Ixiuuu Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Byłem przed chwilą i bolenia wogole nie widac.. :/ woda mętna.. za to ładny jazik sie trafil.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 spróbuj na suma zaplować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 suma trafilem ostatnio.. na woblerka jaziowo-kleniowego ..zylka 0.16 kij mieciutki ale udalo sie wyholowac prawie metr mam tez jednego na oku ,albo to ogromny szczupak.. chociaz mysle ,ze jednak sum bo mialem walniecie na salmo pike i nie zostaly odbite zęby a poluje ciagle w jednym miejscu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Wczoraj na Noteci w okolicy Ujścia mój znajomy złowił bolenia o wadze 6,8kg (długości nie znam). Postaram się zdobyć jakąś fotkę i wrzucić na forum. U mnie bez zmian - bolenie średnio aktywne - na 5 podejść średnio około 2 brań i bolki jakby mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Mnie tydzień temu doniesiono o złowieniu na jakiś zawodach bolenia 89 cm i wadze 6,9 kg. Zawody oczywiście odbyły się na „żywej” rybie. Boleń w brzuchu miał sporego okonia. Ciekawe co na to nasi forumowi wyczynowcy którzy tak żarliwie bronili tezy o powszechności zawodów na żywej rybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Może mu zrobili prześwietlenie albo sam się przyznał do zeżarcia okonia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Raczej go rozpruli aby ratować życie okoniowi. Jak wiadomo, okoń przyjacielem wyczynowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Tak czy inaczej, nie ma wątpliwości, że postąpili szlachetnie <_< A w dodatku pewnie oddali zwłoki na sieroty (poważnie, pamiętam taką informację o przekazaniu złowionych ryb - bodajże boleni, kleni i jazi - domowi dziecka...) A tak na poważnie: to już faktycznie barbarzyństwo - zarżnąć okazową rybę, w dodatku taką, której miesą nie da się przełknąć bez odruchu wymiotnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Tak czy inaczej, nie ma wątpliwości, że postąpili szlachetnie <_< A w dodatku pewnie oddali zwłoki na sieroty (poważnie, pamiętam taką informację o przekazaniu złowionych ryb - bodajże boleni, kleni i jazi - domowi dziecka...) A tak na poważnie: to już faktycznie barbarzyństwo - zarżnąć okazową rybę, w dodatku taką, której miesą nie da się przełknąć bez odruchu wymiotnego. Sami ich przecierz nie jedzą, dają dobrą, zdrową (z naszych czystych wód) rybkę biednym dzieciom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Panowie,Jest źle, ale są jakieś oznaki zmian.Dla przykładu na ostatnich zawodach mojego koła, jeden z kolegów złapał bolenia (około 60cm). Jako że obok niego łowił inny zawodnik, chłopaki zrobili zdjęcie, zadzwonili do sędziego zawodów, który przyznał mu 1700p, a sama ryba w dobrej kondycji wróciła do wody. Muszę nieskromnie przyznać że duza w tym moja zasługa (na ostatnim zebraniu koła, oraz podczas poprzednich zawodów spinningowych, kiedy to jeden kolo przyniósł do wagi 3 bolki po ok 50cm, dałem wszystkim uczestnikom mały wykład o boleniach i wypuszczeniu złowionych ryb i wygląda na to ze większość osób wzięła te słowa dość poważnie).Tutaj na forum, gdzie wszyscy wypuszczamy złowione ryby, taka dyskusja i drwienie z rybich zabójców rybom za bardzo nie pomoże. Proponuję skupić swoją energię na pozyskiwaniu nowych dusz i promowaniu podejścia catch and release. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Tak dyskusja piętnuje pewne karygodne zachowania. Nie wszyscy goście, a może nawet i użytkownicy portalu, stosują C&R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Parę fotek z wczorajszego krótkiego wypadu, na którym próbowałem dziewczynom pokazać na czym plega C&R.Tylko bolki nie były zbytnio zadowolone z tych sesji.W łowieniu nie pomagały także głośne okrzyki typu tu się rzucił! tu się rzucił! ale bylo miło. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 gratuluje miłego towarzystwa damskiego nad wodą nie częsty widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Gratuluję ekipy Szczególnie podoba mi się obrazek nr 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 No naprawde fajne te Twoje rybki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Też mi się 6 najbardziej podoba-fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 No niezłe sztuki połowiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 HotSauce oby więcej takich wypraw, czego sobie, Tobie i wszystkim życzę. A trenerkom powinieneś podziękować za te okrzyki, że tam się rzuciła rapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 No i w koncu ja dorwalem boleslawa cale 53 cm i to na wlasnego wobka to satysfakcja jest jeszcze wieksza jutro ciag dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 HotSauce artykuł albo fotorelacje prosimy <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 ...fazka jeździc na rapki z cheerleederkami ( żarcix) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 ...odrzański...fotka z któregoś z ostatnich wypadów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 @HotSauce taka 6 wieczorową porą to jest co holować <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 taka 6 to może i lowce pocholować Patu ładne bolki łowisz fotki piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi