletkę . Zgadzacie sie? Pozdrawiam

Używał ktoś może plecionki DEAD OR ALIVE X4  0.4 PE  ???

attachicon.gif plec.jpg

Prosiłem kolegę, który był na targach żeby mi kupił Light Game ale pan z Varivasa zachwalał, że pod okonia ta druga będzie lepsza...Zna ktoś tą linkę?

Ja używam dokładnie tej plecionki w rozmirze 0.4PE i jestem bardzo zadowolony. W porównaniu do light gamea jest minimalnie sztywniejsza i nieco mniej śliska, ale nie jest to absolutnie jej wadą. Polecam

• Like 1

Czesc. Zastanawiam się co jest najsłabszym ogniwem zestawu plecionka - fluorocarbon. Obecnie ykg EFI 8lb + fluoro 0.22. Na zeczepach zawsze strzela tak ,że wyciągam na końcu sama paletkę wiec pewnie na węzle. Wiec wg mnie logiczne jest ,że jeśli chce wzmocnić zestaw to muszę dać mocniejsza paletkę . Zgadzacie sie? Pozdrawiam

Zgadzam się...

Zrób sobie małe doświadczenie. To samo ale na krótkim odcinku. Można jeszcze wagę... I będziesz widział co, gdzie i z jaką  wytrzymałością.

• 4 tygodnie później...

Mam Berkley X9 0,06 - wytrzymała jest, ale ma dość luźny splot i puchnie mocno, a już jako nowa do najcieńszych nie należy. Na razie o trwałości niewiele powiem, bo używałem kilkanaście razy (póki co nie wykazuje wyraźnych śladów zużycia). Tak, czy siak drugi raz nie kupię.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam.

Do tej pory uzywalem pletki w&k zillion z aliexpress i jestem zadowolony, ale musze cos na szybko w PL kupic. 

Chce coś taniego, bo dopiero sie ucze casta i jeszcze sięgam albo drzewa albo odstrzelam przynety  :unsure:

Cena do 60zł najlepiej. Grubośc 0,06-0,08.

Myślałem nad:

Berkley x5

Dragon R'N'S 8x

Spiderwire stealth smooth 8

Daiwa J-Braid x8

Za 63 PLN z wysyłką masz Siglona PE 0,6

http://jerkbait.pl/topic/140258-s-sunline-siglon-pe-4x-i-8x-przyponowe-siglon-fc-i-siglon-wire-promocje-p-line-darmowa-wysyłka/?hl=sunline

Co prwda opisany jako 0,128 , ale jest sporo cieńszy niż wynika z deklraacji. I jest 150m.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

• Like 4

Szczerze,dołożyłbym 21 zeta i zakupił Siglona ośmiosplotowego... ;)

Jeśli do zestawu castingowego, jednak polecałbym 4-splotowego.

Pierwsze słysze o Siglonie :D Bedzie lepsza niż "markowa" konkurencja?

Bardzo dobra plecionka, szczerze polecam. Porównywałem na sucho Siglona PE 0,3 (x4) z Techronem 0,03 (x4) - zdecydowanie na korzyść Siglona.

• Like 2

• 2 miesiące temu...