yglo Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Jestem w stanie zrozumieć ten żal, ale wiekszy sentyment mam do matowego niz transparentnego VI+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Jestem w stanie zrozumieć ten żal, ale wiekszy sentyment mam do matowego niz transparentnego VI+Friko ma rację, za zniszczenie takiego burgundu należy się kara . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 (edytowane) Dzis za sprawa skippiego66 mam wene do porównań ... Wszelkie lakiery na blankach to jakby majtki w trakcie stosunku....ps.prosze nie traktowac tego wpisu zbyt powaznie, mam głupawke RB Edytowane 1 Marca 2014 przez yglo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Talony Delta już w Polsce ! Przekonałem się o tym "namacalnie" podczas wizyty w poznańskim Art-Rodzie ( o której szerzej napiszę w wątku poświęconym tej pracowni ). Tutaj wrzucam fotki ilustrujące dostępne modele: Wrażenia po krótkim sprawdzeniu na sucho. Czuć wysoki moduł - blanki są lekkie pomimo dosyć masywnych ścianek, bardzo szybkie, szczytowe ugięcia. Z racji szybkości skojarzyły mi się modelami z najwyższej półki St.Croix'a - Legendami i Extremami. Odniosłem wrażenie że są to produkty z podobnej "półki" z tym że cenowo Talony Delta wypadają korzystniej. Z racji ciekawiej kombinacji długości i mocy baardzo ciekawy materiał na kije sandaczowe / szczupakowe z łódki ew. brzegowe na rzeki ze sporą ilością główek (Odra). Jak ktoś szuka przysłowiowej "kosy" raczej Deltą nie powinien być rozczarowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Friko, jeśli pamiętasz - to jak dokładnie cenowo? Okolice 400 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Bez przesady, cztery stowki to nie ta polka nie nie pamietam dokladnie ale mysle ze cos +500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 No wiesz, ptaki z popiołów są między 350 a 500, więc pomyślałem, że moooże... No ale wiadomo, tutaj mamy USA, nie ma się co dziwić. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Dokładnie. A poza tym polecam wziąć do ręki - wiele się wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 również je macałem i potwierdzam, wyjdzie z nich niezła petarda pod zedy , i co ważne mają cienki szczyt i mocny dół 2,24m - 14lb - 1,6mm2,44m -17lb-1,8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art-Rod Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Witam:)koszt blanków Delta waha się miedzy 650 a 700zł, a więc w pieniądzach Karabela..to 2 czesci z 57mln psi, a produkcja w USA.Na weekend szczegolowa oferta bedzie zamieszczona na stronie ART ROD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Coś pokręciłem z ceną widzę a po ile chodzą tak zwanie oficjalnie SCV i SCVI teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Odebralem wczoraj wedeczke na tym blanku (delta).Na sucho i z kolowrotkiem zapowiada sie bardziej niz smakowicie.Kosowatosci w mojej stwierdzic pod obciazeniem nie zdolalem.Ugiecie jest bardzo fajne i wyglada na takie "akurat".Zdecydowanie glebiej wchodzi pod obciazeniem niz SC V, widac ze to inne konstrukcje pomimo wrazenia o podobienstwie. Za kilka(nascie) dni testy rzeczno - polowe i ryby zweryfikuja wedeczke. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Daniel, a jaki konkretnie model wybrałeś - 8'6" 17lb, uncjówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Daniel, a jaki konkretnie model wybrałeś - 8'6" 17lb, uncjówka? 8 stop 17 lb. Jako blank urzekl mnie wywazeniem blanku i porecznoscia.Ktos tam w USA wymyslil ze nazwie ten model jig and jerk.Nawet chyba z taka naklejka ten blank sprzedaja.W kazdym razie od poczatku czuc bylo ze to bedzie wedka, ktora rzuty po lekkim wymachu z nadgarstka w poziomie beda jak najbardziej wykonalne i powtarzalne.Operowanie nadgarstkiem jest dla mnie kluczowe przy pstragach.Rekojesc wyszla 25 cm ponizej uchwytu kolowrotka (wywazony w punkt, kolowrotek 240 g). Zdjecia Dziela wstawie do watku @yglo jeszcze dzisiaj. http://jerkbait.pl/topic/7545-jedna-w%C4%99dka-druga-wedka-las/page-15 Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Zapowiada się więcej niż ciekawie... Niech dobrze służy! Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJRON44 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) mam pytanie co do talonów ostatnio rozmawiałem na ich temat że sa teraz produkowane w chinach czy to kolejny stek bzdur ja uważam że nie ale już sam pewności nie mam Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez AJRON44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 mam pytanie co do talonów ale ostatnio rozmawiałem na ich że sa teraz produkowane w chinach czy to kolejny stek bzdur ja uważam że nie ale już sam pewności nie mam a ja ostatnio na ich ze w Belize... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 @Guzu, testy nowej Delty już za Tobą czy jeszcze przed ? i jak porównanie z Lamiglasem IM 700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 @Guzu, testy nowej Delty już za Tobą czy jeszcze przed ? i jak porównanie z Lamiglasem IM 700Testy w weekend najblizszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 8 stop 17 lb. Jako blank urzekl mnie wywazeniem blanku i porecznoscia.Ktos tam w USA wymyslil ze nazwie ten model jig and jerk.Nawet chyba z taka naklejka ten blank sprzedaja.W kazdym razie od poczatku czuc bylo ze to bedzie wedka, ktora rzuty po lekkim wymachu z nadgarstka w poziomie beda jak najbardziej wykonalne i powtarzalne.Operowanie nadgarstkiem jest dla mnie kluczowe przy pstragach.Rekojesc wyszla 25 cm ponizej uchwytu kolowrotka (wywazony w punkt, kolowrotek 240 g). Zdjecia Dziela wstawie do watku @yglo jeszcze dzisiaj. http://jerkbait.pl/topic/7545-jedna-w%C4%99dka-druga-wedka-las/page-15..machałem wczoraj kijem na tym blanku - świetna konstrukcja pod sandacze i bolenie na ciężko...talon wreszcie zrobił krok na przód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Patryk, godny konkurent dla Blue Rapida lub SCV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 ...na równi...smukły, szybki i cięty kij ale nie pała...podobny do elitek z scV.Ten którego macałem ( 8`, 17lb) ubrany był w Alconite K-R, gęsto bo aż 11szt ze szczytem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Filmik z Talonem Delta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 ...to się ten nawiedzony gościu naholował...blanki bardzo fajne, ale akcja w filmie powala na kolana, a aktor jakiś naspeed`owany i z wizjami ... miał widocznie swiatłowstręt , nawet nie spojrzał na wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 No tak trochę wygląda, jakby pociągnął białka... zresztą, na większości ruskich filmików wędkarskich, jacyś powykręcani goście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi