Skocz do zawartości

Opłaty PZW

Kilobear

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuje mnie może banalna sprawa ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Opłacam składki jako członek PZW Lublin. Opłacam też opłatę roczną w Lublinie. Lublin ma porozumienia z kilkoma okręgami ale nie ma porozumienia z Przemyślem.

I teraz nurtujący mnie problem. Czy opłacając roczną opłatę w Okręgu Przemyśl (oprócz składki PZW i opłaty rocznej w Lublinie) obowiązują mnie porozumienia zawarte przez ten okręg (Przemyś)?

Obowiązują Cię tylko porozumienia zawarte przez Twój macierzysty okręg. Niestety mam tę samą sytuację i oprócz opłat za swój okręg, chcąc łowić na interesujących mnie wodach, musiałem jeszcze wykupić składki na 3 inne okręgi. W sumie ponad 500 zł. Szkoda gadać...

Edytowane przez Sylwek1981

Uchwała ZO PZW w Lublinie

Chyba mnie nie zrozumiałeś.

Składkę członkowską pzw oraz opłatę roczną opłacam w Lublinie. Więc to oczywiste że te porozumienia dla PZW LUBLIN mnie dotyczą.

Ale co jak dodatkowo opłacę Roczną Opłatę na wody PZW PRZEMYŚL. CZy w przypadku wniesienia opłaty rocznej w Przemyślu też obowiązują porozumienia Przemyśla? Bo na logikę tak. ALe w PZW nic nie jest logiczne.

Z Przemyśla nie masz porozumień, bo tam tylko dokupujesz znaczki/zezwolenie, a nie opłacasz całej reszty.

Do dwóch kół nie możesz jednocześnie należeć, niby ciężko to wykryć, ale na to są już paragrafy i w razie "W" sprawa ląduje w sądzie i to nie koleżeńskim, ale takim prawdziwym ;) 

Z Przemyśla nie masz porozumień, bo tam tylko dokupujesz znaczki/zezwolenie, a nie opłacasz całej reszty.

Do dwóch kół nie możesz jednocześnie należeć, niby ciężko to wykryć, ale na to są już paragrafy i w razie "W" sprawa ląduje w sądzie i to nie koleżeńskim, ale takim prawdziwym ;)

Dokładnie tak, otrzymasz zezwolenie tylko i wyłącznie na wody Okręgu PZW w Przemyślu. Nie polecam składania deklaracji członkowskiej w drugim kole, kumaty skarbnik przyjmie ją od Ciebie i zgłosi sprawę do Rzecznika Dyscyplinarnego Twojego Okręgu. Nie będzie fajnie.  :huh:

Rzeczywiście, w pierwszym momencie nie zrozumiałem.  :(

• Like 1

• 9 miesięcy temu...

Panowie, nie chcąc zakładać nowego tematu podłączam się tu.

Jak co roku przychodzi refleksja czy opłacać, czy nie i standardowo mam zamiar opłacić żeby móc choć parę razy połowić na Narwi, Wiśle czasem gdzieś dalej.

I tu pytanie do Was, czy możecie polecić jakieś sensowne koło wędkarskie ( mazowieckie), jak już mam wspierać to niech choć ułamek % pójdzie do dobrych ludzi, potrzebuję dokonać opłaty do 31.12 więc zależy mi na czasie, nie chcę jechać nad Drwęcę jako kłusol ;)

Trochę mało czasu aby w Siedlcach się zapisać. Masa porozumień i koledzy się starają. Ja tam znów opłacam. Ewentualnie tylko dopłatę do mazowieckiego wnosisz. Uderz do 
@BartSiedlce. Może w Mińsku coś załatwisz na szybko.

Radom, Kielce, Sulejów i inne wody otworem stoją....