Robert Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Dziś odwiedziliśmy Ginela miejscówkę. Zaczęło się nieciekawie bo była zajęta przez buraka który widział Cię Ginel i chwalił się, że wyjął po Was 2 szt. Jak popatrzyłem na tą przykosę to powiedziałem do Andrzeja, „tu nie ma ryb...” Andrzej staną na beszczela obok buraka i - nic nie złowili. Ja dosyć szybko wytypowałem miejsce gdzie bolki przeskoczyły. Niestety trzeba było przejść ponad połowę Wisły aby je dosięgnąć. Ryby bardzo szybko pokazały, że nie będzie łatwo. Wymęczyliśmy 2 szt. na łamańce i jednego na ukleje. Było też kilka kapitalnych akcji, jak to przy łowach na łamańce. Najpiękniejsza to jak obok płynącej blaszki wyskoczył spory bolesław i wpadł za blaszką. Widzieliśmy jak robi błyskawiczny zwrot i pruje za przynętą. Potem przykleił się do niej i walił w nią 3 x, ale nie poczułem charakterystycznego szarpnięcia i ryba w końcu odpuściła. Na miejscówce z przedostatniego wyjazdu, pielgrzymki buraków molestują przykosę. Jeden z nich skarżył się, że „w niedziele pięciu a tero od paru dni nie chco brać”. Czyżby szczepienie pomogło? Od czasu do czasu coś się pokazało ale nie reagowały na przynęty. Bez dopalacza w postaci dobrej pogody trudno będzie się z nimi dogadać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 el fatastico <_< Dobrze że byliscie tam pierwsi i teraz bolki siadły bo ludzie mięsa by je wybili. 5 na dzień przy jego przynetach podejrzważ że to magiczny wynik Ja atakuje jutro o ile bedzie pogoda przystepna jak nie to bedę walczył z sandaczami z dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Robert to jest nieuniknione. Trzeba by zamknąć łowisko i wynająć ochronę w odległości 300m od Wisły. Ja się w sobotę dowiem kto to był . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Łowienie na chlapaki jest najbardziej ekscytujące . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Gratuluję pięknych rybek no i ilości (21 sztuk to świetny wynik - ja w tym roku miałem jednego dnia 7 sztuk i już się wydawało że byłem w niebie U mnie (Gwda i Noteć) bolenie już przeszły w zimowe miejscówki, a dla mnie zaczyna się sezon na szczupaka.Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Ginel, piękny Bolesław i fajne fotki, zwłaszcza pierwsza. Coraz bardziej mnie intryguje ta Twoja Wisła. Nie bardzo łapię, dlaczego tam przy wodzie 180 są przykosy a u nas nawet przy 140 o nie trudno. Ponad to bardzo szybko zasiedlają je bolki. Na przykosi powyżej miejsca w którym łowiliście jest naprawdę sporo ryb tylko tam prosi się o atak z pływadełka, którego nie ma gdzie wodować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Gratki chłopaki, piękne rapy. Mi też w końcu udało się wyskoczyć nad rzekę, parę dennych boleni zameldowało się na końcu zestawu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Gratki chłopaki, piękne rapy. Mi też w końcu udało się wyskoczyć nad rzekę, parę dennych boleni zameldowało się na końcu zestawu Widzę że kolega nie próżnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Gratki chłopaki, piękne rapy. Mi też w końcu udało się wyskoczyć nad rzekę, parę dennych boleni zameldowało się na końcu zestawu Widzę że kolega nie próżnuje To pierwszy wypad nad rzekę od około miesiąca. Z tego co mi wiadomo Łukaszu, Ty też w domu nie siedzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 @ginel fajne foty i super ryby na nich Tak trzymaj ja dziś uderzam po dłuższym pobycie na urlopie wędkarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 To pierwszy wypad nad rzekę od około miesiąca. Z tego co mi wiadomo Łukaszu, Ty też w domu nie siedzisz Czasem się gdzieś wyskoczy... chociaż czasu mało, bo trzeba urządzać mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Patu,Bardzo ładne pierwsze zdjęcie! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Patu,Bardzo ładne pierwsze zdjęcie! PozdrawiamRemekdzięki remek, przy drugim wypaliła lampa, prześwietliła fotkę i zlusterkowała bolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Pierwsze ładne pod każdym względem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Gratulacje dla całaej ,, ekipy ,, - Robert, ginel i Patu Fantastyczne bolenie i zdjecia ( ginel nie chowa sie za rybami, Po krotkiej absencji dzis przed robotka atakuje 2-3 h a jutro dobitka całodzienna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Nad Odrą najlepiej biorą gdy robi się ciemno.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Piękna fotka Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Bardzo klimatyczne zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Piękna fotka Andzrzeju, podziwiam Twój kunszt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Andrzeju,A ja już myślałem, że Ciebie gdzieś wywyiało Wiem, że jesteście zarobieni po uszy i bardzo to miłe, że mimo to, wrzucisz coś na nasze forum. Dzięki! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Andrzeju, przepiekne fotki ,, cykasz ,,. Samowyzwalacz z tego co wiem opanowałes do perfekcji. Własnie wrociłem z dwodniowki. Oj działo sie. Niesamowite akcje 40 min przedzieranie sie przez Wislany sajgon umeczyło mnie do cna, alepadło kilkanascie ryb, wiec była sposobnosc miec jakies pamiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Gratki @Marcel, nieźle połowiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Dzięki za pochwały .To jeden z czterech.Wziąłem dzień wolny bo miał być piękny i ciepły jesienny dzionek i był... ale rapki dopiero zaczęły współpracować późnym wieczorem.Woda była zdecydowanie zbyt czysta,prześwietlona i spadała a bolki tylko czułem że jedynie czasami odprowadzały wobka.Ale potwierdziły moje przypuszczenia co do niektórych jesiennych miejscówek i to w głównym nurcie...Co do zdjęć z samowyzwalaczem mam już nowe pomysły.Foty powinny być jeszcze lepsze... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Dziś byliśmy na ostatnim poważnym wypadzie na odległym odcinku Wisły. Ryby postawiły bardzo wysoko poprzeczkę. Sfotografowałem tylko pierwszą rapkę bo potem całkowicie skupiliśmy się na polowaniu. Skończyło się na 8 sztukach od 60 do 70+. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 @Marcelinho, co ta ryba (z drugiego zdjęcia) ma przy ogonie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi