platynowłosy Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Witam Panowie Znacie?http://www.abugarcia.com/products/reels/low-profile-baitcast-reels/revo/revo-rocketPonoć najszybszy multik na świecie. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Lapa Ci odpadnie przy kreceniu , jedynie na bolki ta maszyna.. Co ciekawe maszyna dziala dobrze, nie sypie sie. Solidna konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Na multikach znam się średnio(czytaj wcale)ale z tym przełożeniem to chodzi chyba o to żeby ciągać przynętę jak najszybciej nie urywając sobie łapy?czy się mylę?Ilość obrotów szpuli na jeden obrót korbą,itp,itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 dobrze myślisz 9 (obrotów szpuli) / 1 (obrot korbką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 mifek-żartem pisałem 9/1 to oczywiste.piłem bardziej do kolegi meth666 i tego urywania łapy-raczej oczywiste że maszyna z takim przełożeniem to właśnie do szybkiego łowienia BEZ urywania łapy Pozdrawiam i przepraszam autora wątku za OT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Ohh , kup i przekonasz się Załaduj deep runnera jakiegoś cięższego i potem zobacz jak ładnie stawia opór przy kręceniu Z tymi łapami potraktuj z przymrużeniem oka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Nie ma za co przepraszać Ale mam do Kolegów pytanie:Czy ten multik, to pod jaką rybę? Albo pod jaką metodę?Tylko bolenia? Pozdrawiam Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Nie wyobrażam sobie by miał służyć do czegoś innego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Lekkie jerki typu Slider 7,10 nie stawiają dużego oporu w wodzie. Dla mnie spokojnie mógłby służyc do nich. Mały ruch i kasujemy luzik.93 cm nawoju to tylo co szybkich wersjach Shimano np SW4000XG . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Andrzej ,nie porównuj Sliderów do deep runnerów Zupełnie inna praca przynęty itd. Poza tym waga. Slidery 7/10 tylko dla Ciebie są lekką przynętą Edytowane 28 Lutego 2014 przez meth666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 ktos, kto uzywa kolowrotka o przelozeniu wyzszym niz 5 (gora 6):1 do sdr'ow, obrotowek i podobnych przynet, powinien sie jak najszybciej skontaktowac z zaufanym lekarzem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Andrzej ,nie porównuj Sliderów do deep runnerów Zupełnie inna praca przynęty itd. Poza tym waga. Slidery 7/10 tylko dla Ciebie są lekką przynętą Michał, nie porównuję. Oczywiście wiem, że lekki multik z takim przełożeniem nie nadaje sie do SDR-ów czy innych przynęt stawiajacych duży opór w wodzie. Waga przynęt rzędu 30-50 gram nie stanowi problemu nawet dla lekkiego multika z wysokim przełożeniem. Najgorszy jest opór przy zwijaniu, a przy jerkach S7 i S10 nie jest on duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Tutaj się zgodzę w 100% , ja do w/w przynęt używam młynków z przełożeniem 6,3 i 6,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Ja generalnie wyżej. Nawój 70 cm i wyżej. Poniżej 70 cm nawoju niewygodnie mi sie jerkuje. Ale każdy ma swoje przyzwyczajenia.Natomiast nie wyobrażam sobie ściągania CDMAG 18 czy 22 podczas trollowania tak szybkim i subtelnym multikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Jak dla mnie to nie tylko bolenie. To może być fajny multik na pstrągi czy klenie łowione z prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi