Jeziorm 1 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Super zdjecie !! Gratuluje połowów. Za sałatke z bolenia dziekuje nie skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Czesc.Tak obserwuje jak lowicie piekne bolenie a ja nie moge od poczatku sezonu zadnego przechytrzyc.Zeruja i mam je na odleglosc rzutu,staram sie byc dla nich nie widoczny prubuje roznych przynet i nic.Zlowilem juz wiele boleni ale w tym sezonie jest kompletna klapa.Moze przyczyna jest to ze lowie na odcinku miejskim i bolenie nie jedna juz przynete widzialy i dlatego sa takie trudne do zlowienia.Moze przeniesc sie na mniej uczeszczany odcinek rzeki.POMOZCIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Wygląda, jakby właśnie zagryzł to co mu do geby wpłynęło. Fajna fota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Ps. Jak ty coś złowisz dajesz się fotografować przez Andrzeja, czy wolisz sam dla pewności ? Zdjęcia robię ja a Andrzej prezentuje złowione przez nas ryby. Używamy tu sformułowań, „złowiliśmy” bo tak też mówimy miedzy sobą. Andrzej jak i ja wiemy co składa się na sukces i kto ile ma w tym sukcesie (lub porażce) udziału. Nie roztrząsam tego bo nie ma powodów. Dzięki temu dobrze się nam łowi razem. Łowiłem z takimi co próbowali „ważyć” po swojemu i musiałem ich puścić samych na głęboką wodę aby dotarły do nich twarde wędkarskie realia. Szkoda chłopów <_< Jak kogoś bardzo interesuje kto co złowił to zawsze mogę to podać, nie robię z tego tajemnicy i tragedii. Jak się łowi ramię w ramie to zawsze ktoś złowi mniej. Dla mnie to tylko ciekawy materiał do porównań i analiz. W załączniku jeszcze jedna fotka dla miłośników mojej radosnej „twórczości”. Bardzo podoba mi się to podejście. Ja kiedyś trafiłem szczęśliwie na fajnego kolegę, z którym jeździłem na pstrągi, pokazywał z którego dołka, rynienki miał brania, wyjścia itd. Przyzwyczaiłem się do uprzejmości, odstępywania miejscówek itd, i jak pojechalem z innym znajomym to ... nie złapałem dosłownie nic a znajomy sporo. Trzeba powrócić do korzeni i jeździć ze sprawdzonymi, w miłym towarzystwie, zawsze na luzie, bez parcia na wynik. Pokazuj Robert jeszcze, pokaż siebie też czasami na foto , masz statyw ?. A. Lipiński robi fajne, udane ujęcia rapek sam ze statywu. To zdjęcie z boleniem i glonami - inne, ciekawe, kolorowe i zielone Super. Ja postaram się udzielać bardziej foto, na forum jak tylko opanuję nowe body Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Wczoraj udało się przechytrzyć 2.Ten był tak waleczny że nie byłem pewnien czy to nie nowa życiówka albo jakaś niespodzianka z wąsem. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Waleczny bo zacięty na zewnątrz pyska. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Witam i gratuluje polowow. Po tygodniu wracania do domu bez zadnego brania, dzisiaj rano w koncu moja zla pasa zostala przerwana . Mam nadzieje, ze tak juz zostanie. . Fotka z komurki Pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Zajeb......a ta....miarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 No miara jest zabójcza Ja dziś wypad ale sie tylko pfzewietrzyć jedno branko z dna i to by było na tyle bo za chwilke przyszedł grad i nas zmył z wędkarskiego światka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CEBUL Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 No widzę @Włóczykij,że te Twoje ślepaki są niezłymi killerami na bolki Mam cichą nadzieję,że moje będą równie skuteczne, choc brakuje mi czasu na wypróbowanie moich wypocin Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 przy tragicznych warunkach udało się wreszcie wyjąć rapke z wody 50+ [moderator: zdjęcie zostało usunięte - niezgodne z regulaminem] chyba trzeba poszukać nowej miejscówki bo przy tym stanie Wisły to trochę ciężko sam nie wiem kiedy i gdzie łowićta sztuka została wyjęta około 11:30teraz byłem nam rzeką i zero aktywności ryb plus wkurzający wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Wszystko ok tylko ...... czemu na Boga ta rapka lezy na betonie Przeciez jak się telepnie to połowe śluzu tam zostawi a i uderzenie o twarde podłoże na pewno jej nie posłuzy.Czy nie lepiej ustawić na tym betonie aparat a rybę trzymać w rękachI co za walory estetyczne takie piękne tło, beton i miarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Wszystko ok tylko ...... czemu na Boga ta rapka lezy na betonie Przeciez jak się telepnie to połowe śluzu tam zostawi a i uderzenie o twarde podłoże na pewno jej nie posłuzy.Czy nie lepiej ustawić na tym betonie aparat a rybę trzymać w rękachI co za walory estetyczne takie piękne tło, beton i miarka fota z telefonu więc nie dało sie ustawićna betonie leżała 3,5 sekundy nim ciachnąłem fotkę, miarka wiadomo po cowydaje mi się że operowanie na kamieniach byłoby jeszcze gorszęczasami nie da zrobić się tak żeby było idealnie rybie nic sie nie stało i szybko trafiła do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Najpierw chcialem wszystkim pogratulowac pieknych lowow Dzisiaj udalo mi sie w mojej rzeczce zlowic malutkiego bolenia. Mial okolo 20cm. Nigdy bym sie nie spodziewal ze w tej rzece sa bolenie, poniewaz lowiac tutaj drugi rok jeszcze ani razu nie zobaczylem typowych oznak zerowania boleni. Skoro jest i maly bolen, gdzies musi byc duzy, poniewaz odcinek mojej rzeki nie jest od lat zarybiany. Czy takie bolenie, ktore nie zeruja na powierzchni, trzeba szukac inaczej? Moze ktos mi cos podpowie. PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 ...to czy się nic nie stało okaże się za jakiś czas, ryba pozbawiona śluzu jest podatna na choroby i często pada..następnym razem poproś kogoś aby Ci pstryknął fotkę, lub zrób ją sam 3mając rybę w ręce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 No własnie nie bardzo kumam po co ta miarkaGdyby to było zdjęcie na zawodach no-kill to bym rozumiał ale tak ....... ni diabłaI nie chodzi mi tu o wielkość ryby (mam w swojej kolekcji zdjęcie z mniejszym bolkiem)tylko o sens robienia takiego zdjęcia.Jak dla mnie zdjęcie jest fajne jak trzymam rybę, za mną jakiś fajny widoczek, no chyba że ryba jest baaaaardzo fajna to i bez widoczka się obędePoszperaj w tym wątku,kiedyś chyba Remek zamiescił fajne foty wypuszczanego/podbieranego bolka robione właśnie komórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Ano robiłem zdjęcia komórką - wątek bolenie 2007 i hasło przewodnie by wyszukać w przeglądarce kannenbular PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Byłem dzisiaj zobaczyć jak tam woda w Wiśle Było ładnie, świeciło słonko, wiaterek zawiewał z zachodu ale rybki brać nie chciałyW najleprzym ostatnimi czasy miejscu posadziłem ojca co by sobie trochę pomachał . Chyba trzeba poczekac na jakąś wyższa wodę z gór bo inaczej to ja sobię sukcesów nie wróżęBolki się pokazują na płytkich blatach z 0,5m wodą i po ataku widac falę jak ryba ucieka przestraszona własnym pluskiem (niestety tak to wygląda)Co najgorsze zupełny brak powtarzalności ataków w takich miejscach a z kolei przykosy świecą pustką (przynajmniej w godzinach około południowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 @jajakub, super fotki.Mój pierwszy poważny boleń w tym sezonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Byłem dzisiaj zobaczyć jak tam woda w Wiśle Było ładnie, świeciło słonko, wiaterek zawiewał z zachodu ale rybki brać nie chciałyW najleprzym ostatnimi czasy miejscu posadziłem ojca co by sobie trochę pomachał Machał machał i w końcu jednego malucha skusiłJa się uparłem dziś na bolki denne ale te niestety całkowicie mnie olały Chyba trzeba poczekac na jakąś wyższa wodę z gór bo inaczej to ja sobię sukcesów nie wróżęBolki się pokazują na płytkich blatach z 0,5m wodą i po ataku widac falę jak ryba ucieka przestraszona własnym pluskiem (niestety tak to wygląda)Co najgorsze zupełny brak powtarzalności ataków w takich miejscach a z kolei przykosy świecą pustką (przynajmniej w godzinach około południowych) kurde Paweł, gdzie Ty byłeś na tych rapkach...na Majorce czy co? Piekne zdjęcia, i te soczyste kolorki Ja dziś miałem piątek 13tego...pobudka 3.00 i wyjazd z kolesiem na znane nam rapowiska...wodowanie pływadła, odpalamy nowo testowany silnik i... strzela sznurek od szarpanki... w aucie oczuwicie brak śrubowkręta, bo przecież jestem po przeprowadzce i wszystko gdzieś pokitrane ..jakoś wiążemy sznurek po godzinie majsterkowania różnymi srodkami zastępczymi i próba odpalenia...bach i znów pęka...odstawiamy silnik do auta i płyniemy na pagajach z mysla o spływie ( spowrotem będziemy sie martwić). napływamy na na miejscówkę i po 5 min gubimy kotwicę <_< ...próbujemy ja jeszcze wyłowić ale nasze zestawy nie dają rady...zapodajemy parę przecinków i niecenzuralnych słów, jakie odrzańskie ryby jeszcze nie słyszały i spływamy na pagajach na brzeg... no to sobie połowiliśmy...ale widocznie los tak chciał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 quote] kurde Paweł, gdzie Ty byłeś na tych rapkach...na Majorce czy co? Piekne zdjęcia, i te soczyste kolorkiquote] To nie Majorka tylko filtry w aparacie Choć białe chmurki na błękitnym tle i w realu fajnie wyglądałyMuszę się jeszcze tylko pobawić bo z ostrością mam niejakie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 panowie na wstępie ratulacje dla wszystkich łowców na warcie nadal bez zmian żerowanie nawet jeśli jakieś jest to to trwa 5-10 minut i koniec przez 3 tygodnie nie trafiłem bolka!porażka a wody w Warcie mamy tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Chlopaki, czy to mogl byc maly bolenik czy to jest jednak klenik? Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 kleniuch gigant hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 zdjęcie mało ostre jednak ubarwienie i kształt płetw wskazują na jelca, czasami zdarzają się takie przyłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi