Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Ja dzisiaj tylko jedną 70-tkę i jedno odprowadzenie na dwie zauważone ryby w ciagu całego łapania i kilku kilometrach w nogach.

Co do pontonów i zachowań innych użytkowników wody to kiedyś gdy stałem pontonem na środku Wisły podpłynęła blisko motorówka WOPR i jęła wykręcać do okoła mnie koła na pełnym gazie. Chyba szukali na siłę jakiejś ofiary.

Zdjęcia bolka

.

PS. Przy okazji co sądzicie o matach karpiowych? I wykorzystaniu ich do boleni? Chodzi mi o bezpieczeństwo przy robieniu fotek oczywiście dla dobra rybek.

post-1235-1348913978,8679_thumb.jpg

post-1235-1348913978,9796_thumb.jpg

Dziś z braku czasu około 20:00 wyskoczyłem nad Kanał żerański Bolenie biły (maluchy) jednak żaden się nie skusił - tam jak woda czysta, nic się nie uwiesi - to już chyba standard?? :unsure: Przy okazji łowiący koło mnie wędkarz na jakąś gumę wyciągnął suma, na oko 50 cm - szczęście że wypuścił, jednak jak to zrobił, woła o pomstę do nieba - suma po prostu wyrzucił z wysokiej betonowej skarpy prosto do wody... żenada :/

No ja po nocce nawet całkiem fajnej :unsure: Wieczorem rapki aktywne ale poza zasięgami rzutów na przykosach :D z rana były bliżej ale za to mi się nie chciało rzucać bo mi było zimno i wolałem przy ognisku posiedzieć :o a dziś wieczorem bryndza na max 1 wyjście 1 branie i jeden spad.

A ja w niedzielę pojechałem sprawdzić nową zabawkę

.

W sumie dzień całkiem udany

6 sztuk wyjętych, 2 spięte, jeden rozmiar ok. 55-60cm i jedno wyjście potwora do 15cm kopyta.

Jako że nie musiałem przedzierać się brzegiem :mellow: wziąłem na pokład cięższy kij

Znalazłem ładną miejscówkę z 3-4m wodą w okolicy której kręciły się średnie bolki na powierzchni.

Kilka żutów i widzę jak na łache z głębokiej wody idzie bolek potwór :huh:

Niestety guma zaryła w dno (30 g ołowiu)i ryba zrobiła nawrót

2 godz siedzenia i zmieniania przynęt niestety nic nie dało :(

Spotkałem też patrol Policji wodnej

Stałem z podniesonym silnikiem na 30cm wodzie przed przykosą, więc grzecznie podpłyneli od strony głębokiej wody, pozdrowili, spytali jak tam i czy nie widziałem sieci, sznurów itp po czym odpłyneli zabierając niestety ze sobą wszystkie bolki hasające po tej przykosie przed ich przybyciem

40 min stania i czekania aż powrócą (bolki oczywiście) nic nie dało

Choc i tak się cieszę że ich spotkałem

post-423-1348913979,0506_thumb.jpg

2 zimne nocki zrobiły swoje. Bolki się dziś ocknęły chcoaż widac ich nie było. Po za tym pogoda ideał. Wiatr z południa trochę chmurek, ciśnienie leci. Na rafie 3 ładne grube bolki i 2 nie zacięte brania. Na kanale jak to na kanale, tylko szczypią wredne rybska. Szkoda nerwów B) Wszystkie ryby i brania na jedna przynętę. Kolega bez brania na inne wabiki :wacko:

@jajakub

Na zdjęciu nie widać numeru rejestracyjnego pontonu. Jeśli jeszcze nie wymalowałeś numerów (albo wręcz nie zarejestrowałeś) to zrób to jak najszybciej. W przeciwnym razie następne spotkanie z policjantami może nie być już tak przyjemne. Mandat kosztuje 200 zł, a to może nie potrzebnie zepsuć udaną wyprawę.

No i ... jakby to powiedzieć, aby nie urazić Kolegi - rzucaj przez rz, to nie bedą oczy bolały.

P.S.

Nie obrażaj się, ale twoje posty roją się od rzutów, a ta drobna zmiana znacznie poprawi ich odbiór. Wszak wszyscy uczymy się przez całe życie.

Ta mała kotwica waży 9 kg i starcza w zupełności

Myślę że na więkrzośc miejsc wystarczy 5

@robert2

Wiem że robię dużo błędów a z lenistwa nie chcę mi się pisać w wordzie i przeklejać

A błędów robię tyle bo jestem dysortografem i dyslektykiem z papierami

I tak już od 15 lat

Mam nadzieję że mi wybaczycie ;)

@Robert2, przecież to nie forum wielbicieli języka ojczystego i pana Miodka :lol:... błędy się zdarzają, szczególnie gdy piszemy szybko...lepiej walnąc 2 zonki :lol: i napisać coś sensownego znad wody niż pisać jałowe opowiadania z książką od ortografii...

@Patu,

Moje uwagi były skierowane do Jakuba w dobrej wierze i widzę, że on to zrozumiał. Jak uważasz, że uprzedzenie kolegi o możliwości dostania mandatu to jałowa dyskusja to już Twoja sprawa. Wzmianka o ortografii dotyczyła tylko jednego słowa, które rzeczywiście często się powtarza w jego postach i była dodana na doczepkę (i też w dobrej wierze).

P.S.

Nie mam teraz czasu nawet na ryby wyskoczyć, a już na pewno na studiowanie książek od ortografii.