harp Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Może macie doświadczenie w rozpoznawaniu sygnału jaki daje duża ryba na echosondzie. Ostatnio znalazłem coś co wyglądało jak zatopiona krypa ale potem nie mogłem tego namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Poprawcie mnie jeśli się mylę , ale sum pod wieczor wychodzi do powierzchni na kolacje . Wszystko zależy od tego gdzie jest kolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 w niedzielę z Wojciech_B mieliśmy okazję obserwować reakcję pewnego jegomościa - moze dwóch na Kwokanie... Ciekawe doświadczenie... i żeby nie było wątpliwości... Filmik... Sorry ze nieobrócony ale komp w firmie nie ma takowej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Mifas, fajny material. Tu juz nie ma spekulacji czyj to slad bo na kwoka wiadomo kto reaguje... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Mifas, fajny material. Tu juz nie ma spekulacji czyj to slad bo na kwoka wiadomo kto reaguje... Gumo Wiesz gumo. mieliśmy jeszcze jedną fajna sytuacje. Powtórzyła się cyklicznie w TRZECH ROZNYCH MIEJSCACH... Snadacze strzelały w zestaw DROPSHOTowy najchętnie w trakcie dłuższego lub tuż po dość nieudolnym kwoczeniu przez Wojciech_B... żeby to sie zdarzyło tylko jeden raz no to ok... ale 3 rozne miejsca (rozna glebokosc - rozny uklad nutru) i ... ta sama reakcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zdarza sie czesto, ze silnik wabi ryby (na niskich obrotach), zas wszelkie dzwieki niskiej czest. raczej plosza ryby. np. jak jeszzce byly ryby w Wisle to ciche tupniecie powodowalo ogolna panike.A juz podobno dzwieki o bardzo niskiej czestotliwosci (infradzwieki) pochodzace z wiatrakow ponoc wplywaja wybitnie ploszaco.Ale wszystko mozliwe... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Redzi Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Dziś, na chwilowym Wiślanym przystanku oto taka mała niespodzianka:) Najpierw przepłynął jeden by zaraz za nim pojawiło się 2 kolejne Kilka dni wcześniej w tym samym miejscu odnotowałem 2 brania sumowe, dziś również 2 lecz już całkiem gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drozdo Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 ładny widok MI jak narazie nie udało sie spotkac z takim widokiem na echu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 http://www.silure-attitude.fr/autres-videos-silure/junkycatf ish-dp1 tutaj pięknie widać co się dzieje pod wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Fajne echa sumów- jakby się dno podnosiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Czy na którejś fotce jest może sum czy tylko tak sobie wmawiam abym dłużej został na wodzie? <_< W czasie kiedy pokazywał mi się taki obraz jak na zdjęciach nie płynąłem. Echo Mark 5xpro. Czułość na 50 procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makamba Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Heh...na drugiej fotce nawet oko widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 moim zdaniem 2 i 3 na 95% TAK na pierwszej.. jak dla mnie ... an dwoje babka wróżyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 No to kolejna noc z soboty na niedzielę nieprzespana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 A dla mnie dwa z tych zdjec wygladaja blizniaczo podobnie, biorac pod uwage, ze lodka pewnien ruch ma, nawet uwiazana.Moim zdaniem to bardzo trudna sprawa okreslic na pdst samych zdjec, do tego ze stojacej lodki... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krycek Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 ebrowy na echu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 superKRYSTEK1 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Jak to zinterpretować? Sum? Taki pokazał się pierwszy łuk a zaraz obok pokazał się drugi podobny. Niestety ale zdjęcie w duo jest słabo czytelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawidos Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Tu bardzo ładnie widać oczywiście pomijam metode połowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Welski Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 co to za rybeńka- Martwa WIsła na stykuŚmiałejmarniutke te zdjęcia,ale widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 co to za rybeńka- Martwa WIsła na stykuŚmiałejmarniutke te zdjęcia,ale widać kurcze biorac pod uwage obraz to bardziej bym stawial na lawice przecinkow... ale moge sie mylic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makamba Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makamba Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 I filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wodzek Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 bynio ma 100 % racji miałem 3 echa zaczynajać od Cudy potem 5DSI i teraz Elite5x tą są sumy panowanie koniec dyskusji też je łowię więc troszkę coś wiem jak mi się uda na dniach podam wam pare fotek z wąsatymi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Czy na którejś fotce jest może sum czy tylko tak sobie wmawiam abym dłużej został na wodzie? W czasie kiedy pokazywał mi się taki obraz jak na zdjęciach nie płynąłem. Echo Mark 5xpro. Czułość na 50 procentCześć, na drugim foto nad dnem 100% sum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wodzek Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Dość sporo interesował się rosówkami podczas połowu w dryfie i kwoczenia Edytowane 9 Września 2013 przez Wodzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianKadz Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Witam. odświeżę temat, jestem początkujący w temacie echosondy. Pływam po jeziorowej zatoce głębokiej do 4 m, przeważnie jest 1,5 m i dużo sumów.Niestety nie mogę ich namierzyć na echo, zastanawiam się czy stojąc na dnie mogą mi się zlewać z podłożem, sandacz drobnica w toni wszystko ok ale sum na dnie jeszcze mi się nie udało.Zastanawiam się czy nie zmienić mocy sygnału itp, echosonda Raymarine Element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
harp
Może macie doświadczenie w rozpoznawaniu sygnału jaki daje duża ryba na echosondzie. Ostatnio znalazłem coś co wyglądało jak zatopiona krypa ale potem nie mogłem tego namierzyć.
Top użytkownicy dla tego pytania
14
13
7
5
Popularne dni
12 Paź
15
19 Sie
12
16 Lip
10
27 Sie
7
Top użytkownicy dla tego pytania
Guzu 14 odpowiedzi
Gumofilc 13 odpowiedzi
bynio 7 odpowiedzi
Robson73 5 odpowiedzi
Popularne dni
12 Paź 2010
15 odpowiedzi
19 Sie 2008
12 odpowiedzi
16 Lip 2012
10 odpowiedzi
27 Sie 2012
7 odpowiedzi
Popularne posty
sowinski
Sum jest rybą, która większość dnia leży na dnie. Żeruje głównie w nocy, łapiąc ryby przy powierzchni. Wąsacza leżącego na dnie nie jest łatwo zobaczyć, nawet przy pomocy super echosondy. Moje echo ma
Guzu
Witam, Ciekawe z ta echosonda - ale ja technicznie na tych akcjach z przetwornikami sie wogole nie znam co do suma i jego widokow na echosondzie : Zerujacy sum to jegomosc szybki, on nie bedz
Andrzej Stanek
Miałem podobne odczyty w pół wody przy kwoczeniu i czasami w trolu napływając rybę (widziane kilka razy 4-5 na przełomie 3 lat). Jestem przekonany, że był to wąsaty. Nie jest to jednak poparte samą zd
Opublikowane grafiki
105 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi