Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Tak się dzieje jak się łapie na zwykłe kotwice a nie na jedynie słuszne Ownery. Na szczęście drugi bolo nie dał rady do końca ją rozgiąć.

Gratki @siksa, a tak na marginesie, zmień sznurek na żyłkę i nie będziesz miał problemów z kotwicami rozginanymi przez bolki.

:mellow: B)

Tak się dzieje jak się łapie na zwykłe kotwice a nie na jedynie słuszne Ownery. Na szczęście drugi bolo nie dał rady do końca ją rozgiąć.

Gratki @siksa, a tak na marginesie, zmień sznurek na żyłkę i nie będziesz miał problemów z kotwicami rozginanymi przez bolki.

:mellow: B)

Janusz o to chodzi, że to się stało przy żyłce :wacko: Będę musiał wymienić kilka kotwiczek w najczęściej używanych przynętach. Tymczasem muszę wykonać kilka obowiązków i na wieczór znowu atakuje B)

Właśnie wróciłem

Jest pięknie, słonko świeci, woda powoli opada a bolki wyszły juz na piasek

Dziś 6 szt wszystkie z przedziału 55-65 cm

Jeden na 5cm mannsa reszta na wobki

Choc bolki nie bardzo chciały się pokazywac na powierzchni brały całkiem nieżle na 0,5-1,2 m wodzie

Te głebiej stojące za przelanymi ostrogami są na razie niedostepne - na każdej z nich siedzi gość lub kilku z gruntówkami, co uniemożliwia łowienie tam na spina

Bolki generalnie już lekko odpasione choć jeszcze z pozostałościami tarła - otarte boki

Teraz tylko czekam aż skończy się długi wekend i heja na okazy :mellow:

A i ukleja pomału grupuje się do tarła tak więc zbliża się czas na zgrupowania bolków w tymtakże tych okazowych

P.S Fotek w tym roku będzie mniej bo obiecałem sobię że do zdjęć pujdą tylko od 70cm w zwyż

No chyba że jakieś fotki z akcji ale do tego potrzebny mi będzie jakiś kompan

Jeden z pierwszych w tym sezonie :D

###################################

Nie ma problemu , nie podoba sie to usuwam, a celowo sie nie nastawiłem na bolenie. Łowiliśmy ok jednej godziny, a na trhrilla biorą nie tylko bolki, każdy to wie. Zresztą nie muszę w ogóle wstawiać tu zdjęć i tak chyba zrobię.]

Miłego weekendu życzę.

Dzieki

Muszę sobię kupić filtr polaryzacyjny i pobawic się przy takich własnie zdjeciach.

Mam gdzie bo u mnie bolki hasają po takich mini przykosach gdzie brodze w wodzie po kolanach na piasku, a woda całkiem czysta jak widac na fotach.

Tylko jak na razie nie moge przeskoczyć problemów technicznych, czyli kij w jednej ręce, aparat w drugiej i tak ze dwuch jeszcze mi brak :mellow:

Ja też dzisiaj byłem. Szczęście się do mnie uśmiechnęło i złowiłem swojego trzeciego w życiu Bolenia.

Jutro wrzuce filmik z uwalniania i dokładniej opisze wypad :D

fotka troche słaba bo byłem sam na zalanej główce a do lądu miałem jakieś 50m (przez trawy) także nie mogłem zrobić sobie dobrego zdjęcia

http://img166.imageshack.us/img166/5143/obraz007yh8.jpg