shavt Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Z parametrów to jak light game tylko kolorek inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noctua Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Ktoś używał P-Line TCB8 0.08.Jakieś wrażenia z użytkowania?Hej, kupiłem P-LINE ARMORED 0.08 mm strasznie przegrubiona - wygląda na co najmniej 0,18 mm.Poza tym, mocna, śliska. Do spina nie założyłem - za duży latawiec.Poczekam i przetestuje na bałtyckich dorszach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Łowię okonie na Power Pro Vermilion Red 4lb. Fakt,że puszcza powoli kolor ale spisuje się doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Z parametrów to jak light game tylko kolorek inny. Ale zupełnie inny materiał hybrydowy, w efekcie ma to dawać szybsze tonięcie linki w stosunku do light game o 18% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmonzander Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Daiwa tournament 8 braid 0,08 plecionka super miękka i o okrągłym splocie. Używam ją od kilku sezonów , mogę ją śmiało polecić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagu Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 W BRC jest Unitika EYE CATCH PE, kolor fluo żółty PE03 lub 04 warto ktoś testował. Jak z trwałością i kolorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Z Duela jaką plecionkę pod okonia polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Poczekaj aż zobaczysz nowego Ajing Mastera Kiedy bedzie dostępna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 W relacji Remka z Rybomanii na zdjęciu już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 O tak. Już ją rownież zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) A ja w łapkach miałem i przez palce przeciągałem . Cieniutka jest ( tak cieńko nie łowię ) , kolorek fajny , zerwać się nie dała w rękach , lekko chropawa w strukturze jak to x4 . Edytowane 16 Lutego 2016 przez malinabar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 W weekend testowałem Momoi Oshikage 0.053/3lb porównać ją można chyba tylko do pajęczynki,pierwsze wrażenie szok i przerażenie jak można łowić czymś takim.Na wietrze dowiązać przypon strzałowy to lada wyzwanie.Lód zszedł z jeziora nie wytrzymałem,musiałem przetestować nowy zestaw na pierwszy ogień 1g czeburaszka + Polaris 4,5cm ląduje jakieś 25 m dalej,mało brakowało i z zachwytu prawie się z....em z kładki.Sezon pokaże jak z wytrzymałością ale przy takiej średnicy cudów nie oczekuje.Przecież 3lb to minięte 1,5 kg.Do UL to potęga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Momoi Oshikage - szczęka opadła, czegoś takiego nie widziałem wcześniej. Zdecydowanie najsmuklejsza plecionka na rynku i jeśli średnica(0,06) u większości producentów jest najniższa , to Oshikage 0,053 powinno być 0,02 u nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Też miałem w Poznaniu w łapach tą najcieńszą Oshikage. Kurde tego prawie nie widać I nawet po paru przejechaniach po paznokciu nie zrobiła się płaska. Lecz oczywiście zdaję sobie sprawę że wraz z użytkowaniem będzie lekko się wypłaszczać. No i jakaś strzałówka w postaci FC czy VEPa to konieczność, za delikatne to to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Znalazłem takie oto zdjęcia porównawcze Momoi Oshikage przy czym zauważyłem że prawdziwą kopalnią wiedzy w tym temacie okazują się być fora zza wschodniej granicy Edytowane 25 Lutego 2016 przez dolot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Kupiłem ostatnio plecionkę Duel Hardcore, bo ma b. dobre opinie, napis made in Japan, 20 Lbs, napis średnica 0,171, ale jest b. cienka i na sucho robi b. dobre wrażenie, więc te z mniejszą wytrzymałością mogą być dobre na okonie. Do tej pory, kilka lat, używałem momoi, ale cena mocna wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Momoi Oshikage w porównaniu do Sunline Small Game czy Varivas Light Game wypada dużo lepiej a po zdjęciu wyżej widać że różnicy wielkiej w średnicy nie ma, o innych parametrach nie mówię bo nie miałem okazji porównać ich w boju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Pokusilem się o zrobienie zdjęcia porównawczego plecionke które akurat teraz mam niedługo dojdzie jeszcze Momoi Oshikage więc będzie jakiś tam zarys sytuacji jak producenci opisują linki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Może trochę nie w temacie,ale tak sobie pomyślałem-gdzie jak nie tutaj.Chodzi mi o prosty węzeł do połączenia cieniutkiej plećki z fluorocarbonem.Takiego do wiązania na łódce podczas łowienia.Próbowałem różnych,ale zawsze mam to samo.Podczas przechodzenia przez przelotki znacznie skracają odległość rzutu.Jeżeli można to z prostym schematem(krok po kroku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Może ten ci się sprawdzi https://www.google.pl/search?q=wezel+polaczenia+plecionki+z+zylka&oq=wezel+polaczenia+plecionki+z+zylka&aqs=chrome..69i57j69i33l2.26262j0j4&client=ms-android-orange-pl&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF8#q=wezel+%C5%82%C4%85czenie+plecionki+z+zylka&imgrc=mh56YlHTayDbjM%3A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Ja używam Alberto knot, bardzo fajny cienki węzełek wychodzi:https://m.youtube.com/watch?v=eHsv24FXFJA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Dotarła do mnie Momoi Oshikage #0,1 cienka gładka ale tasiemka, przynajmniej pierwsze kilkanaście cm, więcej jeszcze nie odwijalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Dotarła do mnie Momoi Oshikage #0,1 cienka gładka ale tasiemka, przynajmniej pierwsze kilkanaście cm, więcej jeszcze nie odwijalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Adriani i Coma wielkie dzięki za węzły Są naprawdę proste do wykonania.A dla mnie należy się nagana za lenistwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Obiecana fotka od lewej Kamatsu Techron 0,04mm, Momoi Oshikage 0,53mm, Sunline Super PE8 6lb 0,132mm. Momoi tasiemka jak talala ale trudno wymagać okrągłego przekroju przy takiej cieniznie. Edytowane 27 Lutego 2016 przez dolot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi