Robert Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Powtórze za Remkiem. Bolek 102 to był kolejny żart pewnej gazety. Z niej to dochodziły echa powątpiewania czy mój boleń złowiony kilka lat temu miał ponad metr 101 –102 cm. Dowodu jednak nie przeprowadzili a fotka jest zrobiona na kliszy, kadr jest mało ścisły, nie wypełniam nawet 1/3 więc o żadnym „powiększeniu” nie mam mowy. Doszedłem do wniosku, że czasem nie warto dyskutować z „autorytetami” bo im człowiek więcej tłumaczy tym większe watpliwosci rodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Robert sezon otwarty gratulacje piękna rybcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Ixiuuu, bolka złowiłem na zadeptanej miejscówce w kanale. Bardzo nie lubiłem tam łowić, ale mój kolega Andrzej ma słabość do tych okolic, bo widział podobno bolka tam złowionego na styropian. Miał mieć 100 cm. Widywałem tam niezłe akcje ale nie chciałem wierzyć, że to bolki. Podejrzewałem, że to sumy metrówki. Wcześniej złowiłem tam kilka ryb ale nic szczególnego, max 70. Jak zacząłem łowić na dużą ukleję to zauważyłem dziwne ożywienie w temacie. Twarde uderzenia, fale za gumą. Niestety przez złe zbrojenie nic nie złowiłem. Jak płynąłem w niedziele to był tam Las Wędas. Jak wracałem nie było nikogo. Wysiadłem bo na Wiśle nie dało się już łowić. Ja mam tam stałą technikę prowadzenia. Rzucam pod przeciwległy brzeg. Im bliżej tym lepiej. Gaszę przynętę przed wpadnięciem bo plusk wabi a chlupot straszy. Zwijam od razu ale dosyć wolno aby tylko przynęta pracowała w opadzie. U podstawy opaski kursują bolki i atakują takie opady. Jak nic się nie dzieje to prowadzę nad dnem od 0,5 do 1 m. W połowie zaczynam przyspieszać i wynurzam przynętę. Jak coś za nią płynie to taka akcja go prowokuje, zwłaszcza duże bolki. Tak też było ostatnim razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 @robert grube rybsko i fajnie opracowane łowiskogratuluje bolasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 no to ja na swoich miejscach mam podobnie... pierw myslalem ,ze sum..duzy szczupak.. wiec probowalem pokolei przynet.. suma szybko wykluczylem.. i pozostowal szczupak.. na pewno duzy wiec uzylem salmo pike dosc spora wersja pływajaca 52gr ! i widze fala sie robi w okolicach przynety i uderzenie.. chwila odjazd ogromna fala i puscilo.. ogladam przynete brak zębow .. mysle dziwne.. drugi raz o swicie podobna akcja.. walniecie w przynete ..ale tym razem tak slonce padalo i srebrny błysk.. wiadomo ogromny bolen.. no wiec juz tylko moja przyneta boleniowa.. pierwszy rzut jeszcze ciemnawo.. ja zaspany patrze w druga strone poprawiam hamulec i dwa metry odemnie takie uderzenie ,ze masakra odjazd blyskawiczny i zonk nie ma ... pozniej dopiero po tygodniu kolejne walniecie ,ale tym razem bolek walnal doslowanie sekunde po rzucie i wyłozył sie na poierzchni widok niesamowity.. niestety pudło.. nie lubie oceniac dlugosci ryby bez jej zlowienia ale patrzac na to co widzialem i na jakie przynety sie skusil to byl ogromny .. mam nadzieje ,ze jeszcze tam pływa i w koncu bedzie moj .. <_< a tego co zlowilem grubaska to taka sama akcja tylko w innym miejscu.. najpierw obserwacja zapisalem jak poluje i pozniej tylko oczekiwanie na odpowiedni moment ogolnie łatwo pomylic duzego bolka z innym drapieznikiem.. pzdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Przepiekny bolen Szczere gratulacje i zycze Tobie samych takich Moze powinienes zmienic Twoj nick na Dr. Bolen ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Robert wielkie gratulacje, przepiękna ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Przylaczam sie do gratulacji cale szczescie ze trafil w Twoje rece Mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Dzięki Trząsłem się nad nim jak nad własnym dzieckiem. Jak odpływał to się wzruszyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Taka rybe traktowal bym jak swojego dziadka ...nie rozumiem jak wedkarze moga te dziadki zabijac ...to tak jak spotkanie bliskiego stopnia ...dotyk przyrody ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Robert, gratulacje!!!Z pewnością ten bolesław Ci się należał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Rownierz spiesze z gratulacjami Robert. Takie informacje i ryby nobilituja mnie do dalszego poszukiwania i pojmania ,, bolenia zycia ,, . Sprzet juz gotowy, czas zgasic kompa...i na rzeke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 To chyba tołpyga Klasa, klasa i jeszcze raz klasa. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 chyba najbardziej obgratulowana ryba na portalu... nie bez powodu. Ściskam Twoją dłoń Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Widze że boluś Roberta przyćmił wszystkie inne bo poza nim nikt nie wstawił rybek ani nawet się nie pochwalił że był nad wodą. Dolne części Wisły rozumiem szybki przybór, a reszta Polski co??? wędki wam się połamały czy kołowrotki zatarły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Widze że boluś Roberta przyćmił wszystkie inne bo poza nim nikt nie wstawił rybek ani nawet się nie pochwalił że był nad wodą. Dolne części Wisły rozumiem szybki przybór, a reszta Polski co??? wędki wam się połamały czy kołowrotki zatarły??? Do końca roku nikt już rapy nie wrzuci na portal Robert popsuł zabawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 iREK, bo to forum świrów boleniowych Trzeba docenić to, że takowe mamy. Może to jedyne na świecie?Redzi, nie wymachuj szabelką bo się skaleczysz <_< Ja złowię jakiegoś 65 to wstawię na forum i go odblokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Widze że boluś Roberta przyćmił wszystkie inne bo poza nim nikt nie wstawił rybek ani nawet się nie pochwalił że był nad wodą. Dolne części Wisły rozumiem szybki przybór, a reszta Polski co??? wędki wam się połamały czy kołowrotki zatarły??? Do końca roku nikt już rapy nie wrzuci na portal Robert popsuł zabawę Czekaj czekaj Wiem gdzie takie pływają <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Redzi, nie wymachuj szabelką bo się skaleczysz <_< Ja złowię jakiegoś 65 to wstawię na forum i go odblokuje Narazie mam tylko proce ale może ktoś coś złowił fajnego np.80 ale teraz boi się pokazać, bo jak pisano wyrzej popsułeś zabawę i teraz każdy będzie polował na 911 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Piękna bestyja, gratulacje Robert ! Chyba zaczne bolenie łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 iREK, bo to forum świrów boleniowych Trzeba docenić to, że takowe mamy. Może to jedyne na świecie?Redzi, nie wymachuj szabelką bo się skaleczysz <_< Ja złowię jakiegoś 65 to wstawię na forum i go odblokuje 89 stron wątku o boleniach ... nieźle, nieźle ... zobaczymy co będzie w 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Widze że boluś Roberta przyćmił wszystkie inne bo poza nim nikt nie wstawił rybek ani nawet się nie pochwalił że był nad wodą. Dolne części Wisły rozumiem szybki przybór, a reszta Polski co??? wędki wam się połamały czy kołowrotki zatarły??? No coz, czuje sie wywołany do tablicy. Spedziłem wczoraj cały dzien nad Wisła. Roberta bolen mnie tylko zmobilizował do ,, walki ,, Wprawdzie wziałem ze soba drugi zestaw na zebate, to w ogole był nie przydatny. Tak troszke wolałem sie zabezpieczyc, ze gdybym przez poł dnia w dobrych miejscach nie miał bolenia, to czas na gruntowne zmiany w polowaniu na ryby.Pogoda była taka jaka poprostu uwielbiam. Zaciagniete chmurami niebo, duza wilgoc w powietrzu i ten ,, mroczny ,, klimat przez cały dzien.Złowiłem 15 wypasionych boleni Zaliczyłem 2 spady. Ryby znalazłem w 2-3m rynnie. Brały w pół wody jak i tuz nad dnem. Silne, parły w nurt a kołowrotek az sie palił Kilka ciekawostek. Złowiłem 3 ryby, ktore miałem takze 2 tygodnie temu. Oczy wywaliłem dopiero jak zobaczyłem bola ze zniekształceniem, rybe ktora zaciałem w pazdzierniku zeszłego roku. To tyle, żonka dała dzis wolne wiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Marcel, dajesz dajesz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Widze że boluś Roberta przyćmił wszystkie inne bo poza nim nikt nie wstawił rybek ani nawet się nie pochwalił że był nad wodą. Dolne części Wisły rozumiem szybki przybór, a reszta Polski co??? wędki wam się połamały czy kołowrotki zatarły??? No coz, czuje sie wywołany do tablicy. Spedziłem wczoraj cały dzien nad Wisła. Roberta bolen mnie tylko zmobilizował do ,, walki ,, Wprawdzie wziałem ze soba drugi zestaw na zebate, to w ogole był nie przydatny. Tak troszke wolałem sie zabezpieczyc, ze gdybym przez poł dnia w dobrych miejscach nie miał bolenia, to czas na gruntowne zmiany w polowaniu na ryby.Pogoda była taka jaka poprostu uwielbiam. Zaciagniete chmurami niebo, duza wilgoc w powietrzu i ten ,, mroczny ,, klimat przez cały dzien.Złowiłem 15 wypasionych boleni Zaliczyłem 2 spady. Ryby znalazłem w 2-3m rynnie. Brały w pół wody jak i tuz nad dnem. Silne, parły w nurt a kołowrotek az sie palił Kilka ciekawostek. Złowiłem 3 ryby, ktore miałem takze 2 tygodnie temu. Oczy wywaliłem dopiero jak zobaczyłem bola ze zniekształceniem, rybe ktora zaciałem w pazdzierniku zeszłego roku. To tyle, żonka dała dzis wolne wiec... Gratki połowu Dziwne to miejsce, bolki walą tam agresywnie we wszystko co się rusza.Co ciekawe ostatnio na przemian z sandaczami. Łowiłeś na gumy ,czy wobler?Pytam , bo na gumy zdecydowanie więcej pobić ,ale też bardzo dużo pustych brań ps.chyba w sobote Cie tam nie było bo jakoś niezadeptane było pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 yeeeeeeeee woda opada trza szykować sprzęcior <_< druga połowa pażdziernika będzie piękna heeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi