Guzu Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Jakis czas temu wszedlem w posiadanie blanku DELTA. Przy okazji wizyty w Art Rod zakupilem do testow 8 stopowy 16 funtowy blank.Zostal uzbrojony i udal sie na testy pstragowe.Testy trwaly niestety krotko. Drugiego dnia po braniu pod nogami duzej ryby (64 cm) uslyszalem niespecjalnie glosne PYK. I okazalo sie, ze wedka ulegla gwaltownemu skroceniu.Dyszel byl krotki, kat ciezki, pekniecie szybkie i bezbolesne Hol dokonczylem kikutem - rybe w watku pstragowym pokazalem.Uznalem - blad w sztuce.Przywiozlem wedke do kraju, zostala poddana ogledzinom przez wprawne oko rodbuildera (@yglo).Ogledziny zmrozily krew w zylach .Ponizej zdjecia.Niewiele wedzisk (na szczescie) mialem okazje widziec w przekroju, ale roznice w grubosciach scianek patrzac po przekroju poprzecznym raczej nie wrozyly szans na uzytkowanie w jakichkolwiek sytuacjach i "dyszlach" Informacyjnie : Wygieta przelotka to efekt holu ryby na zlamanej delcie. Blank zostal rozbrojony i trafil do Poznania z powrotem. Czekamy od miesiaca na odpowiedz ze strony producenta - takiej Art Rod udzielil odpowiedzi.Na razie wiemy, ze "Delty sa nielamliwe i dobrze sie sprzedaja od 3 lat w Rosji.". Polecam dobrze i gleboko przygiac kilka razy blank przed zakupem. Mysle, ze jesli bedzie mial tego typu feler jak ten pokazany powyzej - to strzeli przed zbrojeniem Pozdrawiam Guzu p.s. takze, gdy ide na ryby dalej niz na sadzawke za osiedlem. to dwie wedki i dwa kolowrotki ida ze mna... Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Guzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) No faktycznie patrząc na budowęego blanku to wcale bym się nie zdziwił że robiony w tym kraju i na tej taśmie co Jax... .Porażka totalna jak ta "rurka" wygląda. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Jozi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zaczyna mnie przerażać procent wędek jakie pękają sobie ot tak ostatnimi czasy za tak grubą kasę… Te wędki powinny być nieskazitelne! Daniel, dzięki za podzielenie się informacją! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zaczyna mnie przerażać procent wędek jakie pękają sobie ot tak ostatnimi czasy za tak grubą kasę… Te wędki powinny być nieskazitelne! Daniel, dzięki za podzielenie się informacją!Ja jak to widzę, to nawet nie myślę o sprzedaży staroci . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Kryzys daje się we znaki… Teraz z ilości materiału z jakiej powstawał jeden blank chińskie rączki kręcą pewnie ze dwie albo i trzy sztuki Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 ..no to któremuś z taloniarzy się źle nawinęło... Masakra z tymi ściankami - gdzie ta kontrola jakości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 .... Blank zostal rozbrojony i trafil do Poznania z powrotem. Czekamy od miesiaca na odpowiedz ze strony producenta - takiej Art Rod udzielil odpowiedzi.Na razie wiemy, ze "Delty sa nielamliwe i dobrze sie sprzedaja od 3 lat w Rosji.". Nie bardzo rozumiem, a gdzie standardowa gwarancja? Przecież to nie ulega wątpliwości że blank ma wadę fabryczną. Powinieneś dostać nowy blank lub zwrot kasy a nie czekać na odpowiedź z fabryki. Coś mi tu nie gra. No i jeszcze jeden problem tu widzę. Blank został oskrobany na twoje ryzyko. Więc został zmodyfikowany. I tu przepadła gwarancja. Wiadomo że normalny producent nie przejmie się tym usunięciem lakieru i uzna gwarancję.A ta cienka ścianka coś mi przypomina. Widziałem już taki blank Phenixa w którymś wątku. Z podobną ścianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Nie bardzo rozumiem, a gdzie standardowa gwarancja? Przecież to nie ulega wątpliwości że blank ma wadę fabryczną. Powinieneś dostać nowy blank lub zwrot kasy a nie czekać na odpowiedź z fabryki. Coś mi tu nie gra. No i jeszcze jeden problem tu widzę. Blank został oskrobany na twoje ryzyko. Więc został zmodyfikowany. I tu przepadła gwarancja. Wiadomo że normalny producent nie przejmie się tym usunięciem lakieru i uzna gwarancję.A ta cienka ścianka coś mi przypomina. Widziałem już taki blank Phenixa w którymś wątku. Z podobną ścianką Blank zostal wyprodukowany tak, jak widac to na zalaczonych obrazkach.Blank zostal poddany modyfikacji polegajacej na usunieciu lakieru. Jak dostane odpowiedz : zeskrobales lakier, nic nie dostaniesz. To napisze na forum, ze taka odpowiedz dostalem. Na razie nie dostalem zadnej, poza wyzej zamieszczona. Natomiast scianki warte byly pokazania - czyz nie ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Blank zostal wyprodukowany tak, jak widac to na zalaczonych obrazkach.Blank zostal poddany modyfikacji polegajacej na usunieciu lakieru. Jak dostane odpowiedz : zeskrobales lakier, nic nie dostaniesz. To napisze na forum, ze taka odpowiedz dostalem. Na razie nie dostalem zadnej, poza wyzej zamieszczona. Natomiast scianki warte byly pokazania - czyz nie ?Oczywiście, to świadczy o jakości produkcji. Oby jak najmniej takich przypadków. Współczuję bo sam się przymierzałem do Delty. Teraz mam mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 ..no to któremuś z taloniarzy się źle nawinęło... Masakra z tymi ściankami - gdzie ta kontrola jakości??Talon powinien kilka kubanek zatrudnić rolowałyby maty na udzie, cygara im równiutkie wychodzą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Tylko poglądowo , avid 6'6'' 3/4 . Równo pierdyknął 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Tylko poglądowo , avid 6'6'' 3/4 . Równo pierdyknął a1.jpg Grubo materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Talon powinien kilka kubanek zatrudnić rolowałyby maty na udzie, cygara im równiutkie wychodzą ..mógłbym być kontrolerem jakości tudzież inżynierem produkcji dbającym o należyty stan maszyn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) ..mógłbym być kontrolerem jakości tudzież inżynierem produkcji dbającym o należyty stan maszyn Patryk powodzenia ...która maszyna idzie pierwsza do przeglądu ? Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Baars 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Kupiłem ten sam blank co Daniel – Talon Delta 8’0, 16 lb. W Poznaniu zupełnie nie zwróciłem uwagi na grubość ścianek, giął się fajnie, mocny dolnik, w miarę delikatna szczytówka jak na 16 lb.Dopiero Krzysztof Zieliński, jak mu przywiozłem do zbrojenia, zwrócił mi uwagę, że blank jest totalnie zrypany, grubość scianki z jendej strony (jezeli dobrze pamiętam) była 0,9 mm z drugiej 1,3 mm. Szczerze mówiąć liczyłem, że te różnice są tylko na końcach blanku a nie po całej długości….Pomimo wszystko blank uzbroiłem, jeszcze na niego nie łapałem…. Jak trzaśnie to dam znać, pewnie szybciej niż później…Morał z tego taki, że samemu trzeba jednak dokładniej oglądać banki przed kupnem, a chłopaki z Art-Rod powinni szczególną uwagę kłaść na sprawdzanie blanków Talona, przed wystawieniem ich do sprzedaży detalicznej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Kupiłem ten sam blank co Daniel – Talon Delta 8’0, 16 lb. W Poznaniu zupełnie nie zwróciłem uwagi na grubość ścianek, giął się fajnie, mocny dolnik, w miarę delikatna szczytówka jak na 16 lb.Dopiero Krzysztof Zieliński, jak mu przywiozłem do zbrojenia, zwrócił mi uwagę, że blank jest totalnie zrypany, grubość scianki z jendej strony (jezeli dobrze pamiętam) była 0,9 mm z drugiej 1,3 mm. Szczerze mówiąć liczyłem, że te różnice są tylko na końcach blanku a nie po całej długości….Pomimo wszystko blank uzbroiłem, jeszcze na niego nie łapałem…. Jak trzaśnie to dam znać, pewnie szybciej niż później…Morał z tego taki, że samemu trzeba jednak dokładniej oglądać banki przed kupnem, a chłopaki z Art-Rod powinni szczególną uwagę kłaść na sprawdzanie blanków Talona, przed wystawieniem ich do sprzedaży detalicznej. Chyba trafilismy partie "nie JDM" , a te "JDM" ida na Rosje od 3 lat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Widzë że tak jak nowy Seeker , tak i Talon Delta dołączył do mojej czarnej listy - czego sie wystrzegać na przyszłość...Panowie dzięki za podzielenie się tymi spostrzeżeniami. Coś mi się zdaje, że te Kubanki faktycznie są w tej fabryce zatrudnione Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Patryk powodzenia cb4ffa8b65303a9405e0923143a831db.jpegCohiba.jpeguid_e92c23833b1423ec918a8567bc15a1931267351172330_width_633_play_0_pos_0_gs_0_height_355.jpeg2393919.jpeg ...która maszyna idzie pierwsza do przeglądu ? ..nie serwisuje zużytych maszyn ze złomu z takimi przebiegami ...tylko te z przedziału 20-30 roboczolat...no chyba, że milf-maszyna dobrze konserwowana i użytkowana to do 40roboczolat max 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Jestem zadziebiony, mam goraczke i biore proszki, wiec moje dywagacje sa skazone... Pracuje w bazie technicznej na Okeciu, zajmuje sie czesciami samolotowymi. Istnieje cos takiego na swiecie jak czarny rynek czesci, dlatego firmy zabezpieczaja sie certyfikatami, listami autoryzownych dostawcow... Jesli Woodland produkuje tysiace blankow i ma doskonala kontrole jakosci, to co sie dzieje z blankami odrzuconymi? Ida na przemial? Jakim cudem do polskiego dystrybutora trafia cala partia modelu gdzie w kazdym klika zlacze? Teoria spiskowa zywiona moja goraczka zaczyna mi podpowiadac nieladne scenariusze...Dlaczego jak kupuje blanki w de i stwierdzam ze jeden jest masakrycznie krzywy, to niemiecki handkowiec wysyla nowy blank nie zadajac zwrotu poprzedniego, nie wspominajac nawet o tym bym cyknal fotke...Obieg inf jest juz za szybki, fora zbyt liczne aby sie dalo na dluzsza mete handlowac "po staremu" czyli bez uwagi na to co i jak po sprzedazy... Uf...lyk gripeksu ! Edytowane 9 Czerwca 2014 przez yglo 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 @Yglo 4 krople amolu do kieliszka i tak na dwie nogi lub pozostałe kończyny czy nawet palce. Lepiej pomoże niż te dziadostwa farmaceutyczne. Oczywiście wcześniej jedna Bayerowska aspiryna z listka nie musująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 @Yglo 4 krople amolu do kieliszka i tak na dwie nogi lub pozostałe kończyny czy nawet palce. Lepiej pomoże niż te dziadostwa farmaceutyczne. Oczywiście wcześniej jedna Bayerowska aspiryna z listka nie musująca. Znachor ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Ale jak to zrobie to mi sie swiatowe wizje obiegow grafitowych skoncza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 ..nie serwisuje zużytych maszyn ze złomu z takimi przebiegami ...tylko te z przedziału 20-30 roboczolat...no chyba, że milf-maszyna dobrze konserwowana i użytkowana to do 40roboczolat max A myślałeś, że te jak "zużyte maszyny" mogą mieć przebieg mniejszy niż 20/30/40 roboczo-lat. Np data produkcji 1940......przebieg 30 roboczo-lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Znachor ? ..człowiek orkiestra...rod,lure-builder, mma figter, alkokiper, fisherman, aktor, ...a i pirotechnik!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi