HotSauce Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Strzałka - gratuluje bolenia. Wygląda nie jak 80 ale dobre 85-90cm.Z warty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 bez urazy ale jak się do nich nie dobrałeś w okresie letni marne szanse na jesienne połowy z moich doświadczeń wnioskuje ze lipiec i sierpień są równie dobre na bolenia jak maj kewstia dostosowania się do boleni pozdrawiam i połamaknia kija na 90+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Kolego marcin1521 wnioskuje ze piszesz do mnie o tym dobieraniu sie do letnich boleni... Nie wydaje mi sie ze lipiec lub sierpień jest rownie dobry jak maj...nie wydaje mi sie rowniez ze pażdziernik jest lepszy od wrzesnia czy maj od listopada...itd. Nie znam Twoich doswiadczen z boleniami ale po moich doswiadczeniach moge powiedzieć ze jesień ZAWSZE była lepsza niż lato.... Tobie rownież zycze połamania kija na 90+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 czesc Jeziorm 1 tak się skłąda ze najbardziej uwielbiam jesień nie znoszę dobrze gorąca także w okresie letnim łowię zazwyczaj wieczorem sporadycznie rano jakoś nie daje rady wstać <_< i efekty mam dobre a jesienią wiadomo można łowić cały dzień a co do boleni które odprowadzają wobki mysle że nie jest to problem przynęty ale prowadzenia pozdrawiam zapalonych boleniarzy no kill more Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Dziszejszy wieczor: 50,5 cm. na StrikePro woblerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 I ja złapałem ostatnio coś większego. Taki nocny grubasek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 ładny bolek musze spróbowac w nocy połowić <_< fotka fajnie zrobiona perfekto prezentacja bolka wisła ruleZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Gratulacje boleczków panowie U mnie chyba chwilowo bedzie wiekszy zastój niż jest bo woda idzie w góre, ale za to zapolujemy na wąstatego króla rzek <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 @jeziorm nie narzekaj tylko bierz wędke i na Warte dzisiaj o 22:05 Bolek 70+cm ale ważniejsze jest to ,że oprócz tego 4 ryby po krótkim holu zerwane w tym 2 grube klenie,które zbierały spadajace na wode 7 cm woblerki .Ogólnie świetnie miły wieczór spedzony w towarzystwie ryb i dwóch uczących się bolkarzy Jutro też jade (z latarką ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Warciak ja wcale nie narzekam Wczoraj byłem w Warcie na cofce Jeziorska z zamiarem dorwania sie do bolesławów i...trafiłem 5 okoni dzisiaj chyba pojade na okonie wroce ze zdjeciami boleni... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 witam umnie też coś mi się zdaje ze nie szybko połowie byłem nad wisłą wczoraj woda płynie paskudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 warciak to ty normalnie nauczyciel jesteś Tylko lepiej pokaż uczniom że takie ryby się wypuszcza. Bo jak tak dalej będziesz wszystko zabierał to o jaziach , kleniach i bolkach na warcie, będziesz mówił jak o okoniach i zganiał na zawody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Strzałka, fajny Boluś !! A przy okazji mam pytanie pt: co byście zrobili lub jak je podejść... Wczoraj wieczorkiem skoczyłem nad wisłę na niedawno poznaną boleniową miejscówkę, z racji tego że woda poszła nieco do góry w spodziewanym miejscu nie było kompletnie nic, również w najbliższej okolicy nie widać było żerujących boleni (może żarły w toni), ale nie o to chodzi, sprawa rozwiązała się gdy wyszło słonko,(właściwie tylko na chwilkę bo już chowało się za horyzont), bolenie uaktywniły się w przeciągu kilkunastu sekund, było widocznych po kilka ataków naraz, po drugim rzucie usiadł niedoszły jeszcze pięćdziesiątak, a potem... ...a potem miałem 6 (słownie sześć) kontaktów z rybami, wyglądało to tak że ryba płynęła za przynętą jakieś 10 metrów po czym następowało trącenie i nagły zwrot ryby (po jednym takim trąceniu wobler poszybował z 1,5 m w powietrzu), poza wspomnianymi sześcioma uderzeniami widziałem kilkukrotnie jak ryba płynie za przynetą, niestety w tych wypadkach nie było nawet trącenia Myslałem że szału dostanę !!Powiem że rzucałem wszystkim co posiadam w boleniowym arsenale, kilka modeli woblerów - również powierzchniowe, gumy wszelkiej maści, również RH7-ki Roberta poszły w ruch i sytuacja wyglądała tak samo. Może bardziej doświadczeni w łowieniu Rap mogą co nieco mi podpowiedzieć, co w takiej sytuacji ?A może nic, może one czasem po prostu tak mają i z premedytacją chcą doprowadzić człowieka to szewskiej pasji ?? PozdrawiamKuba Mam podobne zdanie jak Wujek.W zasadzie nie napiszę nic odkrywczego.Trzeba jak najwięcej eksperymentować.Dotyczy to głównie warszawskich rap. Ryby są przepłoszone, przekłute, wystraszone i bardzo ostrożne. Pod wpływem różnych czynników, głównie pogodowych i zależnych od stanu wody, czasami rapy wariują i nie potrafią oprzeć się wielu przynętom. Jednak takie żerowanie zdarza się coraz rzadziej na naszych warszawskich miejscówkach.Ryby są naprawdę bardzo ostrożne.Jednak warto eksperymentować, zmieniać przynęty i sposób oraz tempo ich prowadzenia.Mi takie sytuacje, które opisałeś, zdarzają się dość często. Najczęściej w miejscach, gdzie jest łatwy dostęp do łowiska i przewala się tam sporo wędkarzy.Nawet ostatnio miałem podobną sytuację. Rapy wychodziły jak wściekłe do mojej przynęty, jednak zamiast walić w nią, tylko ją smakowały i podbijały zamkniętym pyskiem. Na około 9-10 wyjść i brań, złowiłem tylko dwie sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitter Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Mateusz, super rybka - połów z działki?U mnie na początku sezonu dużo się działo,ale od miesiaca kompletne 0pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CEBUL Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 @strzałka piękny- graty!!!Marcel nie zazdrośc tylko szoruj nad Wisłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CEBUL Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Mateo ładnieś go określił Taki sobie grubasek Świetny. Graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Marcel nie zazdrośc tylko szoruj nad Wisłę Jasne, jasne szoruje jak moge Podpisuje liste 2x w tygodniu. Po slubie wiecej nie daje rady a Ty,dajesz rade ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CEBUL Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Marcel nie zazdrośc tylko szoruj nad Wisłę Jasne, jasne szoruje jak moge Podpisuje liste 2x w tygodniu. Po slubie wiecej nie daje rady a Ty,dajesz rade ? Marcin ja mam jeszcze(tylko ) miesiąc ale podzielę Twój los Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Marcel nie zazdrośc tylko szoruj nad Wisłę Jasne, jasne szoruje jak moge Podpisuje liste 2x w tygodniu. Po slubie wiecej nie daje rady a Ty,dajesz rade ? Marcin ja mam jeszcze(tylko ) miesiąc ale podzielę Twój los hehe ja dzisiaj lecę nad rzekę połowić ostatni raz jako kawaler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Idziesz połapać ostatni raz!?Wyrozumiałej małżonki życzę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Marcel nie zazdrośc tylko szoruj nad Wisłę Jasne, jasne szoruje jak moge Podpisuje liste 2x w tygodniu. Po slubie wiecej nie daje rady a Ty,dajesz rade ? Marcin ja mam jeszcze(tylko ) miesiąc ale podzielę Twój los hehe ja dzisiaj lecę nad rzekę połowić ostatni raz jako kawaler Szkoda człowieka - mógł jeszcze pożyć. P.S.A tak poważnie to wszystkiego najlepszego na nowej drodze i tak dalej, i tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Na pewno będzie inaczej co nie oznacza że gorzej :)Coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 dzisiaj jeden 50-tak i życiówka zgarnęłą mi spod szczytówki jaziowego dorado alaska 2 cm ,dwa szarpnięcia łbem ,gejzer wody i 0,16 mm pękła jak nitka ale już wiem gdzie siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Dzisiaj z rana dwa maluchy w kole 47-50 cm i jeden większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 gratuluję pięknych ryb! ja na razie nie mogę się przełamać ale kolega który pierwszy raz miał okazje łowić w Warcie złowił takiego oto bolka 64cm, pierwszy bolek w jego życiu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi