Kubson Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Jak dla mnie to wykapane kleniątko A żeby nie było off top, wczoraj znalazłem fajne boleniowisko, tuż przed wieczorkiem tłukły wściekle ryby dość pokaźnych rozmiarów. Niestety miejsce dość trudne, oddalone od brzegu jakieś 30 m, spowolniony ale równy uciąg z płaskim jak blat dnem - wody jakieś 1,5 metra, te większe będzie ciężko podejść. Rzutem na tasmę trafiłem jednago przedszkolaka. Dziś drugie podejście PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 myślę że to jednak jelec, na klonika jakiś blady i chudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Witam,Gratuluje wszystkim rybek.Ja ostatnio się nie udzielałem na forum, ale to nie znaczy że nie chodziłem na ryby. Poniżej parę zdjęć z dzisiejszego dnia (niestety jedno z serii mniej udanych z samowyzwalacza). Na moim łowisku w lipcu w ogole nie widać powierzchniowej aktywności boleni. Z prezentowanych na zdjęciu jeden złapany w pół wody a drugi chwycil woblerka który zaczepiony za tylnia kotwiczkę koziołkował po wodzie (co ciekawe podczas holu cały czas towarzyszył mu inny boleń - zupełnie jak w przypadku okoni). Dziś dodatkowo na bardzo płytkiej około 1m głębokości wodzie przy kilku pierwszych rzutach za woblerem pojawiały się olbrzymie fale (nie wiem co to było, ale to coś szło nawet kilkanaście metrów za woblerem), niestety uderzenia nie było. Jeśli to były bolenie to musiały mieć chyba z 90cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 A ja dziś mały wypadzik nad wodę od 10 do 22 i 2 bolki i to jakie i w dodatku na jednym straciłem łowną przynętę echh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Witam, właśnie wróciłem z nad wody i oto wynik godzinnego machania wędziskiem. . Pozdrawiam Lukasz P.S. okulary słoneczne dorobione w PS bo akurat zamknąłem oczy a rybka chciała szybko wrócić do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Lukasz, piekny bolen! Gratuluje okazu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CEBUL Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Ładne te bolki u Was- takie ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 @ piwoluka,Gratuluje pięknego bolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Piękny berliński boleń. Dużo ich tam jeszcze?Mi też udało się coś przechytrzyć. Boleń szedłu kilka metrów za przynętą i pięknie zaatakował, ale po chwili okazało się że... dziwnym trafem zahaczył się za płetę grzbietową! Nie muszę chya mówić, że walka z tak zapiętą rybą była wyjątkowo ciężka. Koniec końców udało się rybę wyciągnąć, fotka i w dobrej kondycji powrót do Gwdy. (zdjęcie z telefonu). . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 .Boleń zza kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Gratuluje rybek Panowie. Ja muszę odpocząć, bo mnie ręce bolą po dwóch wczorajszych dniach.Oczywiście od rybek też nie tylko od wiatru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Biedaczysko ukrył się za kamieniem, a i stamtąd go wygarnąłeś Przy okazji mój ostatni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Panowie przepiękne rapy !! Mi ostatnio zagryzają ale po max 50 parę cm już nie wiem co mam robić, czekam na RH7-mki od Roberta może to coś pomoże !! PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Marcel,Ja na zdjęciu widzę co innego ...Widzę Marcelinho zza bolenia . Wujek,Marcel fajne rybki,gratulacje. Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Biedaczysko ukrył się za kamieniem, a i stamtąd go wygarnąłeś Przy okazji mój ostatni Tak, maja przerabane w moich rewirach Janek Twoje tez juz dobrze wytresowane chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Biedaczysko ukrył się za kamieniem, a i stamtąd go wygarnąłeś Przy okazji mój ostatni Tak, maja przerabane w moich rewirach Janek Twoje tez juz dobrze wytresowane chyba... Staram się, staram.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Widze Janku ze zla passa odeszła. Oby do konca sezonu. To w takim razie jeszcze kawałek rapki.... :lol:dosłownie rąbek. Co by nie zostac posadzonym o ,, parcie na ekran ,,Pozdrawiam do zobaczenia za Wislanym wałem. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Piekne rapki chłopaki, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 naprawde piękne ryby, a i zdjęcia fajne jak widać można i samemu zrobić sobie fajne zdjęcie z rybą (bo Ty @Marcelinho robiłeś je sobie sam chyba?... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 jak widać można i samemu zrobić sobie fajne zdjęcie z rybą (bo Ty @Marcelinho robiłeś je sobie sam chyba?... ) No...ba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 gratulacje rapek chłopaki ja narazie przerwa na pewnie okres czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Biedaczysko ukrył się za kamieniem, a i stamtąd go wygarnąłeś Przy okazji mój ostatni Tak, maja przerabane w moich rewirach Janek Twoje tez juz dobrze wytresowane chyba... Staram się, staram.. a mi się nie podoba panie wujek że łapiesz bolka pod skrzela żeby się wydawał większy... czy warto tak krzywdzić rybę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Temat chwytania ryb pod pokrywy był już wałkowany nieraz i nie zamierzam tego robić ponownie. Ryba była i tak spora więc nie musiałem jej powiększać, tak chwytam bo mi osobiście nie podobają się paluchy na pierwszym planie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Gratuluję panowie, naprawdę zaj ..... te Wasze bolusie i zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Widze ze co niektorzy zaczynają przeginać...na trawie NIE ,za pokrywe skrzelową NIE... ludzie !!! Proponuje bolka podrzucić do gory , złapac aparat i robić szybko zdjecie....no a jak spadnie ? trudno... ważne ze zdjecie ciekawe... Pomijając ten cieżki temat...GRATULUJE połowu tych pięknych boleni !!! Zdjecia bardzo ładne !!! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi