ginel Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 W piątek kiszka, zanim dojechałem nad wodę już lało. W sobotę połowiłem ryb w samo południe. Standardowo rozmiar do 55cm. Brań było sporo. Trzy ryby wyjęte, dwie zeszły. To wszystko. Niedziele sobie darowałem bo byłem niezdolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Radnica tak to jest to ...połowiłem tam nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Ja dzisiaj tylko jedną 70-tkę i jedno odprowadzenie na dwie zauważone ryby w ciagu całego łapania i kilku kilometrach w nogach. Co do pontonów i zachowań innych użytkowników wody to kiedyś gdy stałem pontonem na środku Wisły podpłynęła blisko motorówka WOPR i jęła wykręcać do okoła mnie koła na pełnym gazie. Chyba szukali na siłę jakiejś ofiary. Zdjęcia bolka . PS. Przy okazji co sądzicie o matach karpiowych? I wykorzystaniu ich do boleni? Chodzi mi o bezpieczeństwo przy robieniu fotek oczywiście dla dobra rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 prawde mowiac coraz intensywniej myślę o macie karpiowej podczas trolla i poważnego szczupakowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Mifciu, Ty nie myśl, tylko kup! To jest jedyne rozwiązanie dla Twoich rozterek! Ja już kupiłem, ale ciężko jest. Może trzeba będzie pomyśleć nad własną konstrukcją????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Szczere gratulacje wszystkim łowcą boleni, ja tez chce <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Dziś z braku czasu około 20:00 wyskoczyłem nad Kanał żerański Bolenie biły (maluchy) jednak żaden się nie skusił - tam jak woda czysta, nic się nie uwiesi - to już chyba standard?? Przy okazji łowiący koło mnie wędkarz na jakąś gumę wyciągnął suma, na oko 50 cm - szczęście że wypuścił, jednak jak to zrobił, woła o pomstę do nieba - suma po prostu wyrzucił z wysokiej betonowej skarpy prosto do wody... żenada :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 No ja po nocce nawet całkiem fajnej Wieczorem rapki aktywne ale poza zasięgami rzutów na przykosach z rana były bliżej ale za to mi się nie chciało rzucać bo mi było zimno i wolałem przy ognisku posiedzieć a dziś wieczorem bryndza na max 1 wyjście 1 branie i jeden spad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 A ja w niedzielę pojechałem sprawdzić nową zabawkę .W sumie dzień całkiem udany6 sztuk wyjętych, 2 spięte, jeden rozmiar ok. 55-60cm i jedno wyjście potwora do 15cm kopyta.Jako że nie musiałem przedzierać się brzegiem wziąłem na pokład cięższy kijZnalazłem ładną miejscówkę z 3-4m wodą w okolicy której kręciły się średnie bolki na powierzchni.Kilka żutów i widzę jak na łache z głębokiej wody idzie bolek potwór Niestety guma zaryła w dno (30 g ołowiu)i ryba zrobiła nawrót2 godz siedzenia i zmieniania przynęt niestety nic nie dało Spotkałem też patrol Policji wodnejStałem z podniesonym silnikiem na 30cm wodzie przed przykosą, więc grzecznie podpłyneli od strony głębokiej wody, pozdrowili, spytali jak tam i czy nie widziałem sieci, sznurów itp po czym odpłyneli zabierając niestety ze sobą wszystkie bolki hasające po tej przykosie przed ich przybyciem40 min stania i czekania aż powrócą (bolki oczywiście) nic nie dałoChoc i tak się cieszę że ich spotkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Paweł, witam w klubie spod znaku czegoś do pływnia i dużych ciężkich przynęt na bolki My dziś robimy mały wypad a potem biorą dłuższy urlop od ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 No i co bym się tak chwalił takim pływadełkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 No i co bym się tak chwalił takim pływadełkiem Rybami nie mogę (same maluchy) to się chociaż pontonem pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 jajakub taka niewielka kotwica utrzymyje Ci caly majdan na Wisle czy masz jeszcze druga??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 2 zimne nocki zrobiły swoje. Bolki się dziś ocknęły chcoaż widac ich nie było. Po za tym pogoda ideał. Wiatr z południa trochę chmurek, ciśnienie leci. Na rafie 3 ładne grube bolki i 2 nie zacięte brania. Na kanale jak to na kanale, tylko szczypią wredne rybska. Szkoda nerwów Wszystkie ryby i brania na jedna przynętę. Kolega bez brania na inne wabiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 @jajakubNa zdjęciu nie widać numeru rejestracyjnego pontonu. Jeśli jeszcze nie wymalowałeś numerów (albo wręcz nie zarejestrowałeś) to zrób to jak najszybciej. W przeciwnym razie następne spotkanie z policjantami może nie być już tak przyjemne. Mandat kosztuje 200 zł, a to może nie potrzebnie zepsuć udaną wyprawę.No i ... jakby to powiedzieć, aby nie urazić Kolegi - rzucaj przez rz, to nie bedą oczy bolały.P.S.Nie obrażaj się, ale twoje posty roją się od rzutów, a ta drobna zmiana znacznie poprawi ich odbiór. Wszak wszyscy uczymy się przez całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Ta mała kotwica waży 9 kg i starcza w zupełnościMyślę że na więkrzośc miejsc wystarczy 5 @robert2Wiem że robię dużo błędów a z lenistwa nie chcę mi się pisać w wordzie i przeklejaćA błędów robię tyle bo jestem dysortografem i dyslektykiem z papieramiI tak już od 15 latMam nadzieję że mi wybaczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 @Robert2, przecież to nie forum wielbicieli języka ojczystego i pana Miodka ... błędy się zdarzają, szczególnie gdy piszemy szybko...lepiej walnąc 2 zonki i napisać coś sensownego znad wody niż pisać jałowe opowiadania z książką od ortografii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 @Patu,Moje uwagi były skierowane do Jakuba w dobrej wierze i widzę, że on to zrozumiał. Jak uważasz, że uprzedzenie kolegi o możliwości dostania mandatu to jałowa dyskusja to już Twoja sprawa. Wzmianka o ortografii dotyczyła tylko jednego słowa, które rzeczywiście często się powtarza w jego postach i była dodana na doczepkę (i też w dobrej wierze).P.S.Nie mam teraz czasu nawet na ryby wyskoczyć, a już na pewno na studiowanie książek od ortografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 loozik @ Robert2, to podobnie jak ja... choć w sobotę wyskoczyłem na parę godzinek i 3 rapy zaliczyłem, w tym dwa w przedziale 60-70cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 @PatuJa w sobotę też wyskoczyłem, ale tylko na półtorej godziny - na kilkugodzinnych rybach to już nie pamiętam, kiedy byłem. Zamiast bolenia złowiłem kilka kleniasków i jazia. Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ostatni rekonesans na warcie - dużo wyjść kilka brań. Totalna olewka woblerów i gum. Dopiero po zaprezentowaniu łyżeczki z GSu, przy maksymalnych obrotach z prądem skusiło 4 bolenie. W tym dwa wyciągną braciak. Rozmiarami nie grzeszyły max 60cm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Gratuluje strzałka.Sledze watek i widze ze jestes jednym z napedzajacych Go.Ryby dopisują, swietnie, do tego fajne przemyslane zdjecia. Nie poucinanych ogonow. Widac kunszt znajomosc tematu . Wierze w dalsze sukcesy i na nastepne zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 A z Tobą Marcin co sie dzieje? Ni widu ni słychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Prawde mówiąc też mi brakuje zdjęć Marcina Strzałka - gratulacje bo robisz naprawde fajne foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja dziś z Wizardem wypad ale zamiast bolków trafił się sumek 138cm na żyłke 0,18 to już fajna zabawa Bolków 0 niestety jakby się pochowały i pogoda im wyraźnie nie służyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi