Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Łowimy tylko na nowe duże ukleje bo testujemy różne zbrojenia aby zredukować spady. Wczoraj spadło mi 5 bolków i sum a dziś wszystko zacięte. Tak więc widać światełko w tunelu :D Z tym nie nudzeniem się to tylko moja przekora. Wyrywam się co kilka dni na 2 godziny łowienia więc muszę się uwijać aby coś złowić, nie ma czasu na nudę. A zdjęcie to też eksperyment :D

Złowi se nastepnego, wyjmuje te bolki jak iluzjonista króliki z kapelusza. Szkoda, że ten kapelusz tak daleko :(

hehe, dobre Robert...szkoda,że ten kapelusz jakiś dziurawy ostatnimi czasy...kilka dużych ryb nie chciało z niego wyjść :(. Poniżej efekt 5-minutowej, ostrej walki w odrzańskim nurcie z jednym delikwentem

.

Ale idzie jesień, może być tylko lepiej <_<

post-286-1348914118,0838_thumb.jpg

Patu, jak rozumiem to na 100% Ownery, bo na rynku jest sporo niezłych kotwiczek nie do odróżnienia od Owerów, ale jednak nieco słabszych na rozginanie. Dziwne bo cienkie nie są i nawet jak ryba trzyma się za koniec grota i cała siła idzie na rozginanie, to nie powinno się stać coś takiego. Chyba, że kręcą się u Was bolki o których opowiadają niemieccy przewodnicy. Spasione na śledziach dorastają podobno do prawie 20 kg. Jak to jeden z nich, to potrzebujecie większy kuter i morskie haki :D

Na znanych mi wodach kogut jest nieskuteczny. Ukleja tworzy drugi biegun w gumach. Jeden to Kopyty z wolną flegmatyczną akcją, a drugi to ukleja z szybkim falowaniem ogona. Będzie na nią wszystko brało bo pływa identycznie jak ukleje. Trzeba będzie tylko dopasować ciężar główek do różnych głębokości. Na tą którą łowimy trzeba przynajmniej 1,5 m wody. Kto ma takie miejscówki już w wkrótce będzie miał możliwość sobie wypróbować. Właśnie dostałem formę na główki i zaczynam działać :D

ja wczoraj byłem wieczorem woda sie gotowała od boleni wpływały na płycizne stadem i ładowały pod sieczce i odwrót wracały na głebszą wodę i tak w koło a mi zamiast boleni siadały klenie jeden po drugim robiłęm fotki aż :o zabrakło miejsca w komie rybki brały cudnie asz jeden zjadł woblerka i sie skończyło złamał sie ster ale rybe udało sie odczepic i puscic :mellow: