Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś odwiedziliśmy Ginela miejscówkę. Zaczęło się nieciekawie bo była zajęta przez buraka który widział Cię Ginel i chwalił się, że wyjął po Was 2 szt. Jak popatrzyłem na tą przykosę to powiedziałem do Andrzeja, „tu nie ma ryb...” Andrzej staną na beszczela obok buraka i - nic nie złowili. Ja dosyć szybko wytypowałem miejsce gdzie bolki przeskoczyły. Niestety trzeba było przejść ponad połowę Wisły aby je dosięgnąć. Ryby bardzo szybko pokazały, że nie będzie łatwo. Wymęczyliśmy 2 szt. na łamańce i jednego na ukleje. Było też kilka kapitalnych akcji, jak to przy łowach na łamańce. Najpiękniejsza to jak obok płynącej blaszki wyskoczył spory bolesław i wpadł za blaszką. Widzieliśmy jak robi błyskawiczny zwrot i pruje za przynętą. Potem przykleił się do niej i walił w nią 3 x, ale nie poczułem charakterystycznego szarpnięcia i ryba w końcu odpuściła. Na miejscówce z przedostatniego wyjazdu, pielgrzymki buraków molestują przykosę. Jeden z nich skarżył się, że „w niedziele pięciu a tero od paru dni nie chco brać”. Czyżby szczepienie pomogło? Od czasu do czasu coś się pokazało ale nie reagowały na przynęty. Bez dopalacza w postaci dobrej pogody trudno będzie się z nimi dogadać.

.

post-158-1348914162,4218_thumb.jpg

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

el fatastico <_<

Dobrze że byliscie tam pierwsi i teraz bolki siadły bo ludzie mięsa by je wybili. 5 na dzień przy jego przynetach podejrzważ że to magiczny wynik :(

Ja atakuje jutro o ile bedzie pogoda przystepna jak nie to bedę walczył z sandaczami z dna :D

Gratuluję pięknych rybek no i ilości (21 sztuk to świetny wynik - ja w tym roku miałem jednego dnia 7 sztuk i już się wydawało że byłem w niebie :D

U mnie (Gwda i Noteć) bolenie już przeszły w zimowe miejscówki, a dla mnie zaczyna się sezon na szczupaka.

Pozdr,

Ginel, piękny Bolesław i fajne fotki, zwłaszcza pierwsza. Coraz bardziej mnie intryguje ta Twoja Wisła. Nie bardzo łapię, dlaczego tam przy wodzie 180 są przykosy a u nas nawet przy 140 o nie trudno. Ponad to bardzo szybko zasiedlają je bolki. Na przykosi powyżej miejsca w którym łowiliście jest naprawdę sporo ryb tylko tam prosi się o atak z pływadełka, którego nie ma gdzie wodować :(

Gratki chłopaki, piękne rapy. Mi też w końcu udało się wyskoczyć nad rzekę, parę dennych boleni zameldowało się na końcu zestawu B)

Widzę że kolega nie próżnuje :D

To pierwszy wypad nad rzekę od około miesiąca. Z tego co mi wiadomo Łukaszu, Ty też w domu nie siedzisz :mellow:

Andrzeju, przepiekne fotki ,, cykasz ,,. Samowyzwalacz z tego co wiem opanowałes do perfekcji.

Własnie wrociłem z dwodniowki. Oj działo sie. Niesamowite akcje :huh: 40 min przedzieranie sie przez Wislany sajgon umeczyło mnie do cna, ale

padło kilkanascie ryb, wiec była sposobnosc miec jakies pamiatki :mellow:

Dzięki za pochwały :D.To jeden z czterech.

Wziąłem dzień wolny bo miał być piękny i ciepły jesienny dzionek i był... ale rapki dopiero zaczęły współpracować późnym wieczorem.Woda była zdecydowanie zbyt czysta,prześwietlona i spadała a bolki tylko czułem że jedynie czasami odprowadzały wobka.

Ale potwierdziły moje przypuszczenia co do niektórych jesiennych miejscówek i to w głównym nurcie...

Co do zdjęć z samowyzwalaczem mam już nowe pomysły.Foty powinny być jeszcze lepsze... B).

Dziś byliśmy na ostatnim poważnym wypadzie na odległym odcinku Wisły. Ryby postawiły bardzo wysoko poprzeczkę. Sfotografowałem tylko pierwszą rapkę bo potem całkowicie skupiliśmy się na polowaniu. Skończyło się na 8 sztukach od 60 do 70+.

.

post-158-1348914171,5578_thumb.jpg