Skocz do zawartości
  • 0

Echo suma?

harp

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

w niedzielę z Wojciech_B mieliśmy okazję obserwować reakcję pewnego jegomościa - moze dwóch na Kwokanie... Ciekawe doświadczenie... :D

i żeby nie było wątpliwości... Filmik...

Sorry ze nieobrócony ale komp w firmie nie ma takowej możliwości :D

post-7-1348917654,9612_thumb.jpg

post-7-1348917655,1173_thumb.jpg

post-7-1348917655,2706_thumb.jpg

post-7-1348917655,4192_thumb.jpg

• 0

Mifas, fajny material. Tu juz nie ma spekulacji czyj to slad bo na kwoka wiadomo kto reaguje...

Gumo

Wiesz gumo. mieliśmy jeszcze jedną fajna sytuacje. Powtórzyła się cyklicznie w TRZECH ROZNYCH MIEJSCACH... Snadacze strzelały w zestaw DROPSHOTowy najchętnie w trakcie dłuższego lub tuż po dość nieudolnym kwoczeniu przez Wojciech_B... żeby to sie zdarzyło tylko jeden raz no to ok... ale 3 rozne miejsca (rozna glebokosc - rozny uklad nutru) i ... ta sama reakcja...

• 0

Zdarza sie czesto, ze silnik wabi ryby (na niskich obrotach), zas wszelkie dzwieki niskiej czest. raczej plosza ryby. np. jak jeszzce byly ryby w Wisle to ciche tupniecie powodowalo ogolna panike.

A juz podobno dzwieki o bardzo niskiej czestotliwosci (infradzwieki) pochodzace z wiatrakow ponoc wplywaja wybitnie ploszaco.

Ale wszystko mozliwe...

Gumo

• 0

Dziś, na chwilowym Wiślanym przystanku oto taka mała niespodzianka:) Najpierw przepłynął jeden by zaraz za nim pojawiło się 2 kolejne :D Kilka dni wcześniej w tym samym miejscu odnotowałem 2 brania sumowe, dziś również 2 lecz już całkiem gdzie indziej.

post-786-1348917657,4155_thumb.jpg

• 0

Czy na którejś fotce jest może sum czy tylko tak sobie wmawiam abym dłużej został na wodzie? dry.png

W czasie kiedy pokazywał mi się taki obraz jak na zdjęciach nie płynąłem. Echo Mark 5xpro. Czułość na 50 procent

Cześć, na drugim foto nad dnem 100% sum.

• 0

Witam.

odświeżę temat, jestem początkujący w temacie echosondy. Pływam po jeziorowej zatoce głębokiej do 4 m, przeważnie jest 1,5 m i dużo sumów.

Niestety nie mogę ich namierzyć na echo, zastanawiam się czy stojąc na dnie mogą mi się zlewać z podłożem, sandacz drobnica w toni wszystko ok ale sum na dnie jeszcze mi się nie udało.

Zastanawiam się czy nie zmienić mocy sygnału itp, echosonda Raymarine Element.