shogun Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam.Jak w temacie.mam dwa kijki castingowe:1 Team Dragon o cw do 70g2 St. Croix Premier o cw 10-28 g, (dwu skład). Moc wędziska Dragona określono do 16 lbs, natomiast moc premiera to 10-20 lbs.Pytanie - czy to Dragony są takie słabe czy też St Croix'y takie mocne. Wiem że cw premiera jest ciężarem optymalnym a nie max. I jeszcze jedno pytanie: Czy zestaw St. Croix Premier MHF2 6,6 cw 10-28 + shimano curado 201 DSV to zestawienie pozwalające na połów praktycznie wszystkich drapieżników występujących w naszych wodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Możesz się łatwo o tym przekonać sam. Weź obydwa kije uzbroj w linki 20 lbs, zahacz za drzewo z z odległości powiedzmy 20 mtrów postaraj się zerwać linkę tak jakbyć holował rybę. Najlepiej zleć to doświadczenia koledze, a ty kręć film wideo. Ten kij, który wytrzyma tą próbę będzie mocniejszy. To proste.Po próbie będziesz miał wiedzę i dowód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 @shogunto jak producent / importer opisuje wędkę jest najczęściej bardzo ogólną i orientacyjną wskazówką jeżeli chodzi o praktyczne walory uzytkowe. Jest bardzo wiele dziwnie opisanych wędek i blanków a realne parametry i tak wychodzą nad wodą. Doświadczeni wędkarze czy rodbuilderzy są w stanie ocenić na sucho moc kija, jego cięzar wyrzutowy - ale tez raczej w przybliżeniu. Reasumując, łów na to co masz a po jakimś czasie sam sobie będziesz w stanie odpowiedzieć na pytanie. Jeżeli chodzi o drugą wątpliwość, to myślę ze praktycznie wszystkie drapieżniki raczej trudno będzie tym zestawem połowić. Myślę ze jest daleki od optimum jeśli chodzi np. o okonia czy klenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 moze pomoze? http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=96617& amp;&srch=cw+a+moc+w%EAdki#msg_96617 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Myślę ze jest daleki od optimum jeśli chodzi np. o okonia czy klenia Że o sumie nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 witam!pomijając aspekt kija myślę że o ile jeszcze nie kupiłeś curado 201 D to moim zdaniem zaczekaj na wersję curado e 7. shimano zaczęło już wysyłać nową wersję młynka do sklepów.w chwili obecnej można już je przedpłacac w tacklewarehouse`ecena to $213 z przesyłkąpozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi