patu Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Gratki kuzyn za 8-kę......jeden z odrzańskich maluszków, dwa grubasy spadły z po paleniu hamulca, ale jak to mawia Robert, co ma wisieć nie utonie .. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 ... a taki mamy stan na niektórych odcinkach...na focie widoczna mega przykosa z wodą do paznokci ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 @kuzynTo jest wątek bolenie 2008, a nie łowcy boleni 2008, więc jak masz na trawce to rzucaj Ja ostatnio bardziej gustuje w zdjęciach samych boleni (co widać w poprzednich moich postach), jendak mimo największych chęci nie udaje mi sie w lipcu pokonać granicy 80cm (max 75). Wszystkim gratuluję wyników i zazdroszczę Odry, Wisły i Warty. Jak nadal będziecie tak łowić, to za tydzień uderzam na Odrę w Połęcku.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Ja po dwutygodniowej przewie byłem na krótkim wypadzie. Z tej radochy zapomniałem zabrać kołowrotki Celowaliśmy w zapowiadane burze i znowu nas to nie zawiodło. Sporo się działo chociaż sporo się też zmienił od ostatniego wyjazdu. Nie mięliśmy brania z dna. Na jednej miejscówce Andrzej tradycyjnie zaczął od woblera który tu się dobrze spisuje. To Thrill a raczej to co z niego zostało, czyli pianka i stelaż, reszta moja. Wynik Andrzeja to 3 szt. i 2 ryby spięte w czasie sesji foto. Kiedy woda wyglądała na przewaloną, dostałem Andrzejową „wędkę”, do porzucania. Czasu na ławce rezerwowych nie zmarnowałem. Wydedukowałem sobie, co bolki kręci na tej miejscówce i postanowiłem zaskoczyć ryby czymś podobnym - ale innym. Do wody poleciał największy model Siudaka. W martwej wodzie w 15 min. zaciąłem 3 bolki. Tylko jednego wyjąłem. Nie pomogła nawet wymiana kotwicy na Ownera. Na innej miejscówce kupa nie zaciętych brań na łamańca i tylko jedna ryba wyjętą, oraz piękne branie na opada na uklejkę. Poszła po wodzie duża fala, ale głowy nie dam, czy był to na bank bolek bo miałem podobne brania sumów, i to w jeziorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 mi się dzisiaj udało wyskoczyć na chwilkę nad Wisełkęwynik na ilość ataków (przed burzą woda ożywa ) marny - jeden bolek wyjęty na wobka następny termin wypadu na rybki - niestety nieznany... najprawdopodobniej na zlocie nad Oderką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Rzeczywiście to inne ataki, wyglądją prawie jak oczkowanie Ja na początku myślałem że to duże klenieNa wodzie robił sie lej z charakterystycznym cmoknięcio-gulgnięciempowtarzanym 2-3 razyA potem bolek wyskoczył cały nad powierzchnię niczym Orka (tak to kiedyś określił Szpiegu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Brzydkie zdjęcie bolenia na trawie... mokrej (w tle ulewa i wykrywacz kłamstw). Ryba w rewelacyjnej kondycji bez reanimacji i panierki z piachu żwawo odpłynęła!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 kawał rekinka...i sprzęt widzę odpowiedni do warunków ... @kuzyn, to z tego słynnego kanału zrzutowego??? Gratki raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Tak woda ta sama.Na szczęście nie ma już konkurencji... ja też miałem chwilami dosyć... Zanim zaczął padać deszcz co chwilę przychodził jakiś kibic, dziwić się, jak to możliwe, że nic nie bierze... a tak żerują (w domyśle...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Kuzyn, Gratuluje 80tki, ale grubcio Co to za kijek masz, do ktorego pasuja kolowroki montowane od dolu ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 kuzyn gratulacje rapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 @Guzu To UFM STB-102HS-Ti na bassy morskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 o w twarz bez komentarza. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 @Kuzyn wielkie gratulacje, piękna ryba. Mi do 80 jeszcze brakuje 7 cm Ale może w tym roku się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Dzieki za info. Jeszcze raz slowa uznania. pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 @Kuzyn gratki... piękny bolas... i to złowiony w tym niby kiepskim lipcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 @Kuzyn, przyznam, że odważny jesteś... ja bym stelli na piachu nie położył... nawet do zdjęcia Gratuluje rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 a mi się nie podoba panie wujek że łapiesz bolka pod skrzela żeby się wydawał większy... czy warto tak krzywdzić rybę?? Po drugie jest to jak najbardziej prawidłowy chwyt! Z tego co widzę Wujek delikatnie trzyma palcami rybę za pokrywę skrzelową - jeden palec na pokrywie, drugi pod. Tak właśnie bolenia delikatnie POWINNO się trzymać. PozdrawiamRemek I Amen.Chwyt za pokrywę skrzelową jest jak najbardziej bezpieczny dla każdej większej ryby. Mówiliśmy o tym na naszym portalu już wiele, wiele razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Sezon otwarty... 81 GRATULACJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 @Wujek, @Marcel, gratki za fajne bolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 @Robert, jak zwykle fajne zdjęcie Czy takie zdjęcia robisz z jakiegoś wysięgnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Sebek,to miało być fajne zdjęcie action, ale dawno takich nie robiłem, były fatalne warunki i ryby się spinały jak by chciały powiedzieć, pieprzyć okładki, spadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Jedyny większy z dzisiejszego wypadu:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Co Ty @Artech, z boleniem na smyczy chodzisz . Gratki za rapciszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 75cm z nocnego wypadu.(nad wodą istne szaleństwo, chlapanie co chwile, ale niestety nie ryb tylko wszędobylskich bobrów). . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi