Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Witam,miałem ciekawą przygodę,korzystając z chwili wolnego wybrałem sie na bolki,i udało mi się jednego złapać,gdy bolek był już przy brzegu pewny chwyt za pokrywy skrzelowe i do góry na jednej ręce bolek a drugą wyciągam aparat,ustawiam samowyzwalacz i pstryk oglądam szybko zdjęcie i okazuje sie ze mam uciętą głowę.

Stawiam aparat trochę wyżej znowu samowyzwalacz tym razem na 10s i

opis sytuacji:

10s-uśmiech :mellow:

9s-nadal uśmiech :mellow:

8s-stwierdzam że trochę źle trzymam bolka

7s-rozluźniam uchwyt żeby bolka lepiej złapać

6s-bolek to wyczuwa

5s-i zaczyna się rzucać

4s-ryba wypadami mi z rąk

3s-i wpada na płytką wodę

2s-na pożegnanie chlapie jeszcze na mnie wodą

1s-zostaje z kocia mordą

0s-pstryk

.

post-154-1348914004,3135_thumb.jpg

He, he, niezłe, Tommek. Sytuacja by była mało humorystyczna, gdyby bolek spadł na kamienie.

Świetnym rozwiązaniem jest pilot. Wczoraj je testowałem. Aparat robi fotkę np. 2 s. po naciśnięciu przycisku. Ryba jest bardzo krótko poza wodą (w czasie rozkładania aparatu jest w wodzie).

Chyba się przekonam do autoportretów. Teraz pozostaje jedynie popracować nad pozami :D

.

pzdr

zewu

post-147-1348914004,7046_thumb.jpg

Gratuluje wszystkim!

Ja wczoraj nie wytrzymałem i w tajemnicy przed moją lubą pojechałem zobaczyc co sie dzieje ;)

Z powodu mojej kontuzji wzialem kumpla laika ktory mial mi rozlozyc mi wedke i zmieniac przynety :lol:

Po okolo 30 minutach nad woda pokazal sie bolek...zarzucilem wedke lewą reką,zamontowalem ją miedzy gipsem a temblakiem i dawaj...po 3 obrotach korbki bolek wyszedl z takim impetem ze az mi wlosy deba staneły..niestety nie do mojego wobka a po kolacje ( uklejki) :wacko:

Pozniej juz nic sie nie dzialo,ale chociaz troche sie uspokoiłem tym wypadem :D

ps mogloby byc ciezko z moją reką gdyby ten bolen walnąl w mojego wobka :mellow: kolejne zlamanie...

pzdr

Przez tydzień śledziłem prognozy w oczekiwaniu na jakiś dobry układ pogodowy na bolki. Wystartowaliśmy w końcu wczoraj (piątek) na ćmagę. Miedzy szarówką a wschodem był bardzo krótki okres aktywności rap ale skończyło się na kilku braniach i dwóch niedużych bolkach na dużą ukleję prowadzoną 1 m pod lustrem. Po godzinnej drzemce i śniadaniu, zaczęliśmy czarować ryby szybkimi zmianami przynęt. Dało to jednego bolka 70 cm na małą ukleję z wierzchu. Fotki brak bo ryba dała dyla podczas przygotowania do sesji. Potem spływaliśmy do kolejnej miejscówki czekając na cumulusy i przedburzową pogodę ze spadkiem ciśnienia. Wszystko się pięknie sprawdziło. Na odcinku 200 metrów polowały chyba wszystkie bolki. Ryby były rozrzucone ale udało się nam znaleźć dobre ustawienie łódki i mieliśmy w zasięgu kilka dużych ryb. Łatwo nie było bo takie bolki nie rzucają się na wszystko co się rusza. W ciągu 2 godzin Andrzej zaciął 2 sztuki 70+ na małą ukleję z wierzchu. Ja zmieniałem przynęty co akurat nie było dobrym posunięciem :( Pozostała mała satysfakcja, że ryby padły na moją przynętę. Kiedy pojawiły się ciemne chmury woda totalnie ucichła. Mogłem z czystym sumieniem robić fotki B) Na załączniku ostatnia z 3 medalowych ryb.

post-158-1348914005,6642_thumb.jpg

A ja pojechałem całkiem gdzie indziej :wacko: choć Robert do mnie dzwonił i mówił co sie dzieje to ja wybrałem Wisełkę poniżej Połańca. Tam bolki też były aktywne tyle tylko że chodziły pomiędzy główkami na spokojnej wodzie. 3 wyjścia niestety 0 zacieć. Wypad i tak oceniam bardzo dobrze bo trafiły się 3 szczupaczki.