kostom63 Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia W moich testach sprzed paru lat też wyszło podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Pasowało by tylko dodać, że ten Intech 0.3 jest grubościowo tak pomiędzy Siglonem 0.4 a 0.5. Czyli inna klasa linki (tak dla kronikarskiej uczciwości ) W Polsce jest tak , że wszyscy chcą cienkie i mocne. I dostają cienkie na papierze a "niby mocniejsze" w rzeczywistości. A wystarczy kupić po prostu grubszą linkę i przestać się oszukiwać. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) Od góry: 1. Rapala Rapinova-x pe 0.3 Fire Carmo2. Kingdom MicoFly pe 0.2 Pink 3. Shimano Pitbull 12 pe 0.6 Lime Green Bardzo ładne foto, to powinno być przejęte jako standard prezentacji porównawczej linek na forum - napięte, dociśnięte do podłoża, żeby nie rzucały cienia (czy u Ciebie to mikroskop?), zdjęcie wystarczająco wyraźne. Edytowane 23 Kwietnia przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) Pasowało by tylko dodać, że ten Intech 0.3 jest grubościowo tak pomiędzy Siglonem 0.4 a 0.5. Czyli inna klasa linki (tak dla kronikarskiej uczciwości ) W Polsce jest tak , że wszyscy chcą cienkie i mocne. I dostają cienkie na papierze a "niby mocniejsze" w rzeczywistości. A wystarczy kupić po prostu grubszą linkę i przestać się oszukiwać. Nie zgodzę się. Mam Siglona 0.4 i intech 0.3 już na oko jest cieńszy, gładszy. Jak z wytrzymałością to się okaże. A że kolega handluje Siglonem to zawsze będzie OHH i Ahh. Edytowane 23 Kwietnia przez zandermafija*SpinnigistaWT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) @zandermafija*SpinnigistaWT może prównujesz nową do używanej? Plecionka używana zawsze trochę spuchnie. Z drugiej strony oko potrafi oszukać na grubości. Tak, handluję Siglonem jak i innymi linkami, z założenia można przyjąć że jestem nieobiektywny. Intecha też co jakiś czas przerzucam i na kolana nie powala. Bynajmniej moje odczucia są takie jak twoje. Na oko 0,3 Intecha jest grubsze od 0.3 z Siglona. W obiektywie Intech jest co najmniej jak PE 0.4 z Siglona. Co do gładkości to splot jest dla mnie bardzo podobny, nie napiszę że jedna jest jakoś znacząco gładsza od drugiej, chociaż i tak wydaje mi się, że tu akurat zwykła Sunline Basic PE jest i tak gładsza od obu. Tego Micro 0.3, mam, z palca sobie nie wyssałem. Czy jest zdecydowanie lepszy? Moim zdaniem takie stwierdzenie to nadużycie. Bardzo podobny na pewno, natomiast trochę przegrubiony i warto sobie z tego zdawać sprawę, na pewno bez jakiejś wyraźnej przewagi. Oczywiście możesz mieć inne zdanie - to normalne. Poniżej wycinek z powiększeniem, po lewej Siglon PE 0.4, po prawej Intech 0.3 Edytowane 23 Kwietnia przez psulek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Obecnie testuje Intech Tournament Micro Style Pe x4 0.3. Po kilku wyjściach na razie same plusy. Jak na razie zdecydowanie lepsza niż Sunline Siglon 4x.Pod jakim względem "zdecydowanie lepsza", jak z deklarowanymi parametrami tej linki w stosunku do rzeczywistości? Wówczas dopiero można opiniować czy jest aż tak "zdecydowanie" lepsza. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katenos Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Łowię białoryb i okonie na plecionkę z ali za 10zł,Zukibo Feike #0.1(0,05mm) i nie potrzebuję nic innego,cieniutka,mocna,rzuty dalekie główkami 0,4g na 20m to po co mi coś innego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 0,4g i rzut na 20m? To jaki masz kij do tego łowienia?Bo mam wykałaczkę mifine 0,2-0,8g i z pletką PE #0.15 z trudem osiągam 15m przy wabikach 0,6-0,8g.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia (edytowane) Z gramową gumką na dżigu 0,4 grama da radę Sławku. Edytowane 16 Sierpnia przez jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Też wątpię z racji oporu powietrza. Ale może. Z wiatrem w plecy i z górki… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Z gramową gumką na dżigu 0,4 grama da radę Sławku. Pewnie, że da się tyle rzucić tak lekką przynętą… muchówką ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia Łowię białoryb i okonie na plecionkę z ali za 10zł,Zukibo Feike #0.1(0,05mm) i nie potrzebuję nic innego,cieniutka,mocna,rzuty dalekie główkami 0,4g na 20m to po co mi coś innego?Z odległością trochę chyba przegiąłeś przy tej wadze, chyba, że łowisz tylko z wiatrem i to takim od 6-8 m/s w górę. 0,4g i rzut na 20m? To jaki masz kij do tego łowienia?Bo mam wykałaczkę mifine 0,2-0,8g i z pletką PE #0.15 z trudem osiągam 15m przy wabikach 0,6-0,8g..Łowię sporo białorybu w okresie zimowo wiosennym na mikro jigi i przynętą o całkowitej masie około 0,6g być może osiągam te 20 m, ale w wyjątkowo sprzyjających warunkach z mocnym wiatrem w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi