Kilobear Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Interesuje mnie może banalna sprawa ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Opłacam składki jako członek PZW Lublin. Opłacam też opłatę roczną w Lublinie. Lublin ma porozumienia z kilkoma okręgami ale nie ma porozumienia z Przemyślem. I teraz nurtujący mnie problem. Czy opłacając roczną opłatę w Okręgu Przemyśl (oprócz składki PZW i opłaty rocznej w Lublinie) obowiązują mnie porozumienia zawarte przez ten okręg (Przemyś)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 (edytowane) Obowiązują Cię tylko porozumienia zawarte przez Twój macierzysty okręg. Niestety mam tę samą sytuację i oprócz opłat za swój okręg, chcąc łowić na interesujących mnie wodach, musiałem jeszcze wykupić składki na 3 inne okręgi. W sumie ponad 500 zł. Szkoda gadać... Edytowane 1 Marca 2014 przez Sylwek1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Ale jest tak bo co? Ustawa nr? Rozporządzenie nr.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Uchwała ZO PZW w Lublinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Uchwała ZO PZW w LublinieChyba mnie nie zrozumiałeś.Składkę członkowską pzw oraz opłatę roczną opłacam w Lublinie. Więc to oczywiste że te porozumienia dla PZW LUBLIN mnie dotyczą.Ale co jak dodatkowo opłacę Roczną Opłatę na wody PZW PRZEMYŚL. CZy w przypadku wniesienia opłaty rocznej w Przemyślu też obowiązują porozumienia Przemyśla? Bo na logikę tak. ALe w PZW nic nie jest logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupazoom Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Obowiązują tylko porozumienia okręgu w którym należysz do koła. Ale przy tym stopniu cyfryzacji kartotek podobno przynależność do dwóch kół jednocześnie w dwóch interesujących Cię okręgach jest trudna do zweryfikowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Z Przemyśla nie masz porozumień, bo tam tylko dokupujesz znaczki/zezwolenie, a nie opłacasz całej reszty.Do dwóch kół nie możesz jednocześnie należeć, niby ciężko to wykryć, ale na to są już paragrafy i w razie "W" sprawa ląduje w sądzie i to nie koleżeńskim, ale takim prawdziwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Buhaha cyrk jakiś. Najlepiej opłacać składki i w domu siedzieć. A nad wodę to tylko na spacer. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Polska to kraj w którym wszystko wolno - tyle, że nie wszystkim (czytaj - wybtańcom) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Najlepiej to sie przepisać do okręgu w którym jest więcej porozumień, albo są ciekawsze/obszerniejsze, a u swoim byłym okręgu tylko dokupić znaczek i cieszyć się porozumieniami i czasem spędzonym nad wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Z Przemyśla nie masz porozumień, bo tam tylko dokupujesz znaczki/zezwolenie, a nie opłacasz całej reszty.Do dwóch kół nie możesz jednocześnie należeć, niby ciężko to wykryć, ale na to są już paragrafy i w razie "W" sprawa ląduje w sądzie i to nie koleżeńskim, ale takim prawdziwym Dokładnie tak, otrzymasz zezwolenie tylko i wyłącznie na wody Okręgu PZW w Przemyślu. Nie polecam składania deklaracji członkowskiej w drugim kole, kumaty skarbnik przyjmie ją od Ciebie i zgłosi sprawę do Rzecznika Dyscyplinarnego Twojego Okręgu. Nie będzie fajnie. Rzeczywiście, w pierwszym momencie nie zrozumiałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Panowie, nie chcąc zakładać nowego tematu podłączam się tu.Jak co roku przychodzi refleksja czy opłacać, czy nie i standardowo mam zamiar opłacić żeby móc choć parę razy połowić na Narwi, Wiśle czasem gdzieś dalej. I tu pytanie do Was, czy możecie polecić jakieś sensowne koło wędkarskie ( mazowieckie), jak już mam wspierać to niech choć ułamek % pójdzie do dobrych ludzi, potrzebuję dokonać opłaty do 31.12 więc zależy mi na czasie, nie chcę jechać nad Drwęcę jako kłusol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Trochę mało czasu aby w Siedlcach się zapisać. Masa porozumień i koledzy się starają. Ja tam znów opłacam. Ewentualnie tylko dopłatę do mazowieckiego wnosisz. Uderz do @BartSiedlce. Może w Mińsku coś załatwisz na szybko. Radom, Kielce, Sulejów i inne wody otworem stoją.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Może jakieś koła Warszawskie prężnie działają Trafiłem na takie więc temat nieaktualny Edytowane 29 Grudnia 2014 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Skoro nieaktualny, to trudno. Jakby ktoś potrzebował jakiejś pomocy, zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Skoro nieaktualny, to trudno. Jakby ktoś potrzebował jakiejś pomocy, zapraszam na priv. Dzięki Bartek, dogadałem się z takim małym "młodym" kołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 I OK, obyś wydał pieniądze tam, gdzie komuś zależy na wędkarzach, są tacy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam a moze powie ktoś czy jak koncze 25lat dopiero pod koniec kwietnia to mogę oplacic ulgowo za okazaniem legitymacji czy juz mi sie nie nalezy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 I OK, obyś wydał pieniądze tam, gdzie komuś zależy na wędkarzach, są tacy. to proszę o namiary na takowe... też chętnie coś zmienię, bo u nas to dopiero jest suuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam a moze powie ktoś czy jak koncze 25lat dopiero pod koniec kwietnia to mogę oplacic ulgowo za okazaniem legitymacji czy juz mi sie nie nalezy?Liczą rocznikowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi