fefko Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Na zawodach dostalem plecionke mikado nihonto 0,08 czarna. Panowie jakie macie opinie co tej linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 też mnie ta plecionka wcześniej zainteresowała,kolega ma ją pod sandacze ale grubszą i jest zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian K Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Na zawodach dostalem plecionke mikado nihonto 0,08 czarna. Panowie jakie macie opinie co tej linki?8splotowa czy zwykła ?kupiłem ostatnio pod okonki 8 i szczerze mówiąc nic specjalnego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Panowie, miał ktoś z Was do czynienia z takim wynalazkiem? http://allegro.pl/plecionka-dragon-shogun-100m-0-04mm-3-5kg-zielona-i5520744500.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) @adrianoużywałem wg. oznaczeń na opakowaniu :Oshikage 0.053/3lbOshikage 0.064/4,5lbVarivas 0.2/5lb Cóż mogę powiedzieć, każda z nich to moje panaceum na kłopoty z nieszczęsnym nanofilem - niech go szlag!Skończyły się problemy z puszczającym węzłem, w końcu nie trzęsę tyłkiem przy zacięciu czy węzeł wytrzyma.Ja plecionkę dobieram do mocy wędki, ryb jakie zamierzam nią łowić i warunków jakie panują na danej wodzie (ilość zawad, kamieniste dno, roślinność wodna, inne drapieżniki itp) i to w głównej mierze determinuje mój wybór plecionki.Jestem po sezonie używania Oshikage (3lb) świetna plećka, 1,5-2g z plemnikiem na końcu leci daleko, stawia mały opór w wodzie i pozwala w miarę szybko zejść przynęcie do dna, czucie brania przez okonia i sam hol to czysta przyjemność (w zestawieniu z używanym patykiem).Korzystałem z niej również do łowienia kleni (w pewnych warunkach sprawdzała się lepiej od żyłki), przyłowy szczupaka +/- do 50cm bez problemu i nie mówimy tu o 15min holu, podobnie z białorybem.Nie nadaje się na wody z dużą ilością zaczepów, podatna na przetarcia, dowiązany fluocarbon jest wręcz konieczny (tam gdzie zwykle łowię fluo w ogóle jest koniecznością),wiązanie jej na silnym wietrze to mordęga i soczysty potok przekleństw lejący się z ust.Obecnie w użyciu jej siostra w wersji 4,5lb.Kolejna plecionka to Varivas LG PE 0.2 jest mocniejsza od powyżej wspomnianych, łatwa w wiązaniu/dowiązywaniu etc etc, rzuty wizualnie oceniając, nieco krótsze ale IMO nie ma tu o co kopi kruszyć. Edytowane 4 Grudnia 2015 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fefko Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Mam 8-splotowa. Jednak patrzac na stosunek ceny do jakosci to powinna dac rade. No potestuje i zobaczymy co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian K Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Patrzac na cena -jakosc to z ordynarnego sznurka jakim było shiro 008 byłem bardziej zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa_18 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Co sądzicie o plecionce Dragon Jiggin Braid 0,06 lub 0,08 pod okonia. Zastanawiam się nad zakupem. Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 @adrianoużywałem wg. oznaczeń na opakowaniu :Oshikage 0.053/3lbOshikage 0.064/4,5lbVarivas 0.2/5lb Cóż mogę powiedzieć, każda z nich to moje panaceum na kłopoty z nieszczęsnym nanofilem - niech go szlag!Skończyły się problemy z puszczającym węzłem, w końcu nie trzęsę tyłkiem przy zacięciu czy węzeł wytrzyma.Ja plecionkę dobieram do mocy wędki, ryb jakie zamierzam nią łowić i warunków jakie panują na danej wodzie (ilość zawad, kamieniste dno, roślinność wodna, inne drapieżniki itp) i to w głównej mierze determinuje mój wybór plecionki.Jestem po sezonie używania Oshikage (3lb) świetna plećka, 1,5-2g z plemnikiem na końcu leci daleko, stawia mały opór w wodzie i pozwala w miarę szybko zejść przynęcie do dna, czucie brania przez okonia i sam hol to czysta przyjemność (w zestawieniu z używanym patykiem).Korzystałem z niej również do łowienia kleni (w pewnych warunkach sprawdzała się lepiej od żyłki), przyłowy szczupaka +/- do 50cm bez problemu i nie mówimy tu o 15min holu, podobnie z białorybem.Nie nadaje się na wody z dużą ilością zaczepów, podatna na przetarcia, dowiązany fluocarbon jest wręcz konieczny (tam gdzie zwykle łowię fluo w ogóle jest koniecznością),wiązanie jej na silnym wietrze to mordęga i soczysty potok przekleństw lejący się z ust.Obecnie w użyciu jej siostra w wersji 4,5lb.Kolejna plecionka to Varivas LG PE 0.2 jest mocniejsza od powyżej wspomnianych, łatwa w wiązaniu/dowiązywaniu etc etc, rzuty wizualnie oceniając, nieco krótsze ale IMO nie ma tu o co kopi kruszyć.Varivas dobra i fajna widziałem ją wygląda jak włos z piczki kosmity (kolor niebieski podajrze) tylko jest jeden minus...droga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proem Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Może ktoś ma jakieś doświadczenia w praktyce z plecionką YGK G-Soul (dostępna w złotym karasiu) w grubościach okoniowych?Ciekawy jestem jej trwałości..W sklepie była dość sztywna przy macaniu i też się trochę tej sztywności obawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Miałem trwałość fatalna bardzo się strzepila, w dotyku autentycznie jak biała nic do szyciA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Co sądzicie o plecionce Dragon Jiggin Braid 0,06 lub 0,08 pod okonia. Zastanawiam się nad zakupem. Proszę o opinieNie wiem jak cieńsze. Mam 0,12 i jestem więcej niż bardzo zadowolony. Trwała i mocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Co sądzicie o plecionce Dragon Jiggin Braid 0,06 lub 0,08 pod okonia. Zastanawiam się nad zakupem. Proszę o opinie Na okonia 0,06 jest bardzo dobra, trwała, mocna, nie strzępi się. Jakiś czas temu porównywałem w sklepie Jiggin Braid 0,06 z Kamatsu Techron Olive Green 0,03 i miałem wrażenie że to właśnie Jiggin była cieńsza i bardziej gładka. Możliwe że to moje subiektywne odczucie i w rzeczywistości tak nie jest, ale ta plecionka Dragona jest naprawdę ok. Edytowane 2 Lutego 2016 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Na okonia 0,06 jest bardzo dobra, trwała, mocna, nie strzępi się. Jakiś czas temu porównywałem w sklepie Jiggin Braid 0,06 z Kamatsu Techron Olive Green 0,03 i miałem wrażenie że to właśnie Jiggin była cieńsza i bardziej gładka. Możliwe że to moje subiektywne odczucie i w rzeczywistości tak nie jest, ale ta plecionka Dragona jest naprawdę ok. Też mam takie wrażenie że dragon jest bardziej cienki i gładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Używam od sierpnia Jiggin Braid 0.06. Wprawdzie dopiero pare wyjazdów było ale plecionka jak najbardziej godna polecenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Ktoś używał P-Line TCB8 0.08.Jakieś wrażenia z użytkowania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Czy zamówiłeś sobie tą plecionkę? miałem kiedyś microfuse i pozatym, że szybko z białej stała się zgniło zółta była bardzo ok. W linku cena bardzo dobra.NIe zamawialem. Aktualnie mam techrona 0,03mm i sufix nanobraid 0,04mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Najcieńsza plecionka 4 splotowa - AVANI LIGHT GAME PE - 150M 0,2 5LB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Do tej pory na casting pod okonie używałem Varivasa Super Trout Bait Finess PE 0.4,super cienka i śliska.Najważniejsze przy tej plecionce to węzeł.Tylko Palomar zdał egzamin.Teraz czekam na Rybomanię zobaczymy co pokaże konkurencja.Jeżeli nic wielkiego to znowu kupię Varivasa. Edytowane 8 Lutego 2016 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 W weekend testowałem Momoi Oshikage 0.053/3lb porównać ją można chyba tylko do pajęczynki,pierwsze wrażenie szok i przerażenie jak można łowić czymś takim.Na wietrze dowiązać przypon strzałowy to lada wyzwanie.Lód zszedł z jeziora nie wytrzymałem,musiałem przetestować nowy zestaw na pierwszy ogień 1g czeburaszka + Polaris 4,5cm ląduje jakieś 25 m dalej,mało brakowało i z zachwytu prawie się z....em z kładki.Sezon pokaże jak z wytrzymałością ale przy takiej średnicy cudów nie oczekuje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 WitamPrzeczytałem już wiele wątków o plecionkach, ale i tak będę musiał kupować bez pomacania. Jak się ma plecionka np. Dragona Jiggin braid , czy HM 80 forte grubości 0,06 i wytrzymałości 4,8 kg do tych Momoi Oshikage, Varivas light game gdzie przy grubości 0,064 podają wytrzymałość 2,0 kg.Czy ta dragonowska jest po prostu grubsza niż te 0,06 , a Momoi czy Varivas podają rzeczywiste parametry?.Nie zależy mi na najcieńszej Oshikage 0.053 , ale celuje gdzieś w 0.091 czy 0.105 tylko wtedy wspomniane dragony maja 2 x większa wytrzymałość ...???? a może grubość?Proszę o opinie jeśli mieliście okazje porównać ich grubości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Obecnie zakupiłem sunline super PE 8, na sucho miazga w porównaniu z kamatsu techron, sunline jest cienszy, wg opisu sunline 6lb pe 0,6 i 0,132 mm kamatsu 0,04 mm co teraz uważam że nijak się ma do rzeczywistości... Miałem w rękach sunline small game i jest jeszcze ciensza od super PE 8... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Czy łowi ktoś z Was na Varivas High Grade PE 0.6? Sprawdzi się jako budżetowa linka do XUL na garbusy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Czy łowi ktoś z Was na Varivas High Grade PE 0.6? Sprawdzi się jako budżetowa linka do XUL na garbusy? PE 0.6 to ja czasem zakładam do 10lb scv na 'lekkiego sandacza' XUL to 0.2-0.3.. i te linki dają pełen komfort obsługi małych przynęt a 0.6 przy odrobinie bocznego wiatru to już nie to.. Obecnie zakupiłem sunline super PE 8, na sucho miazga w porównaniu z kamatsu techron, sunline jest cienszy, wg opisu sunline 6lb pe 0,6 i 0,132 mm kamatsu 0,04 mm co teraz uważam że nijak się ma do rzeczywistości... Miałem w rękach sunline small game i jest jeszcze ciensza od super PE 8... Techron to nie ta liga i każdy kto weźmie do ręki dobrą linkę rzędu 0.3PE to potwierdzi. Nie było łatwo ale ja już się przestawiłem na dobieranie linki wg PE a nie urojonej średnicy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Do tej pory na casting pod okonie używałem Varivasa Super Trout Bait Finess PE 0.4,super cienka i śliska.Najważniejsze przy tej plecionce to węzeł.Tylko Palomar zdał egzamin.Teraz czekam na Rybomanię zobaczymy co pokaże konkurencja.Jeżeli nic wielkiego to znowu kupię Varivasa. Poczekaj aż zobaczysz nowego Ajing Mastera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi