Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

My dzisiaj zrobiliśmy sobie spływ 20 km. Obławialiśmy po łebkach dużo miejscówek. W sumie złowiliśmy kilkanaście bolków a na okrasę sandacz sześćdziesiątak i - wypasiona certa. Zdarzyło mi się to pierwszy raz. Certa walczył dzielnie myślałem, że to spory sandacz.

.

post-158-1348914157,9188_thumb.jpg

gratki chłopaki za bole, ciągnie mnie już do rapek jak cholera...miałem już zamiar jechać dziś rano prosto z trasy powrotnej z M.P z Zegrza ( prawie 600km), ale organizm odmówił posłuszeństwa :wacko: ... lecę w przyszły week

Wczoraj wiedziony szóstym zmysłem, przy małej pomocy satelite weather forecast, pojechaliśmy na odległą miejscówkę leżącą po za naszymi terenami. To trzecia nasza wizyty tam i pierwsza w tym roku. Układanka się pięknie ułożyła i połowiliśmy krótko, ale treściwie. Złowiliśmy kilkadziesiąt ryb w przedziale 65 – 74 cm. 70 cm przekroczyło 6 pięknych nurtowych bolków. Dla bezpieczeństwa ryb fotki pokaże w późniejszym terminie.

Nadrabiam zaległości :D To już ostatni dzwonek bo bolenie polują w sposób charakterystyczny dla końcowego okresu ich jesiennej aktywności. Mam nadzieję, że jeszcze poszaleją ze 2 tygodnie i uda sie coś sfilmować. To była by pełnia szczęścia :D

Ja takze nie narzekam. Sezon boleniowy u mnie wpełni. Dzis zaryzykowałem i zameldowałem sie nad rzeka na 1,5 h przed praca.

Dosłownie w ostatnich 10 min zaciałem przy dnie komplet boleni.

Teraz rowno ,, siąpi ,, a jutro planuje cała dniowke. No coz ,, niema złej pogody, sa tylko ludzie zle ubrani. ,, :D

Wczoraj wiedziony szóstym zmysłem, przy małej pomocy satelite weather forecast, pojechaliśmy na odległą miejscówkę leżącą po za naszymi terenami. To trzecia nasza wizyty tam i pierwsza w tym roku. Układanka się pięknie ułożyła i połowiliśmy krótko, ale treściwie. Złowiliśmy kilkadziesiąt ryb w przedziale 65 – 74 cm. 70 cm przekroczyło 6 pięknych nurtowych bolków. Dla bezpieczeństwa ryb fotki pokaże w późniejszym terminie.

Ten szósty zmysł jest zaraźliwy na południu. :D

Dziś 21 bolków. Przedział 60-77cm.