judo 1988 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam wszystkich.Jestem początkującym fanatykiem jerków i mam małe pytanko związane z zakupionym przeze mnie sprzętem.Na początek mojej przygody z jerkami zakupiłem wędzisko Team dragon 1,85m 30-70g i multik Okuma Alumina Baitcaster 200 LX.Przynęty którymi będe łowił to slidery 10,12 fatso 10 oraz jack plywający.Z tego co wiem niskoprofilowiec do małych i średnich jerków się nadaje.Ale interesuje mnie czy moja okumka wytrzyma współprace z Salmo Jackiem pływającym oczywiście.Póki co nie było mnie stać na lepszy multik ale ten który kupiłem chyba nie jest taki ostatni.Na przyszły sezon planuje kupna czegoś konkretnego,myślę o czymś z wytwórni ABU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Mim zdaniem powinien wytrzymać. Oczywiście gwarancji nie można dać ale powinien dać radę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Jeżeli kupiłeś nowy młynek to zawsze jest gwarancja <_< oczywiście od producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 witam!na pewno wytrzyma. w końcu jacka jak i większośc jerków wprowadzamy w ruch za pomocą wędziska a nie młynka. tu nawijamy tylko powstały luz na lince.przy rzucie zaś, obciążone są co najwyżej łożyska podpierające szpulkę a nie mechanizm młynka. w najgorszym razie wymienisz łożyska ( czego i tak się nie spodziewam ) co jest operacją tanią i prostą.powodzenia, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Jestem podobnego zdania jak peresada. Wytrzymac wytrzyma. Moze gdybys lowil ostro i namietnie po kilku dni w tygodniu mozna by sie zastanowic nad czyms innym. Ale jak znam zycie... Zaglebisz sie troche w casting i pewnie dosc szybko nadejdzie potok kolejnych zakupow czy modernizacji posiadanego sprzetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi