Skocz do zawartości

Najcieńsza plecionka na okonie

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem w łapy plecionkę z ali. Kingdom Mx8 Micro Fly 0.2 i 0.6 PE x8 i pozytywne zaskoczenie. Wiadomo jak z plecionkami z ali i ich cienkością tu jest naprawdę dobrze. 0.2 PE jak Egi 0.4 ta 0.6 PE jest jak Siglon 0.6 X8, a nawet cieńsza. Splot naprawdę fajny w dotyku jak Egi Metal nie jest to tasiemka. Test węzła albright wytrzymałość jest też dobrze. 0.2 Pe strzel FC YGK 2kg przed węzłem. 0.6 Pe tu siada FC intech 0.23mm. Teraz testy nad wodą. Jak wytrzyma parę wyjazdów to za 13-15 zł za 100m będzie warto tam, gdzie szkoda coś droższego.

IMG-20201019-132453.jpg

IMG-20201019-132219.jpg

Napisz coś po kilku łowieniach, są opinie że drastycznie traci na wytrzymałości.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...

Na razie testuje 0.2. Zaliczyła 5 wyjazdów na najbardziej zaczepowe łowisko, jakie znam, zatopiony las z kamienistym dnem i jest naprawdę git, jedno przetarcie, bo już nie chciało mi się wiązać przyponu strzałowego. W tym czasie nie zauważyłem, by straciła na wytrzymałości czy zaczęła się strzępić. Dalej porównywalnie z egi, deklasuje dreamline 0.058, które łatwiej puszczało na zaczepie.

Czekam, jak opadnie Wisła koło Oświęcimia i ją pokatuje dalej. Narazie jestem zadowolony. To X8 więc przy tej średnicy uszkodzenia mechaniczne nietrudno szkoda, że nie X4:(.

• Like 2

Jakby miało być zgodnie z tytułem wątku to polecam linkę Intech 4X pe0.175. Kolor orange. Charakterem bardzo zbliżona do YGK 4X (jeśli nie identyczna). Tyle że cieńsza od YGK która ma w ofercie do pe0.2..

Lata z tego niemiłosiernie. Na białoryb + nie za duże pasiaki rewelka. Kupiłem na próbę na giełdzie jb i nie żałuję.

Pozdrawiam Kolegów Ultralajtowców  B)

sh

• Like 1

Jakby miało być zgodnie z tytułem wątku to polecam linkę Intech 4X pe0.175. Kolor orange. Charakterem bardzo zbliżona do YGK 4X (jeśli nie identyczna). Tyle że cieńsza od YGK która ma w ofercie do pe0.2..

Lata z tego niemiłosiernie. Na białoryb + nie za duże pasiaki rewelka. Kupiłem na próbę na giełdzie jb i nie żałuję.

Pozdrawiam Kolegów Ultralajtowców  B)

sh

Kolego powiedz tylko czy łowisz zwykłym Intechem czy WX4?

https://pl.aliexpress.com/item/4000449562527.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.39915c0fJRvR5c

W rozmiarze 2lb  koledzy, jest to najcieńsza linka ze wschodu a zarazem chyba najmocniejsza jaką miałem , piekny kolor ktory nigdy nie blaknie dio końca, linka nigdy nei strzelila poza węzłem , postanowiłem napisać bo testoje ja już 2gi sezon i na chwile obecną jest nr.1 i nie chodzi o cene , linka 10/10. polecam

przedstawiany wyżej kingdom jest paździeżem jakich mało.

Edytowane przez FRS1985
  • Like 1

https://pl.aliexpress.com/item/4000449562527.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.39915c0fJRvR5c

W rozmiarze 2lb  koledzy, jest to najcieńsza linka ze wschodu a zarazem chyba najmocniejsza jaką miałem , piekny kolor ktory nigdy nie blaknie dio końca, linka nigdy nei strzelila poza węzłem , postanowiłem napisać bo testoje ja już 2gi sezon i na chwile obecną jest nr.1 i nie chodzi o cene , linka 10/10. polecam

Zamawiales moze 4lb?

Ile ta 2lb trzyma? Pod jakie przynęty stosujesz ta linke ?

A dlaczego tak sądzisz? Ostatnio nawinąłem tą #0,6 i nie narzekam. Na pewno nie jest to x8, przypomina zwykłą "starą" plecionkę z Chin, trochę słaba ale puszcza w sposób przewidywalny, nie drze się na zaczepach, trochę rozciągliwa. Wystarczająco cienka żeby i okonia i sandacza na lekko obgonić. Mam jeszcze te dwie cieńsze, jak połowię to opiszę co i jak.

Wygląda, że wszystką cienką wykupiłeś - najcieńsza( najsłabsza) z tego linku to 6 lb

U mnie różowy intech micron 0.2 poszedł dziś do kosza. Praktycznie stracił wytrzymałość na węźle niezależnie czy to albright, fg czy chirurgiczny. Parę gum poleciało i zostało w wodzie. Co prawda zaliczył kilka wypadów i byłem zadowolony i nagle taki psikus. Chyba klątwa różowych linek, bo podobnie miałem z Danganem, tylko że tu już ta wada pojawiła się na pierwszej wyprawie.

• Like 1