Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gratki Patryk, znaczy, doszedłeś nad wodą do siebie po weselu :lol:

Dzięki Janusz. Rano było ciężko ale dałem radę :mellow:... bolenie mnie dobudziły :mellow:

@Maniak, to Batsonowski blank z RX6, 2.6m, 10-28gr, 17lb mocy, budowałem ten kij u Daniela z myślą o boleniach z wody. Chodziło mi o głębsze ugięcie podczas holu, co zresztą widać na focie ( dlatego padło na RX6).KIj spisuje sie rewelacyjnie, na kilkadziesiąt boleni z tego sezonu jak narazie zero spadów. W tamtym sezonie połowił kilka razy więcej i jest rewelka.

Dzięki Janusz. Rano było ciężko ale dałem radę :mellow:... bolenie mnie dobudziły :mellow:

@Maniak, to Batsonowski blank z RX6, 2.6m, 10-28gr, 17lb mocy, budowałem ten kij u Daniela z myślą o boleniach z wody. Chodziło mi o głębsze ugięcie podczas holu, co zresztą widać na focie ( dlatego padło na RX6).KIj spisuje sie rewelacyjnie, na kilkadziesiąt boleni z tego sezonu jak narazie zero spadów. W tamtym sezonie połowił kilka razy więcej i jest rewelka.

Kijek ciekawy.

Uważam połączenie lekko uzbrojonego blanku z podstawowego grafitu (RX6,SCII)z plecionką jest bardzo dobrym rozwiązaniem na bolki.

Dodaje zestawowi ciepła ,noi pięknie trzyma ryby nadrabiając amortyzacją braki plecionki.

Kijek ciekawy.

Uważam połączenie lekko uzbrojonego blanku z podstawowego grafitu (RX6,SCII)z plecionką jest bardzo dobrym rozwiązaniem na bolki.

Dodaje zestawowi ciepła ,noi pięknie trzyma ryby nadrabiając amortyzacją braki plecionki.

Dokładnie Maciek, zapomniałem dodać że łowię w 90% plecionką ;)

Ja dziś zaliczyłem glebkę wczoraj bolki niemarwe zero ataków. Fajnie ruszyły się jak się robiła szarówka ale po 10 minutach znikły :wacko: dalsze biczowane było psu na bude. Ale za to miałem niezła akcję przyszła do nas zajebista burza. Wiatr był tak silny że łamał gałęzie i drzewa a my na wyspie pod parasolem z osłona. Parasol powyginany ale takiej burzy jeszcze nie przeżyłem, nawałnica trwała około 10 minut ale było to najdłuzsze 10 minut w moimżyciu jak narazie. Dobrze że wogóle kumpel zdążył złapać parasol zanim go zdmuchnęło, bo wtedy było by dopiero nieciekawie :wacko:

Gratulacje pięknych rapek, a co do brzany to wymiata :D

No wieczór był dużo lepszy co prawda nie duże koło 50cm ale za to 5 sztuk w tym 3 z dna i 2 na łamańca.

Remku ostatnio Robert miał dużo brań z dna ale słabo było z zacinaniem na dużą uklejkę. Ja dziś z dna koło 8 brań ale na twistera i kilka wyjść na łamańca z wierzchu ale brać nie chciały tylko 2 ale raczej z zaskoczenia robiąc bardzo długie przerwy od tej przynęty.

U nas chyba sie to teraz nie zmieni bo bolki są zmulone temperaturą wody dlatego ciężko się z nimi rozmawia,a te duże sztuki siedzą daleko od brzegu niestety poza rzutem z brzegu.

A co więcej przebiłem dziś rano ponton i dostać się na kilka miejscówek jest teraz niemożliwe nad czym bardzo ubolewam, bo w jedym miejcu są bolki tylko biorą właśnie tylko z dna i tylko na jdną przynętę. Miejsce pewnie kojarzysz bo Robert Cię tam napewno zabrał :D