Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej aby dolne CW było zbliżone do wagi uklei. Kompromisem między wyrzutem a holem średniego bolka będzie kij z CW 1 i 1/2. Co do żyłki, to nawet jak używasz super/naj, szybko pożegnasz się z uklejami. Wisłoka mała więc możesz jeszcze narobić wypadków po drugiej stronie jak jeden redaktor co uszkodził ukleją budynek elektrowni :lol:

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

woda jeszcze zbyt mętna na moje bolki gorzej bo wziołem kij do 30g wyrzutu zyłka 0.22 myslałem ze mi ręce urwie :mellow:

jaki kij zastosowac do tej ciezkiej uklejki bo ja mam same druciki:)

Ja łowię na te ukleje kijem do 28 gr, żyłka w zależności 0,18 lub 0,20 i nie narzekam :D Żadnej nie straciłem poprzez zerwanie przy rzucie :D A co do urywania rąk widocznie masz słabe mięśnie :unsure:

Najlepiej aby dolne CW było zbliżone do wagi uklei. Kompromisem między wyrzutem a holem średniego bolka będzie kij z CW 1 i 1/2. Co do żyłki, to nawet jak używasz super/naj, szybko pożegnasz się z uklejami. Wisłoka mała więc możesz jeszcze narobić wypadków po drugiej stronie jak jeden redaktor co uszkodził ukleją budynek elektrowni :lol:

hehe a uważaj bo lion radzi 10 na 9 wypadków zdarza się w domu :lol:

redzi to musisz miec pary w łapach :mellow: plecionke sie kupi i przystąpie do akcji orania dna :mellow: raz miałem przypadek ze zaczepiłem bezterowcem o korzenia na srodku rzeki napiołek kij a tu pusciło i tylko mi smigneło koło czoła i uderzyła w drzewo zamną na pół poszedł bezterowiec :wacko: fuks

Dobra kurtka na grzbiet i won nad wode ;)

Nie marudzić, łowić !!

;)

Przy takiej pogodzie to nawet bolki siedzą pod kamykiem by im na łebek nie kapało :lol:

Może jeszcze się uda połowić nie wszystko starcaone może nie bolki ale inne rybki drapieżne <_<

Dobra kurtka na grzbiet i won nad wode ;)

Nie marudzić, łowić !!

;)

...i to jest najlepsze zdanie ktore wyczytałem na JERKU w tym roku. Bez urazy dla userow. Takie podejscie to kwintesencja naszego ,, wariacstwa ,,.

Dla mnie łowienie to ma być przyjemność, relaks.

Dlatego wolę poczekać aż pogoda się poprawi.

A w czasie deszczu i podeszczywania gdy mnie strasznie przypili to nastawiam się raczej na szczupłe (stara miłość nie rdzewieje).

Redzi u mnie się dziś dało, choc rewelacji nie było

Jeden czterdziestaczek z powierzcni i jedna dobra 70 na Robertową ukleję

Jedno co cieszy to to że w końcu ochciłem castowy zestaw ładnym bolkiem :mellow:

A bolek poza długością był mega wypasiony, szeroki kark + spasiony wancioł

Martwi mnie tylko ta wysoka Wisłoka bo w następnym tygodniu ma być w końcu polska złota jesień

no i u nas woda chyba pozamiata łowienie jesienne :(

Dunajec 172cm i Wisłoka 208cm przyboru echh, chyba dziś był ostatni możliwy dzień do połowu znowu na jakiś czas, bo wczoraj lało cały dzień.

Redzi dla mnie już tego ostatniego dnia nie było. Dziś rano woda na 15min przybierała 10cm.O godzinie 9.00 zrobiło się kakao:)

Wczoraj w ulewnym deszczu dwa brania i dwie ryby.Dziś załapałem się tylko na jeden kontakt.