patu Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Patryk widzę że pelnia szczęścia niedosyć ze bolki gryzą ,to i juz komplecik z gratisową czapką przyszedł hehe, nom, ale kamizelki to już gratis nie chcieli dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 @Oleix: Gratulacje! Dla mnie jesteś istnym guru spiningu. Jesteś ekspertem od białorybu (łowisz leszcze na spining), a jak przyszedł czas na bolenia to też pokazałeś klasę. Ja łowię dość lekko (żyłka 0,16) i 80tki odjeżdzały mi na max 20 metrów. Boje się pomysleć co to był za potwór który odjezdża 50 metrów (chyba musiał mieć pod 100cm). Ja niestety na 2 tygodnie wyjechalem do Holandii. Jestem w Roosendaal. Jest tutaj jeden kanał który zdążyłem już przebadać organoleptycznie. Na bolenia z pewnością nie ma co liczyć, ale może jakis kleń (bo szczupak i okoń na pewno). Po drodze mijałem Ren z wspaniałymi główkami (tam to musi być ryby...). Powodzenia wszystkim łowcom boleni, a same bolenie ostrzegam że niedługo wracam, wiec niech sobie nie myślą ) Pozdrawiam, NM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 @strzałka ładne to zdjatko musze poćwiczyć gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 HotSauce napisał(a) dnia Tue, 27 May 2008 07:25]@ Ja łowię dość lekko (żyłka 0,16) i 80tki odjeżdzały mi na max 20 metrów. Boje się pomysleć co to był za potwór który odjezdża 50 metrów (chyba musiał mieć pod 100cm). @Hotsauce, odważny jesteś, bolki 80taki na 0.16mm ..albo masz cud żyłke albo łowisz w pozanurtowych miejscach...nie wyobrażam sobie holu 80tki na moich miejscówkach taką zyłeczką ...ja czasami obawiam się o wytrzymałość dobrej 2-ki dlatego używam PP 10-15lb. Gratki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Chciałbym go zobaczyć z 80-tką na 0,16 na wiślanych główkach. Z 16-tką to On sobie może na ukleje wyskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Victorinox Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Chciałbym go zobaczyć z 80-tką na 0,16 na wiślanych główkach. Z 16-tką to On sobie może na ukleje wyskoczyć Pod tym warunkiem, że będzie je łowił w drugiej połowie kwietnia na Thrilla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 No też nie miałbym nic przeciwko jakbym siebie zobaczył z 80tką na Wiśle Puki co w Wisle nie łowiłem (boleni w kwietniu z resztą też nie no i Trilla nie używam), ale Gwda ma dość spory uciąg. No ale wiem, że z 0,16 troszkę ryzykuję i najlepsza byałby 0,20, ale przynajmniej pocieszam sie że odchodzi problem z rozgiętymi kotwicami czy z kółeczkami które nie wytrzymują holu ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 No też nie miałbym nic przeciwko jakbym siebie zobaczył z 80tką na Wiśle Puki co w Wisle nie łowiłem (boleni w kwietniu z resztą też nie no i Trilla nie używam), ale Gwda ma dość spory uciąg. No ale wiem, że z 0,16 troszkę ryzykuję i najlepsza byałby 0,20, ale przynajmniej pocieszam sie że odchodzi problem z rozgiętymi kotwicami czy z kółeczkami które nie wytrzymują holu ryb Kółeczka i kotwice wytrzymują a jak znoszą to te 80-tki? Średnio wyobrażam sobie hol nawet martwej 80-tki na żyłce 0,16 ps.To nie atak na Ciebie , wyrażam tylko swoje wątpliwości..to tak na wszelki wypadek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Panowie tylko spokojnie @strzałka masz rację że na warcie jest dobrze , skoro taki boleniowy nowicjusz jak ja łowi 2 sztuki w godzinę. Może to nie okazy bo 50 i 57 cm ale dla mnie to impuls do dalszego działania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Łukasz gratulacje widzę że ładnie rozrabiasz na tej opasce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Każdy wie że wszystkie opaski to fajne dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Każdy wie że wszystkie opaski to fajne dziewczyny Tylko co na to Milena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 No długich sesji zdjęciowych im nie robię a po drugie to 80tek to mam na rozkładzie tyle ze na palcach jednej ręki można policzyć. Kiedyś krążyły kasety gdzie John Willson pokazywał swoje umiejętności - w którymś odcinku przy połowie bodajże płoci, niby przypadkiem holowaną płoć zaatkował szczupak. John wyciągnął go (a łowił tyczką z przyponem 0,12) i miał jakieś 6kg. To dopiero jest cud. Proponuję skończyć te dywagacje (sam biję się w piers że pozwoliłem sobie skomentować 50metrowy odjazd, bo to musiałabyć ryba!) i niech ktoś lepiej zapoda zdjęcie bolenia z ciekawą relacją połowu (teraz nie mogę łowić więc choć sobie poczytam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 nie metra niemiał ale jakieś 80-85 na 1000% miał w dość mocnym nurcie niezła jazda... dzisiaj 2 bolki 55-57cm i jedna ryba która atakowała woblerka jak tylko zasmużył po powieszchni niewiem dlaczego... ledwo sie ściemniło to rapalke orginal atakował przy samej szczytówce jak wobler był juz praktycznie w powietrzu... i to ładne wirki sie robiły albo sredni bolek albo ładny klenio... i atakował moją smuzącą uklejke..a juz myslałem ze bedzie kaszanka a tu aż 7-8 razy do niej startował... az mnie podniosło na duchu troszke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 ja dziś złapałem 4 bolki największy 62 cm oto fotka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 zdzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 ale potwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 @Zanderix, Super fotka, gruby Zdzisiek , gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Cieszy tym bardziej, ze nic go nie szpeci, tj. nic nie zwiesza sie z pyska... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Witam. Mi się dziś połów udał dużo wyjść 5 bolków w tym jeden 66 centów więc jestem zadowolony zwłaszcza że od paru dni była bida z nędzą Fotke bolka później wstawi wizard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 @Zanderix, Twój Bolo przypomina Tarpona a w szczególności jego przesymaptyczna mordka !! Gratulację !! Ja spędziłem wczoraj 3 godzinki nad Wisłą i nawet brania...ehhh.. PozdrawiamKuba PS. A co sadzicie o Shadkach na Bolenie...firma z tego co pamiętam Delalande czy coś w ten deseń. Ostanio trafiliśmy na nie bolki i zamówiłem większą partje, ciekawi mnie po prostu czy ktoś ich używa na rapy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Zawsze czekam z niecierpliwością na zdjęcia tomka,andrzeja, roberta, remka, czy zanderixa. Ładnie prezentujecie rybki, szczególnie lubię te z boleniami, gdyż ja nie mam okazji z tymi koleszkami. Tylko pstrągi pstrągi i pstrągi hm. W tym roku łowiłem bolenie raptem z 1,5 h hm, ale nawet się udało 2 brania sprowokować. Życzę jak największych bolków i fantastycznych zdjęć tych rapiszonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 @zanderix, fajny maciuś . To z rzeki czy ze stojącej? Dorzucę jednego z wczoraj, towarzyszyło mu jeszcze kilka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Hej Patryk, Profesor. Gratki fajny boluś. Innym łowcom też gratuluję. Byle tak dalej chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Wizard, mój śwagier mawiał, nic tak nie cieszy jak sukcesy kolegi. Zarąbista fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi