Skocz do zawartości

BOLENIE 2008

Siksa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

@Wujek,masz rację,pewnie że można i się łowi :D ,ale złowić naprawde dużego bolka to albo czysty fart, albo wypracowana i tropiona ryba niemal co dzień.

Fajna rapa.

Ginel wiadomo że małych i średnich ryb jest najwięcej, dla mnie teraz liczą się ryby od70cm. A tych bardzo dużych to wiadomo że nie łowi się na zawołanie, swoje trzeba odpracować. Poza tym te duże to zupełnie inne ryby. Dodatkowo lato nie jest dobrą porą na łowienie okazów. Prędzej trafi się coś jesienią, ale o tej porze też trzeba trafić żeby złowić coś ładnego. Łowienie okazów nigdy nie było łatwe.

dzisiaj wyskoczyłem na 1h nad wodą i u mnie też fatalnie

całą miejscówkę zdominowały klenie :angry:

jeden był tak agresywny, że postanowił zaatakować mojego boleniowego wobka: klenik ok. 25cm zapiał się na grubego 7cm woblerka - za Chiny nie zmieściła by się jemu taka rybka do pyska, żarłok jeden :lol:

umnie dziś rapy były nie do przewidzenia cwaniaki :angry: w tym naprawde duże boleniska tukły w ukleje i dźikie kaczki ;) ale przyjdzie czas że je rozpracuję :o ośmielam się powiedzieć że pływają umnie medalowe rapy w tamtym roku gośc walnoł 10kg rapę!! :huh:

.....a potem żyli długo i szczęśliwie..... <_< :lol:

.......przed zmierzchem zacinam coś wielkiego, co nie daje się oderwac od dna i odjeżdża na palącym hamulcu na środek rzeki...zanim podnieśliśmy kotwicę było po zabawie :angry:....zniesmaczony wieczornym zajściem płyne z kolega na poranne rapki...zamiast tego łowie dwa klenie, 51cm i 44cm, i jakieś szczupaki...jeden zjada mojego nowego wobka :(...po 3ech godzinach łowienia wierzchem i z dna napływqam na miejscówke i łowię jedynego bolka tego poranka...grubą Mariolkę :mellow: :lol: :mellow:

.

post-286-1348914090,087_thumb.jpg

Patu, tak w/g mnie to idziesz na łatwiznę, takich bolków czy kleników to każdy może nałowić. O tej porze to na Bielinku w nocy łowiłem już piękne sandały. Wiesz bolki, bolkami ale te inne też czekają. Nie żebym się czepiał, ale wiesz, możliwości są. Ja mam daleko i zero czasu, jak na razie, ale Ty. ;)

Patu, tak w/g mnie to idziesz na łatwiznę, takich bolków czy kleników to każdy może nałowić. O tej porze to na Bielinku w nocy łowiłem już piękne sandały. Wiesz bolki, bolkami ale te inne też czekają. Nie żebym się czepiał, ale wiesz, możliwości są. Ja mam daleko i zero czasu, jak na razie, ale Ty. ;)

hehe Janusz, pracuje nad tym...narazie są sponiewierane zestawy i spięte ryby...i brak czasu, ale miejscówki mam wytypowane w 100%...i to nie Bielinek Januszu :lol:

@Patu

Garatulacje!!!

Jeśli zmierzyłeś to podaj wymiar. Nie mogę przekroczyć 80 cm, choć miałem takie ryby na kiju, a twój wygląda na coś ok. 80 cm. Na wiosnę nie miałem czasu na wędkowanie, ale dziś rano na Wiśle w Warszawie stado bolków dało piękny pokaz. Największe oceniłem na ok. 80 cm, ale gów...ne szczęście sprawiło, że połowiłem tylko małe.

Pozdrawiam i gratuluję (i chyba zacznę zadrościć tej Odry)

Robert