Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie to wykapane kleniątko :D

A żeby nie było off top, wczoraj znalazłem fajne boleniowisko, tuż przed wieczorkiem tłukły wściekle ryby dość pokaźnych rozmiarów. Niestety miejsce dość trudne, oddalone od brzegu jakieś 30 m, spowolniony ale równy uciąg z płaskim jak blat dnem - wody jakieś 1,5 metra, te większe będzie ciężko podejść. Rzutem na tasmę trafiłem jednago przedszkolaka.

Dziś drugie podejście :D

Pozdrawiam

Kuba

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Witam,

Gratuluje wszystkim rybek.

Ja ostatnio się nie udzielałem na forum, ale to nie znaczy że nie chodziłem na ryby. Poniżej parę zdjęć z dzisiejszego dnia (niestety jedno z serii mniej udanych z samowyzwalacza).

Na moim łowisku w lipcu w ogole nie widać powierzchniowej aktywności boleni. Z prezentowanych na zdjęciu jeden złapany w pół wody a drugi chwycil woblerka który zaczepiony za tylnia kotwiczkę koziołkował po wodzie (co ciekawe podczas holu cały czas towarzyszył mu inny boleń - zupełnie jak w przypadku okoni).

Dziś dodatkowo na bardzo płytkiej około 1m głębokości wodzie przy kilku pierwszych rzutach za woblerem pojawiały się olbrzymie fale (nie wiem co to było, ale to coś szło nawet kilkanaście metrów za woblerem), niestety uderzenia nie było. Jeśli to były bolenie to musiały mieć chyba z 90cm.

post-398-1348914030,4684_thumb.jpg

post-398-1348914030,5185_thumb.jpg

Piękny berliński boleń. Dużo ich tam jeszcze?

Mi też udało się coś przechytrzyć. Boleń szedłu kilka metrów za przynętą i pięknie zaatakował, ale po chwili okazało się że... dziwnym trafem zahaczył się za płetę grzbietową! Nie muszę chya mówić, że walka z tak zapiętą rybą była wyjątkowo ciężka. Koniec końców udało się rybę wyciągnąć, fotka i w dobrej kondycji powrót do Gwdy. (zdjęcie z telefonu).

.

post-398-1348914032,4173_thumb.jpg

Biedaczysko ukrył się za kamieniem, a i stamtąd go wygarnąłeś :D Przy okazji mój ostatni

Tak, maja przerabane w moich rewirach :D Janek Twoje tez juz dobrze wytresowane chyba... :lol:

Staram się, staram.. B)

a mi się nie podoba panie wujek że łapiesz bolka pod skrzela żeby się wydawał większy...

czy warto tak krzywdzić rybę??

Widze ze co niektorzy zaczynają przeginać...na trawie NIE ,za pokrywe skrzelową NIE... ludzie !!! :unsure:

Proponuje bolka podrzucić do gory , złapac aparat i robić szybko zdjecie....no a jak spadnie ? trudno... ważne ze zdjecie ciekawe... :angry:

Pomijając ten cieżki temat...GRATULUJE połowu tych pięknych boleni !!! Zdjecia bardzo ładne !!!

pzdr