Dienekes Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Cóż, jak ktoś od zawsze z armaty do muchy pruł, trudno by finezję i zastosowanie delikatnych linek pojął Jako ciekawostkę dodam, że producenci blanków nie bez przyczyny podają rekomendowaną moc linki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) zamów w JA. napisz i poproś o fakturę PayPal z wysyłką Registered Air Mail, będzie kosztowała około 1000jpy i min szanse na dodatkowe opłaty Edytowane 18 Czerwca 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 ja ostatnio sprowadzałem dla kogoś, to : http://www.varivas.co.jp/Product/searchgroup/name:%E3%82%B9%E3%83%BC%E3%83%91%E3%83%BC%E3%83%88%E3%83%A9%E3%82%A6%E3%83%88%E3%82%A8%E3%83%AA%E3%82%A2+%E3%83%9E%E3%82%B9%E3%82%BF%E3%83%BC%E3%83%AA%E3%83%9F%E3%83%86%E3%83%83%E3%83%89/type:%EF%BC%BB%E3%83%97%E3%83%AC%E3%83%9F%E3%82%A2%E3%83%A0+PE%EF%BC%BD/view3:2/id:1619 ponoć bardzo fajna ceny, które tam widać są katalogowe i niewiele mają wspólnego z rynkowymi (niższymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ja mam nawinieta plecionke techrona o,o6 i jestem troche rozczarowany nia-jest glosna co ktorys rzut placze sie(w ciagu kilku dni lowienia ubylo mi jej chyba z 30metrow).Duzy plus tej plecionki to to ze nie traci zbytnio koloru.na drugim zestawie mam nawinieta plecionke Rapala Titanium 0,10-plecionka nawinieta pod sam rant szpulki i ani razu sie nie splatala,jest cicha, jedyny minus to szybko traci kolor no i to ze nie jest to ,,srednica,,0,06 ale i tak uwazam ze to ciekawa plecionka i jak ktos uzywa 0.10 to proponuje wyprobowac plecionki Rapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Ja do tej pory żadnych bród/splątań nie miałem, a łowie generalnie na lekkie przynęty bo główki od 3-8 gram+guma 2,5-3 cala oraz woblerki 4-6 gram, może to kwestia nawoju kołowrotka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Aja teraz mam Dragon Fishmaker 0.06, całkiem niezła,bardzo cienka i miękka, nie jest płaska tylko szybko się przeciera na kamieniach,ale tam gdzie ich nie ma można polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 ja wróce do tematu,nikt nie napisał o plecionce którą ja kupiłem i jestem z niej wkońcu zadowolony jest to JAXON SUMATO 0,06mm,jest delikatnie płaska koloru ciemnooliwkowego ale nie jestem wstanie jej zerwać ani gołymi dłońmi ani w rękawiczkach,jest bardzo cieniutka i dość daleko leci,szpulka kosztuje 40pare złotych i wcale nie musi kosztować ponad 100zł a po drugie przy łowieniu okoni 3gramowymi główkami z paprochem nie zużywa się tak jak przy oraniu sandaczowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 potrafisz ją porównać np do pp 0,06?Bo mi np nie zależy na tym żeby była bardzo mocna, ma być cienka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 A z tymi plecionkami to jest tak.. jestem teraz w Finlandii i mam nawiniętą pp 0,13 i tytanowy przypon.. i łowię okonie ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Dokładnie bo jak okonie są to się je łowi a jak ich nie ma to i plecionka 0.001 nie pomoże . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Sam jestem zainteresowany zakupem cieniutkiej pletki pod pstrągi i okonie, ale Panowie wsadzę troszkę kijka w mrowisko. Mianowicie posiadałem BERKLEYa : FIRELINKe, NANOFILA i wspomnianego wielokrotnie TECHRONA(czarnego) i kurcze nie powalony zostałem tymi produktami. Powiem więcej ,zawiodły mnie i to strasznie - trwałością.W każdym wymienionym przypadku sypały się w przeciągu miesiąca jak stare słomiane powrósła. Nie wiem czy to ja miałem pecha i kupiłem stare zleżałki ale żadna nie wytrzymała, po kilku wyjściach na rybki następowała PORAŻKA. Wytrzymałość spadała o 1/2 albo więcej , puchły, mechoty straszne się porobiły i na pewno nie z powodu kołowrotka lub przelotek. Czytając ten temat zastanawiam się co zakupić by nie mieć takich wspomnień. Zdaję sobie sprawę że im cieniej tym gorzej z wytrzymałością i trwałością ale choć jeden sezon niech wytrzyma . Teraz myślę nad X-ZOGĄ lub jakimś innym JAPOŃSKIM wynalazkiem. Edytowane 22 Czerwca 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) A z tymi plecionkami to jest tak.. jestem teraz w Finlandii i mam nawiniętą pp 0,13 i tytanowy przypon.. i łowię okonie ) oraz liny[emoji4]. siemka Bartek.[emoji2]Ja z czystej ciekawości obserwuję wątek, bo zazwyczaj te cienkie które wpadły w moje ręce, były zwyczajnie innej grubości niż deklarowana. Aż mnie korci to 0, 03.... Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Dano-G 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) http://rapa-sklep.pl/varivas-avani-light-game-super-premium-pe-0-03mm-6-5lb-100m.html próbujemy? w końcu to varivas kolor niebieski - słabo, ale i tak wiążę 1-3m żyłki Edytowane 22 Czerwca 2014 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zamówiłem X-ZOGE 6lb zobaczymy co to jest . Cena przystępna i opowieści obiecujące. Dostanę ,zobaczę, wypróbuję ,opowiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) widzę, że wreszcie ktoś wziął się za "dystrybucję", oczywiście musiał je "zwymiarować" przecież to o pomstę woła, #0.6=0,06mm, a #1.5=0,15m :) Edytowane 22 Czerwca 2014 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zamówiłem X-ZOGE 6lb zobaczymy co to jest . Cena przystępna i opowieści obiecujące. Dostanę ,zobaczę, wypróbuję ,opowiem .NIe wiem jakie opowieści bo o 6lb nikt nie opowiadał, cena przystępna, plecionka zwykła, tasiemkowata, ale o dobrych faktycznych parametrach wytrzymałościowych. To jest najprostsza plecionka 4 splotowa, a nie 8 splotowa, zasadnicza różnica. Dosyć miękka, nie szumi na przelotkach. Sezon wytrzyma na pewno bo sam używam drugi sezon. Co wędkowanie obcinam ostatni metr. Z drugiej strony zawsze zaliczam na niej obcinki szczupłego jak nie używam żadnego przyponu. Jakoś szczupaki upodobały ją sobie do obcinania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Będę testował varivasa 0.3 PE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Mówię o firmie i ogólnie produkcie zwanym plecionką X-Zoga , a to że co jakiś czas trzeba chlasnąć meterek czy nawet trzy to jest w moim rozumieniu normalne . Bez zajeżeń proszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 widzę, że wreszcie ktoś wziął się za "dystrybucję", oczywiście musiał je "zwymiarować" przecież to o pomstę woła, #0.6=0,06mm, a #1.5=0,15m :) No faktycznie coś im się pomyliło z parametrami tego VARIVASAJednak ja bym się bał bardzo kupować w tym sklepie. Regulamin sklepu niezgodny z ustawą. Brak danych kontaktowych do właściciela. Brak numeru NIP i tym podobnych informacji. Dziwię się że w dzisiejszych czasach gdzie oszuści internetowi działają pełną gębą ktoś kupuje w takim sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 To Polska Panie "róbta co chceta" - Ci u góry też kręcą lody i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Polecam kontak z przedstawicielem mowa o VARIVASIE Korzystałem z usługi i jestem zadowolony (ceny również spoko)Bardzo dobra obsługa , pełna informacja mailowa i monitorowanie wysyłkiOczywiscie fakturka do zakupów Firma Team-Rapa z Legionowa https://www.facebook.com/pages/Varivas-Polska/252019545002626?fref=ts Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) ekhm.. no no swojego varivasa zamówiłem w innym miejscu i taniej (no własnie team rapa) Edytowane 22 Czerwca 2014 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Sam jestem zainteresowany zakupem cieniutkiej pletki pod pstrągi i okonie, ale Panowie wsadzę troszkę kijka w mrowisko. Mianowicie posiadałem BERKLEYa : FIRELINKe, NANOFILA i wspomnianego wielokrotnie TECHRONA(czarnego) i kurcze nie powalony zostałem tymi produktami. Powiem więcej ,zawiodły mnie i to strasznie - trwałością.W każdym wymienionym przypadku sypały się w przeciągu miesiąca jak stare słomiane powrósłaNie od dziś wiadomo, że czarny Techron i zielony Techron różnią się nie tylko kolorem... Ten drugi gości na kołowrotkach moich i moich kolegów, łowiących częściej ode mnie. Wad nie stwierdzono. I nie jest to odosobniona opinia. O pozostałych linkach nawet nie będę się wypowiadał. Z litości... Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Dienekes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Nie od dziś wiadomo, że czarny Techron i zielony Techron różnią się nie tylko kolorem... Ten drugi gości na kołowrotkach moich i moich kolegów, łowiących częściej ode mnie. Wad nie stwierdzono. I nie jest to odosobniona opinia. O pozostałych linkach nawet nie będę się wypowiadał. Z litości...Dlatego napisałem wyraźnie "czarny" a nie ogólnie Techron, bo tylko takiego posiadałem coby było jasne i nie było żadnych niedomówień , więc nie wiem dlaczego taka przytyczka do mnie skoro nie ma nic na temat "zielonego"???? Edytowane 23 Czerwca 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 widzę, że wreszcie ktoś wziął się za "dystrybucję", oczywiście musiał je "zwymiarować" przecież to o pomstę woła, #0.6=0,06mm, a #1.5=0,15m :) to jest tak pozwolę sobie przytoczyc odpowiedź Varivas Polska bo wiele tłumaczy..'Niestety musieliśmy przyjąć jakiś przelicznik na "średnice" plecionek na polskim rynku. Z przeprowadzonych ankiet jeżeli wędkarz nie ma podanej średnicy a tylko same lb nie jest zainteresowany produktem tak jak w przypadku podanej średnicy i kilogramów.'Znawcy tematu sobie rozszyfrują z jakim produktem mają doczynienia a ich grono jest niezbyt liczne więctrzeba też trafić jakoś do pozostalch. Moim zdaniem na polskim rynku to uzasadnione podejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi