mirat Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Ładny bolek na początek tylko pogratulować. I gdzie jak widzę znowu na opasce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Artech widze ze Twoje lowisko daje sobie rade w te pogode... to dobrze. moze w koncu kiedys sie wybiore tam przed praca... moze w miedzy czasie zrobie zielona wedeczke IIgiej generacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 ...jedna z siedmiu Odrzańskich rapek...w dzień lampa niesłychana, okresy żerowania krótkie - typowo poranno - wieczorne. W dzień głęboko, RH7 rullezzz!!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Patryk, Ty masz je, już chyba wszystkie, policzone . Piękny wynik przy takiej lampie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 ..krótka migawka z holu bolusia na 75cm...niestety za sekundę pozbędzie sie wabika :?to był week spiętych ryb, miałem na kiju bolenia który po odjeździe z przelewu w nurt za cholerę nie chciał podnieśc się z dna...niestety próby siłowe zakończyły sie niepowodzeniem ( rozgięta kotwiczka dobrej marki ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 ładnie Patryk, lubię takie ciemne rapki U nas woda ostro, dosłownie w oczach idzie w górę. Dzisiaj jest ostatni dzień kiedy można połowić przed wielką wodą. Potem będzie kilka dni wędkarskiej abstynencji. Na szczęście przed udało się wyjąć ładnego klenia i bolka. Dwa inne poszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 oto moje skromne 68,3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 witam patu jestem pd wrażeniem piękny bolesław foty robisz konkret i RH7 widze robi robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 witam patu jestem pd wrażeniem piękny bolesław foty robisz konkret i RH7 widze robi robote Jakoś mnie zbytnio nie dzuiwi że RH7 jest na topie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Zaliczyliśmy pierwsze rybki na przynęty Roberta . Przed przyborem bolki harcowały pod samiuśkim brzegiem. Pozdrawiam, Mateo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Piękne niedzielne rapy,Gratulacje dla łowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 No no rybki widzę dopisały Paru super fotka. Na warcie tragedii niema rybki biorą skoro świt. Łukaszowi pęka żyłka a mi agrafki się prostują Parę jednak rybek wyciągniętych. No i wreszcie najważniejsza sprawa, pierwszy kontakt z brzaną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Mateo, fajny spasiony bolek . Dzisiaj też wyjąłem grubaska. Bolki są w super kondycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Cieszę się, że udaje się coś połowić na moje rybki. O ile jej łowność na Odrze mnie nie zaskoczyła to warszawski bolek jest dla mnie nie lada sensacją. Do dziś byłem skłonny się założyć, że w Warszawie nie będą na nią brały Tak całkiem serio to moja ukleja tak jak wszystkie inne przynęty będzie miała swoich zwolenników, a część łowiących, z różnych powodów, uzna ją za nieskuteczną. Prawda jest taka, że im lepszy wędkarz tym większe szanse na poznanie możliwości przynęty. Kilka dni temu miałem okazje poznać świetne łowisko i spotkać się z miejscowymi mistrzami. Jak na odległość nas dzielącą i różnicę miedzy ich wodą a moją, mieliśmy zadziwiająco dużo zbieżnych opinii i poglądów. Moje przynęty nie okazały się tam ciekawostkami z księżyca. Łamaniec złowił bolka w totalnie stojącej wodzie a duża ukleja miała bliskie spotkanie z mega bolkiem który bez trudu wyciągała plecionkę o wytrzymałości 15 kg. To co pewne to, że musze popracować nad zbrojeniem uklei ponieważ znane rozwiązania dają znane efekty czyli sporo nie zaciętych brań i spadów. Mam nadzieję, że za kilka tygodni zaoferuje do testów nowa wersje małej uklejki oraz model 10 cm i wadze 26g. Jesień zapowiada sie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Wujek nie martw się waszej warszawskiej dużej wody. Ona wcale nie będzie taka duża. Duże szybkie wody to są na moim terenie. Wchodzisz na wyspę w woderach, a za godzinę masz już pod klatę Wracając do tematu o bolkach. Dziś trafiony tylko jeden bolek, a wczoraj 4 ładne klenie na zapasowej wodzie, która też była wysoka i kawowata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Thx! Popieram są w dobrej kondycji. Brania są pewne a hol emocjonujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Wujek nie martw się waszej warszawskiej dużej wody. Ona wcale nie będzie taka duża. Duże szybkie wody to są na moim terenie. Wchodzisz na wyspę w woderach, a za godzinę masz już pod klatę Wracając do tematu o bolkach. Dziś trafiony tylko jeden bolek, a wczoraj 4 ładne klenie na zapasowej wodzie, która też była wysoka i kawowata. Na pewno to nie to samo co u was, ale u mnie woda >3m jest w większości miejsc spalona. Po prostu za szybko rwie, a ryba walczy z błotem które płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Thx! Popieram są w dobrej kondycji. Brania są pewne a hol emocjonujący Oj tak, moje dzisiejsze branie wysnuło sporo plecionki, dobrze że miałem odpuszczony hamulec bo pewnie straciłbym rybę. Hol też był mocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 witam kurcze mam dylemat czy zakładac cienką stalkę przy połowie boleni bo jak wiadomo szczupaki za niedługo mogą zaczą gryśc mocniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 witam kurcze mam dylemat czy zakładac cienką stalkę przy połowie boleni bo jak wiadomo szczupaki za niedługo mogą zaczą gryśc mocniej Nie wiem w jakim miejscu łowisz, mi jeszcze nigdy nie zdażył się szczupak przy boleniowaniu, a praktycznie inaczej nie łowię. Chociarz żonie poszła ładna ryba i do końca nie wiemy czy nie był to szczupak bo nawet nie poczuła jej na kiju, a atak nastąpił na wolniaku. Jeśli chcesz założyć przypon musi mieć wytrzymałość min 3kg, a najlepiej 5. Nie sądzę żeby przeszkadzał boleniom. W sumie wygląda jak plecionka, a ta nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 jak to dej pory też łowiłem bez stalki stosuje węzeł rapala wobki chodza na lużnej żyłce i chodzą pięknie i tylko raz miałem szczupca na boleniowe wabiki. A po założeniu stalki wobek może szaleć nie naturalnie <_< Pozdrawiam łowców Aspiusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Złowiony w okolicach Wyszogrodu, tuż przed czwartkową burzą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 ...standardowy odrzański chlapacz...jakich wiele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Gratuluje rybek.Właśnie byłem zobaczyć wisełkę no i chyba na razie nie za bardzo da się połowić.Oby woda szybko opadała do normalnego poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 na Warcie :)ok właśnie wróciłem z wieczornej wyprawy przez godzinke 2 brania i 2 ryby większa może 65 cm mniejsza ok 60.Fotki będą jak naprawie aparat ale napewno nie takie jak robi @patu bo to już artysta ,ale coś tam poprzyciskałem.Martwi mnie to ,że znowu klenie zrobiły sobie ze mnie pośmiewisko, ile jeszcze pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi