Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Dzięki Koledzy. Dzięki Remku, to znaczy Panie Prezesie :D Wiesz jaką wiarę i nadzieje miałem. Jak mnie uziemiło to miałem nadzieję, że koledzy z zachodnich rubieży mnie wyręczą i wyślą w kosmos ten rekord PL. Ale chłopaki się coś ociągają <_< Zastymuluje ich bo jestem pewien, że zrobią rekord świata. MichałR, ubawiłeś mnie z tym filmem. Polak potrafi, my tylko nie jesteśmy cwani jak co niektóre nacje i dajemy się rolować. I to cała różnica.

Robert wielkie gratulacje w końcu dostałeś rybę na jaką pracowałeś cały ten sezon :D I jakoś mam dziwne przekonanie że to nie ostatni taki :D

Redzi spokojnie

Poczekajcie jak do Was wpadnę to dopiero wtedy powtórzymy ten wyczyn :mellow:

A kiedy zamierzasz to zrobić to urlop wezme w robocie :mellow:

Jak to Szpiegu mówił ?

... należało Ci się... :mellow: :mellow:

e tam ... jak ktoś umie to nie sztuka

GRATULUJE jak nie wiem co...

piekna ryba... tylko morda jak u tolpygi... co by moglo tlumaczyc jej rozmiary

Mifek, jak leżał na zalanej trawie wygląda pieknie, a jak go podniosłem to się zdeformował a w łuskach już się nie odbijało niebo tylko ponure krzaki.

Jak widać w temacie boleni wielkość ma znaczenie :D Tylko od nas w dużym stopniu zależy to czy będziemy łowić 80+, 90+, 100+ (są takie,) czy tylko 30+. Pana Grabowskiego hern Tusk nie zawiesi bo ten nie dysponuje kasą na Euro 2012. Ale to jak się obchodzimy z rybami zależy już od nas. Złożyć się na narybek bolka i wpuścić go do rzeki też można nie czekając na PZW co wpuszcza 2000 szt. na 60 km :lol:

Dzięki Koledzy. Dzięki Remku, to znaczy Panie Prezesie :D Wiesz jaką wiarę i nadzieje miałem.

Robert, pamiętam dokładnie losy uklejki. Od woblera, poprzez cykadę a na gumce kończąc ... ile to pracy ... ponad rok? Dokładnie ponad rok jak zacząłeś opracowywać uklejkę. Super sprawa! Cieszę się bardzo i wierzę w następne.

Pozdrawiam

Remek

Dzięki po raz kolejny wszystkim. Wiem, że wielu moje zgłoszenie autentycznie ucieszyło. Może nie mój sukces, bo jak mawiał z przekąsem śfagier, „nic tak nie cieszy jak sukcesy kolegi” :D Myślę, że wielu ucieszyła informacja, że są jeszcze takie ryby w naszych wodach. To nadzieja, a ta nakręca nasze hobby :D - mnie też nakręciła :D

Gratulacje Robert,

Piękna rapa. Chętnie bym wypróbował Twoją przynętę.

Nie słyszałem, aby ktoś w tym roku złowił większego bolenia.

Rekord wagowy to o ile dobrze pamiętam 7,8 kg (chyba ze stojącej wody na wobler J. Furmańskiego). Rekord długości to tak jak już zostało tutaj wspomniane 99 cm (bodajże z Dunajca na wobler J. Widła i przez J. Widła).

Jeszcze raz szczerze gratuluję i pozostaję z nadzieją, że może kiedyś i mnie się coś takiego przytrafi.

Pozdrawiam,

Robert

może to glupie pytanie.. ale czy miales go juz upatrzonego ? tzn czy dawal oznaki swojej obecnosci ? czy obławiales miejsce jak kazde inne ..? bo np mam pare miejsc ,gdzie wiem ,ze jest duzy bolen.. w lecie mialem nawet co do minuty obliczone kiedy zacznie polowac.. pare razy trafilem z rzutem.. tak wlasnie zlapalem tego co mam w avatarze grubaska 2 tygodnie obserwacji ... pzdr :D