homax Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Cienkie PP ( poniżej 8kg) płaskie. Techron okrąglejszy znacznie.. Chałas podobny.. Grubości nie porównywałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Używam Techrona zielonego 0,03 i czerwonej PP 3Lb. PP cichsza (choć też ją słychać), wydaje się cieńsza, wytrzymałość i strzępienie na podobnym poziomie. Techron dość mocno brudzi blank i przelotki. Ogólnie jestem zadowolony z obu bo te różnice nie są znaczące ale biorąc pod uwagę, że PP można czasem wyrwać około 20zł taniej niż Techrona skierował bym się raczej w jej stronę. Edytowane 3 Listopada 2016 przez coma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skerim Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Dziękuję za wasze opinie. Osobiście bliżej mi do PP z racji tego że grubszą yellow używam do średnigo zestawu i jestem z niej zadowolony. Zastanawiam się jeszcze nad wprowadzanim do zestawu okoniowego fluokarbonu na przypon - czy jest sens dawać do cinkiej przecież plecionki fluokarbon 0,17 zbliżony do jej wytrzymałości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Dziękuję za wasze opinie. Osobiście bliżej mi do PP z racji tego że grubszą yellow używam do średnigo zestawu i jestem z niej zadowolony. Zastanawiam się jeszcze nad wprowadzanim do zestawu okoniowego fluokarbonu na przypon - czy jest sens dawać do cinkiej przecież plecionki fluokarbon 0,17 zbliżony do jej wytrzymałości? Nie wiem czy jest sens ale ja tak robię Łowię często w kamieniach i właśnie żeby ograniczyć ich kontakt z plecionką używam przyponu z FC. Nie zauważyłem wpływu na ilość brań za to zdecydowanie wolniej plecionka się mechaci. Czasem z braku laku przy okoniowych łowach używałem nawet FC mocniejszego niż linka główna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Jakiego techrona kupic pod kijek 8lb 0.06 bedzie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Techrony nie są jakoś super cienkim linkami, a swego czasu używałem 0,03 i 0,06 właśnie. Kwestia jeszcze na jakim łowisku będziesz łowił. Od siebie mogę polecić Ci YGK egi metal i cena według mnie bardzo przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Jakiego techrona kupic pod kijek 8lb 0.06 bedzie ok ?Dobieraj do mocy kijka.W Twoim przypadku do 8lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Chyba, ze potrafisz łowić /holować/, duże ryby za pomocą kołowrotka a nie kija to wtedy zupełnie bez znaczenia do mocy kija, wtedy tylko moc hamulca kołowrotka ogranicza moc linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Chyba, ze potrafisz łowić /holować/, duże ryby za pomocą kołowrotka a nie kija to wtedy zupełnie bez znaczenia do mocy kija, wtedy tylko moc hamulca kołowrotka ogranicza moc linki.A co będzie, gdy hamulec zawiedzie,ulegnie awarii i dużą rybę nie będziemy mogli /holować/ kołowrotkiem?Pozostanie scyzoryk, jeśli potrafisz nim ciąć. Edytowane 16 Listopada 2016 przez januszz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Jak hamulec zawiedzie to zawsze w piz...u ze wszystkim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 A co będzie, gdy hamulec zawiedzie,ulegnie awarii i dużą rybę nie będziemy mogli /holować/ kołowrotkiem?Pozostanie scyzoryk, jeśli potrafisz nim ciąć.A nawet gdyby przy kiju 8lb, była linka 15lb i hamulec się zaspawał, to wyprostowanie go skutecznie rozwiązuje tą kwestię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisaq87 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam, zrobiłem mały test cienkich plecionek.Witam,bardzo fajne porównanie.Osobiście używałem Momoi Oshikage 0,053mm w kolorze zielonym, ale potrafiła strzelić na mocniej ukorzenionej moczarce, a przy moim sandaczowym zacięciu to już w ogóle.Na chwilę obecną używam właśnie tej 0,074mm, również zielonej bo... tej fluo i tak nie widzę. Naprawdę cieniutkie, świetnie toto lata, doskonale spisuje się, gdy łowię np na kajtki na główkach 1g.Do cięższego (4-10g) łowienia używam białej Power Pro 10lb, ale tutaj ratuję się przyponem fluorocarbonowym. Dla mnie ona jest nie do zdarcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) to ja też dorzucę trzy grosze : ponieważ w sezonie wakacyjnym uganiam się głównie za okoniami to : momoi (jęśli cię stać mnie nie bo łowię na terenie silnie zaczepowym i zużywam min. dwie plecionki/sezon/wędka) lub mój faworyt jeżeli chodzi o producentów w relacji cena/jakość berkley.... do lekkiego łowienia nanofil 0,04-0,08(wg mnie przynęty do 5g) powyżej 5 g whiplash 0,06- 0,08 Jako osobnik silnie uzależniony potrafiący spędzić w lecie 18 h/dzień na łódce polecam kolory widoczne. Przy nano wygrywa seledyn przy whiplash miałem zieloną (nic nie widać rano/wieczór) białą (jest lepiej ale nie ma szału) orange zakupiłem i w niedzielę będę testował I po reklamie ))))) Edytowane 25 Listopada 2016 przez sero1975 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Czy SUNLINE SMALL GAME PE-HG to nowa odsłona linki SMALL GAME PE ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Zastanawiam się nad jakąś alternatywą dla Techrona którego używałem w tym sezonie, startowałem od 135m a na koniec zostało może 15m.Ogólnie plecionka jest ok ,ale coś lepszego planuję na przyszły sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 przerażają mnie grubości tych linek na które paproszycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Mnie takze. Takie grube powrozy okon widzi z kilometra ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Mnie na początku też przerażało ale tylko do pierwszego wyjazdu na ryby,w trakcie przez cały czas było????.Raczej plecionka będzie Mi częściej towarzyszyć przy łowieniu okoni i trafiających się przy nich donaldach. Edytowane 29 Listopada 2016 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 kaczorach donaldach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Szukam czegoś sprawdzonego: śliska, koniecznie yellow fluo i 0,04. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Szukam czegoś sprawdzonego: śliska, koniecznie yellow fluo i 0,04.To tylko nanofil...ale jaki on jest to każdy wie.. śliski jest, yellow dostępny, 0,04 też... ino taki zaskakujący czasem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Jest jeszcze oshikage tyle że to takie średnie fluo raczej zwykły żółty ale nie ma wziętego z kosmosu 0,04 mm za to jest 3 lb, 4,5 lb, 6 lb. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Szukam czegoś sprawdzonego: śliska, koniecznie yellow fluo i 0,04. To może UNITIKA EYE CATCH Japan, kolor fluo żółty 3lb, w brc jakieś ostatki w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Dziś kupiłem na Rybomani ,cieńsza i mocniejsza od zielonego Techrona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Cześć, ale sprawdzałeś czy mocniejsza , czy po prostu opis tak mówi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi