MARIUSZ 69 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Sprawdzałem na miejscu, kota w worku nie kupuję.Średnicę porównałem w domu do resztek Techrona który Mi pozostał. Mieli też na stoisku haki jigowe Sasame i inne akcesoria tej firmy ,niektóre wylądowały w mojej reklamówce. Cena tej plecionki to 70 zł ,czy warto pewnie się przekonam jak połowię nią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Mariusz jak połowisz daj znać zobaczymy co z tego wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Postaram się ją dobrze przetestować ,dość często łowię to przetestuje ją dokładnie.Wynikami testów podzielę się z innymi .Na razie robi bardzo dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy7 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Czy ktoś z forumowiczów używa plecionki Spiderwire Stealth Smooth 8 Translucent 0,06mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Czy ktoś z forumowiczów używa plecionki Spiderwire Stealth Smooth 8 Translucent 0,06mm?Sam jestem jej ciekaw Była ostatnio opisywana w którymś z ,,wędkarskich światów" jako najlepsza plecionka na dużych targach (bodajże w Monachium (ale mogę się mylić co do państwa/miasta pamięć już nie ta )). Z racji tego ,że na moim kołowrotku podczas rzutu wybierałem już podkład oraz zachęcony reklamą obleciałem 3 wędkarskie w Krakowie w tym fishing24.pl gdzie teoretycznie powinni mieć takie nowinki oblukałem aledrogo i......nic. Nie ma...... (opisuje stan z przed miesiąca) Nie powiem miałem smaka ją potestować ale skończyło się na sprawdzonym berkleyu. Dlatego z miła chęcią przeczytam opinie kogoś kto ją ma ,na nią łowi i potrafi porównać do jakiejś znanej pletki np. PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy7 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Właśnie zastanawiam się nad jej zakupem. W FM mają w tym rozmiarze tylko 300m, a szkoda mi trochę pieniędzy, na początek wolałbym szpule 150m. W tym momencie używam Dura Silk White i jak na razie sprawdza się bardzo dobrze. Ale chciałbym przetestować coś nowego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Koledzy proszę o poradę. Przynęty jakich będę używał to 3"keitechy na główkach od 3-9g. Na oku mam plecionke Sunline super x8 pe 0,6-0,8 lub duel hardcore o podobnych grubościach. Która z nich będzie lepsza oraz jaką grubość wybrać do rzucania taki lekkich główek ? Łowić będę w dość zaczepowych miejscach a nie chciałbym stracić na czuciu oraz długości rzutów . Z góry dziękuję za sugestie.Pozdrawiam @Cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) 0.6 w zupełności wystarczy to ma u Ciebie latać w tym StC. 8Lb ? Edytowane 8 Grudnia 2016 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 0.6 w zupełności wystarczy to ma u Ciebie latać w tym StC. 8Lb ?Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Marcin , bierz Sunline'a PE 0,6 . Znakomita plecionka za stosunkowo niewielkie pieniądze ( przynajmniej w stosunku do konkurencji ) . Zresztą w kilku już wątkach była opisywana . Nie wiem , jak będzie wyglądać jej zastosowanie w jakichś szczególnie zaczepowych miejscach , w których będzie narażona na przetarcia i inne uszkodzenia mechaniczne , ale u mnie to na razie numer jeden w tej wersji mocy i przy okoniach . Jak coś , to dowiążesz fluoro- i będzie git . A jak nie - kup Duel'a . Ale najpierw wypróbuj pomarańczowego Sunline'a . Dla mnie bomba przy gramaturach zbliżonych do tych , które opisywałeś . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Cześć, myślę, że kolega malinabar ma na myśli Sunline 8PE , też polecam. Bardzo widoczny kolor, śliska, cienka i wytrzymuje tyle co napisane przynajmniejTomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Koledzy, niestety uzywalem tylko najcienszego techrona. Ktora z Momoi ma podobną grubość? Pomoze ktoś? Bede miał odniesienie by wybrać cienszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Momoi 6 lb 0,074mm jest cieńsza od technrona 0,04mm Paradoks grubsze jest cieńsze Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zerknij tutajhttp://jerkbait.pl/topic/36531-najcieńsza-plecionka-pod-okonie/?p=1856611 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Momoi 6 lb 0,074mm jest cieńsza od technrona 0,04mmParadoks grubsze jest cieńsze Wysłane z mojego D5503 przy użyciu TapatalkaNa zdjęciu w podanym powyżej linku Momoi 3lb jest praktycznie tej samej grubości co Techron 0.04. Tak więc Momoi 6lb będzie raczej grubsza niż Techron. Edytowane 15 Grudnia 2016 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Żbiku naprawdę nie widzisz różnicy? Teraz ma kupiona oshikage 6lb i wiem co pisze miałem i 3lb jest cieńsza zdjęcie może nie do końca to oddaje ale w palcach czuć dużą różnice. Poniżej zdjęcie kolegi z innego forum u góry technron 0,04 na dole momoi 0,073http://swietokrzyskiprzewodnikwedkarski.pl/media/kunena/attachments/1847/momoiA.jpg Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Śmiech a nie różnica szczególnie dla ryb ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jak by one były w innym kolorze różnica/jej brak bardziej była by zauważalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Nawet niewielka różnica ma znaczenie jak łowisz głęboko albo przy niekorzystnym wietrze a na końcu zestawu masz główkę 2g.Ja rozumiem że w wątku o chińskich plecionkach można się z tego śmiać ale tu jest mowa o najcieńszej lince.Najcieńszy techron jest zwyczajnie grubszy od linek rzędu PE 0.3I ile razy można to wałkować?! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ta momoi 3LB to się nadaje ale do wieszania kokardek na choince rwie się od patrzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ja sam mysle o tej 6lb pod kątem okoni, bialorybu i kropkow w strumykach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ta momoi 3LB to się nadaje ale do wieszania kokardek na choince rwie się od patrzeniaTo co powiedzieć o nanofilu 02, albo 04? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jak strzela przy wyrzucie 3g + 2" to raczej nie jest dobrze.Zmieniłem na varivas Baitfiness 0.3 i jest tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ja sam mysle o tej 6lb pod kątem okoni, bialorybu i kropkow w strumykach. Nie ma nad czym myśleć . Używam takiej od 2 sezonów i jestem bardzo zadowolony, jest naprawdę bardzo cienka ale mocy jej nie brakuje, nic na niej nie odstrzeliłem, pęka praktycznie na węzłach, czasami potrafi strzelić 1-2m przed, no ale w przypadku łapania na Wiśle to chyba nic dziwnego bo kamieni nie brakuje w miejscach gdzie łowię i ma prawo być sfatygowana na ostatnim odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Plecionka 0,04mm ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi