Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Jak najeżdżamy pierwszy raz taką jesienną nie pykaną przykosę z bolkami, to mamy średnio koło setki brań.

Niezły wypas :mellow:

U nas w promieniu 100km nie ma takiej przykosy, ani żadnej innej miejscówki, gdzie można mieć około setki brań boleni... niestety...

Taka przykosa nie jest świadectwem dużej rybnośco wody. Na taki zlot przybywaja ryby z kilku km rzeki. Plyna za wędrującymi uklejami. Przykosy to tu podstawa bo na szczycie główki można sobie zrobić orła na piachu. Burt nie ma a na opaskach są rozrzucone ryby i to tylko tak na co trzeciej. Jak by tego było mało coś się stało po ubiegłorocznym wylaniu Wisły. Tak na oko brakuje mi około 60% bolków. Jednoczesnej słyszę opowieści, że gdzieś tam nagle jest mnóstwo boleni których wczesniej nie było. I to żywy dowód na to, że w przyrodzie nic nie ginie :D

I to żywy dowód na to, że w przyrodzie nic nie ginie :D

Nie ginie :D

Często zdarza się tak, że podczas BARDZO wysokiej wody, ryby z danego odcinka rzeki, spływają na jakiś odcinek poniżej. Zatrzymują się tam, gdzie mają lepsze warunki utrzymania się w momencie wielkiego przyboru rzeki. Niestety zdarza się tak, że już nie wracają na swoje miejsca...

@Redzi,

nareszcie. Gratuluję!

To naprawdę ładny bolo :D

p.s.

szkoda tylko, że na zdjęciu ci głowę ucieło, ale to drugorzędna sprawa.

I tak miałem farta bo udało mi się zrobić tylko to jedno zdjęcie, a bolka uchwyciłem wręcz idealnie w kadrze :D

Ja po jego wyjeciu też odetchnąłem z ulgą że w końcu coś fajnego zadyndało na kiju :D

Dziś miałem jechać powtórnie ale niestety pogoda bardzo krzyżuje plany, wieć odłoże to na jutro :D

@Robert2 : napisze Ci tak na szybko jak wkleić fote: wchodzisz na : www.imageshack.us -> przeglądaj -> wybierasz fotke z dysku -> klikasz host it -> czekasz -> pokajują się linki - kopiujesz ten najniżej (pisze przy nim Show image to friends) -> wchodzisz w wysyłanie postu -> pod buźkami masz ikony -> klikasz w ikone 9tą od lewej (obrazek taki) i wklejasz tam link

Pozdrawiam :D

A tak przy okazji to serdecznie gratuluje wszystkim łowcom - piękne ryby :D

@Robert2 : napisze Ci tak na szybko jak wkleić fote: wchodzisz na : www.imageshack.us -> przeglądaj -> wybierasz fotke z dysku -> klikasz host it -> czekasz -> pokajują się linki - kopiujesz ten najniżej (pisze przy nim Show image to friends) -> wchodzisz w wysyłanie postu -> pod buźkami masz ikony -> klikasz w ikone 9tą od lewej (obrazek taki) i wklejasz tam link

Pozdrawiam :D

A tak przy okazji to serdecznie gratuluje wszystkim łowcom - piękne ryby :D

Dzięki @Rutt za szczere chęci. Próbowałem, ale informatyka ze mnie pewnie nie zrobisz - tak samo jak fotografa. Jeśli nie masz nic przeciwko to daj mi na priv adres e-mail, ja Ci wyślę fotkę (przynajmniej to potrafię), a Ty ją później byś wstawił.

Fota słaba, ale bolek grubas - z tego miejsca zawsze były dobrze odżywione.

Przy okazji, także chciałbym pogratulować wszystkim fajnych rybek.