Skocz do zawartości

Najcieńsza plecionka na okonie

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś używał P-Line TCB8 0.08.Jakieś wrażenia z użytkowania?

Hej, kupiłem

P-LINE ARMORED  0.08 mm 

strasznie przegrubiona - wygląda na co najmniej 0,18 mm.

Poza tym, mocna, śliska.

​ Do spina nie założyłem - za duży latawiec.

​Poczekam i przetestuje na bałtyckich dorszach.

Pozdrawiam

W weekend testowałem Momoi Oshikage 0.053/3lb porównać ją można chyba tylko do pajęczynki,pierwsze wrażenie szok i przerażenie  :o jak można łowić czymś takim.Na wietrze dowiązać przypon strzałowy to lada wyzwanie.

Lód zszedł z jeziora nie wytrzymałem,musiałem przetestować nowy zestaw   :D na pierwszy ogień  1g czeburaszka + Polaris 4,5cm  ląduje jakieś 25 m  dalej,mało brakowało i z zachwytu prawie się z....em z kładki.Sezon pokaże jak z wytrzymałością ale przy takiej średnicy cudów nie oczekuje.

Przecież 3lb to minięte 1,5 kg.Do UL to potęga!

Też miałem w Poznaniu w łapach tą najcieńszą Oshikage. Kurde tego prawie nie widać :D  I nawet po paru przejechaniach po paznokciu nie zrobiła się płaska. Lecz oczywiście zdaję sobie sprawę że wraz z użytkowaniem będzie lekko się wypłaszczać. No i jakaś strzałówka w postaci FC czy VEPa to konieczność, za delikatne to to.

• Like 1

Kupiłem ostatnio plecionkę Duel Hardcore, bo ma b. dobre opinie, napis made in Japan, 20 Lbs, napis średnica 0,171, ale jest b. cienka i na sucho robi b. dobre wrażenie, więc te z mniejszą wytrzymałością mogą być dobre na okonie. Do tej pory, kilka lat, używałem momoi, ale cena mocna wysoka.

Może trochę nie w temacie,ale tak sobie pomyślałem-gdzie jak nie tutaj.Chodzi mi o prosty węzeł do połączenia cieniutkiej plećki z fluorocarbonem.Takiego do wiązania na łódce podczas łowienia.Próbowałem różnych,ale zawsze mam to samo.Podczas przechodzenia przez przelotki znacznie skracają odległość rzutu.Jeżeli można to z prostym schematem(krok po kroku).