Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

reszta chyba zaliczyła przysłowiową glebę

Reszta musiała przez weekend dokonać trudnej sztuki przekonania dzieci, że jednak trzeba iść do szkoły. I jak jeszcze raz Redzi usłyszę, że każesz dzieciom grać w kosza piłka lekarską, to mnie popamiętasz :lol:

Dziś wróciłem z 3 dniowego wypadu.W piątek dwa brania dwie ryby jedna zeszła. Dziś całkiem nowe miejsce i znowu dwie sztuki.

P.S Nadal szukam starych bolków :mellow:

Uffff :mellow:

Ulżyło mi

Pływałem w niedzielę 8h i zaliczyłem 2 ryby z czego ta większa miała ok 50cm.

Na całe szczęście nie tylko Ja miałem takie problemy ;)

A generalnie bryndza na całego, grunciarze bawią się z krąpiami, spiningiści dłubią okonki, co poniektórzy próbują łapać bolenie, a wszyscy czekają na jesień

reszta chyba zaliczyła przysłowiową glebę

Reszta musiała przez weekend dokonać trudnej sztuki przekonania dzieci, że jednak trzeba iść do szkoły. I jak jeszcze raz Redzi usłyszę, że każesz dzieciom grać w kosza piłka lekarską, to mnie popamiętasz :lol:

Piłką lekarską może nie ale mam 5kg kule do pchania więc kto wie :lol:

No ja już po rozpoczęciu, teraz myśl o wypadzie nad wodę a jutro czas zacząć uczyć tych maruderów co dziś szczytnie przybyli do szkoły <_<

Pierwszy bolek na nową dużą ukleję :D Potem był następny a Redzi ochrzcił ją na dwóch sandaczach. Było jeszcze kilka pustych brań i piękne wyjście dwóch boleniu na raz. A była dziś totalna cisza nad wodą. Rybom ewidentnie przypadł do gustu nowy model. Najpiękniejsza scena jaką widzieliśmy to jak ukleja wpłynęła w stado prawdziwych uklei a te zaczęły za nią płynąć :huh: :mellow: :mellow: :mellow:

post-158-1348914114,8834_thumb.jpg

Potwierdzam :D Ja mam szczęście, ale do sandaczy ostatnio nawet na przynęty boleniowe :D i prowadzone w boleniowym tępie :mellow:

Widocznie tak ma być :D Wyjście 2 bolków na raz piekna sparwa pewnie jakby Robert prowadził gumę to by któryś uderzył, a że zobaczyły że to ja jestem to w następnym rzucie przyprowadziły mi sandała :unsure:

Ogólnie wyjazd trzeba zaliczyć do serii udanych :mellow:

Gratuluje Panowie. Marcel fajna rapka. U mnie w ostatnich tygodniach na przemian guma i metal.Jedna rapka z kilku ostatnich.Bolki ganiają uklejki pod lustrem wody, bez chlapania.Nie wstawiam na forum więcej zdjęć, bo co tydzień siadają rapki nie większe niż 70cm:( Jest ciężko ze starymi, ale ilościowo cool.

P.S Nadal szukam starych:)

.

post-185-1348914115,0223_thumb.jpg

Rober na warcie często robimy taką (uklejkę przewodniczke) z tapsa a powierzchniowe brania pierwsza klasa. Marcelinho gratulacje rapek. W weekend parę bolków padło (i nie tylko) rozmiarami nie powalają, żaden nie przekroczył 70 więc fotek nie będzie. ginel szukajcie starych a znajdziecie , ja wiem gdzie stoi boleń ok setki. Szkopuł w tym ze jest w Odrze, a ja jestem tam ok 2razy w roku więc i tak go nie złowię.

Powierzchniowe łowy:) Co to jest bo przez ten sezon to u mnie bolki nie chlapią w ogóle, a do powierzchni to trzeba je zapraszać na kolanach :mellow:

Strzałka po innych sezonach nie było problemu z dużymi bolkami. Ten sezon jest wyjątkowy, ale to sie zmieni.Ja musiałem Tapsa przerobić, bo na oryginała to sobie można było rozśmieszać dalej bolenie :o