harp Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Może macie doświadczenie w rozpoznawaniu sygnału jaki daje duża ryba na echosondzie. Ostatnio znalazłem coś co wyglądało jak zatopiona krypa ale potem nie mogłem tego namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Witam. odświeżę temat, jestem początkujący w temacie echosondy. Pływam po jeziorowej zatoce głębokiej do 4 m, przeważnie jest 1,5 m i dużo sumów.Niestety nie mogę ich namierzyć na echo, zastanawiam się czy stojąc na dnie mogą mi się zlewać z podłożem, sandacz drobnica w toni wszystko ok ale sum na dnie jeszcze mi się nie udało.Zastanawiam się czy nie zmienić mocy sygnału itp, echosonda Raymarine Element.Wiązka 20 stopni nie dostarczy ci dużo obrazu z tak płytkiej wody. Bocznym go szukaj Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Wklejonego w dno da się dostrzec? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianKadz Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Wklejonego w dno da się dostrzec?skoro opony leżące na dnie widać, to może jego też da radę. No tylko wiadomo opona twardsza to inaczej sygnał przechodzi przez nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Na bocznym będziesz miał jak na dłoni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianKadz Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Na bocznym będziesz miał jak na dłoni.No tak, ostatnio jak pływałem rysowało je w postaci takich białych grubych kresek. Czułem że to one, ale nie byłem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
harp
Może macie doświadczenie w rozpoznawaniu sygnału jaki daje duża ryba na echosondzie. Ostatnio znalazłem coś co wyglądało jak zatopiona krypa ale potem nie mogłem tego namierzyć.
Top użytkownicy dla tego pytania
14
13
7
5
Popularne dni
12 Paź
15
19 Sie
12
16 Lip
10
27 Sie
7
Top użytkownicy dla tego pytania
Guzu 14 odpowiedzi
Gumofilc 13 odpowiedzi
bynio 7 odpowiedzi
Robson73 5 odpowiedzi
Popularne dni
12 Paź 2010
15 odpowiedzi
19 Sie 2008
12 odpowiedzi
16 Lip 2012
10 odpowiedzi
27 Sie 2012
7 odpowiedzi
Popularne posty
sowinski
Sum jest rybą, która większość dnia leży na dnie. Żeruje głównie w nocy, łapiąc ryby przy powierzchni. Wąsacza leżącego na dnie nie jest łatwo zobaczyć, nawet przy pomocy super echosondy. Moje echo ma
Guzu
Witam, Ciekawe z ta echosonda - ale ja technicznie na tych akcjach z przetwornikami sie wogole nie znam co do suma i jego widokow na echosondzie : Zerujacy sum to jegomosc szybki, on nie bedz
Andrzej Stanek
Miałem podobne odczyty w pół wody przy kwoczeniu i czasami w trolu napływając rybę (widziane kilka razy 4-5 na przełomie 3 lat). Jestem przekonany, że był to wąsaty. Nie jest to jednak poparte samą zd
Opublikowane grafiki
105 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi