Mateush Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Cieniutką plećkę , w szczegółności 8 splotów , ciężko jest uciać tak jak by się chciało . Kupiłem te nożyczki i po problemie . Jedyna wada to cena , ale to w końcu Owner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Cieniutką plećkę , w szczegółności 8 splotów , ciężko jest uciać tak jak by się chciało . Kupiłem te nożyczki i po problemie . Jedyna wada to cena , ale to w końcu Owner miałem identyczne z napisem Mustad. Wracając do plecionek. Po dość ostrym użytkowaniu ostatnio Sunline PE 4x 0.4 stwierdzam ze daje radę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Cieniutką plećkę , w szczegółności 8 splotów , ciężko jest uciać tak jak by się chciało . Kupiłem te nożyczki i po problemie . Jedyna wada to cena , ale to w końcu Owner nożyczki.jpgW decathlonie są nożyczki do plecionki za 8pln i są super 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 W decathlonie są nożyczki do plecionki za 8pln i są super Ale nie mają logo OVNER, to nie mogą być super... Ja mam JXONA za 9.- zł, tną jak szalone, ale też nie są super... Przecież jak coś nie ma logo OVNER, Savage Gear, lub choćby DRAGON, to "chrust"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Do plecionek tych cieniutkich i grubiutkich, żyłek i fluorocarbonów najlepsza jest zapalniczka żarowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) U mnie najcieńsza to egi metal pe 0,5 i ja tę jak i wszystkie inne linki tnę małymi szczypcami, które zakupiłem na alli za 12 złotych, a które służą też do zakładania kółek i w awaryjnych sytuacjach do wyciągania kotwiczek. Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 U mnie najcieńsza to egi metal pe 0,5 i ja tę jak i inne wszystkie tnę małymi szczypcami, które zakupiłem na alli za 12 złotych, a które służą też do zakładania kółek i w awaryjnych sytuacjach do wyciągania kotwiczek.Robię dokładnie to samo [emoji3] też kupiłem takie za ok 12zl i działają jak trzeba Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Upss. Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Hehe . Dobrze , że wszyscy wiemy o czym piszemy . I żeby nie było , że nie używałem tańszych , super nożyczek . Miałem kilka sztuk , wydałem w sumie nieco mniej niz na ownery etc... Ownery tną jak miecz samuraja Inne tylko tną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Ja używam zapalniczki jak kolega. Tnie szybko i przytapia końcówkę, dzięki czemu ta się nie strzępi. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Tylko zapalniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) Zapalniczkami nie podziałacie jak pizga choć oczywiście da się. Jak popalałem to też tak robiłem, ale śmiem twierdzić, że przyzwoite szczypce do kółek są najbardziej uniwersalnym i najlepszym podręcznym akcesorium. Szczypce to nie sprzęt do mega precyzyjnych zadań ... Ja od szczypiec wymagam aby cięły plecionki od pe 0,5 w górę i w razie potrzeby pomogły założyć czy wyciągnąć kotwiczkę. Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Trochę trudno jest mi wyobrazić sobie jak można bezpiecznie przepalić plecionkę i fluorocarbon w okolicach łączącego je węzła. Po stokroć wolę użyć obcinaczki do paznokci. Fakt, że ciężko jest znaleźć takie, które bezproblemowo tną plecionkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Fakt, że ciężko jest znaleźć takie, które bezproblemowo tną plecionkę.Teraz masz już łatwiej - Owner 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Ja używam tylko noża, przycinam na paznokciu. Naturalnie nóż musi być odpowiednio ostry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Jak trzeba używać zapalniczki to plecionka już raczej jest sznurówka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) . Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Trochę trudno jest mi wyobrazić sobie jak można bezpiecznie przepalić plecionkę i fluorocarbon w okolicach łączącego je węzła. Po stokroć wolę użyć obcinaczki do paznokci. Fakt, że ciężko jest znaleźć takie, które bezproblemowo tną plecionkę.Bez problemu. Pod warunkiem uchwytu końców linek szczypcami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Bez problemu. Pod warunkiem uchwytu końców linek szczypcami.Nie mam trzech rąk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Bez problemu. Pod warunkiem uchwytu końców linek szczypcami.Zapewne tak, ale jak mam używać szczypców i zapalniczki, to wolę jedną obcinaczkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Nie mam trzech rąk... O tym nie pomyślałem.... ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Owszem, używam zapalniczki, ale do przytapiania końcówki po obcięciu nożyczkami, żeby się nie strzępiła. Do tego wystarczą mi dwie ręce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zwykłe obcinaczki do paznokci, zacisnąć i ukośnie pociągnąć.Mam też te nożyczki, ale więcej zachodu:https://pl.aliexpress.com/item/32831377754.html?spm=a2g0o.placeorder.0.0.4cf21de1PaZrfJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironek Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Wie ktoś ilu splotowa jest linka konger streeto ultra tiny i jak ogólnie się sprawuje?? Cena jest ciekawa, ale nie wiem czy linka jest interesująca. Przeszukałem temat szukajką, ale o dziwo nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Jeśli się nie mylę, to jest KONGER Techron w tak zwanej "marce własnej". Jeśli tak, to jest 4-splotowa, bardzo dobra plecionka. Używam Techrona (Olive green 0,03) od półtora roku i jest nie do zdarcia. PsPoczytaj post #2550 http://jerkbait.pl/topic/1367-casting-ultra-light/page-128 schodził ze szpuli jak masełko. Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi