Skocz do zawartości

Ryobi Ecusima Opinie

Arbuzowski

Rekomendowane odpowiedzi

Prawda taka, że buble wszędzie się zdarzają. I nic dziwnego, że łatwiej trafić bubla w sprzęcie tanim tzw. masówce. Ale po coś jest gwarancja i nawet przy tanim sprzęcie warto z niej skorzystać. No chyba, że komuś na kasie nie zależy...

Tak buble się zdarzają ale tak jak napisałem ecusimy są suche jak pieprz . Miałem 2 tysiączki i jedną 2000 i wszystkie ,,zawsze sucho zawsze pewnie " jak w reklamie podpasek. I było tak raz że wziąłem nową nad wodę kręciła świetnie nagle zaczęłą się ulewa i kołowrotek praktycznie stanął w miejscu. Ponieważ nie miałem zapasu odkęciłem śrubki i przez szczelinę wlałem trochę oleju spożywczego (nic innego nie miałem ) i śmigałem dalej :D 

I cały czas uważam ,że są to bardzo fajne budżetowe młynki ....

Tak buble się zdarzają ale tak jak napisałem ecusimy są suche jak pieprz . Miałem 2 tysiączki i jedną 2000 i wszystkie ,,zawsze sucho zawsze pewnie " jak w reklamie podpasek. I było tak raz że wziąłem nową nad wodę kręciła świetnie nagle zaczęłą się ulewa i kołowrotek praktycznie stanął w miejscu. Ponieważ nie miałem zapasu odkęciłem śrubki i przez szczelinę wlałem trochę oleju spożywczego (nic innego nie miałem ) i śmigałem dalej :D

I cały czas uważam ,że są to bardzo fajne budżetowe młynki ....

Wybacz, ale Twoja niewiedza kwalifikuje Cię tylko do noszenia podbieraka. Wędkarz doskonały wie czym łowi, na co łowi i po co łowi  :)

Wybacz, ale Twoja niewiedza kwalifikuje Cię tylko do noszenia podbieraka. Wędkarz doskonały wie czym łowi, na co łowi i po co łowi  :)

Niestety wędkarzem doskonałym nie jestem i pewnie nie będę ....

Dlatego też chętnie przywdzieję jutowy worek i będę za tobą nosił podbierak próbując się czegoś nauczyć.

Prowadź ,,mistrzu".......

• Like 2

Niestety wędkarzem doskonałym nie jestem i pewnie nie będę ....

Dlatego też chętnie przywdzieję jutowy worek i będę za tobą nosił podbierak próbując się czegoś nauczyć.

Prowadź ,,mistrzu".......

Na dzisiaj poprzestaniemy na szacunku dla rozmówcy.

Twój wpis o konieczności smarowania po zakupie kołowrotków Ryobi Ecusima i nie tylko bardzo przydatny, ale to nic nowego w produkcji masowej :)

Na dzisiaj poprzestaniemy na szacunku dla rozmówcy.

Twój wpis o konieczności smarowania po zakupie kołowrotków Ryobi Ecusima i nie tylko bardzo przydatny, ale to nic nowego w produkcji masowej :)

Myślę ,że nie każdy o tym wie a ponieważ miałem takie trzy to podzieliłem się tą informacją .Są też masówki ,które mają załadowane sporo smaru i nie wymagają takich operacji .

I pomimo tego ,że wiem na co łowie czym łowię etc.oraz tego że 2018 będzie moim 36 rokiem z wędką w dłoni to cały czas uważam,że jeszcze dużo się muszę nauczyć bo woda uczy pokory.... ot drobny niuans w samoocenie ...

Na ten kołowrotek jest 5 lat gwarancji, to nie wiem o co chodzi. A co do kijka dla żony to o czym Ty piszesz?

Bardzo trudny w odbiorze jesteś, masz jakiś problem z kulturą czy z prawem?

Ty z czytaniem postów po kolei. Tak byś wiedział o co z kijem chodzi.

Stać mnie na to, żeby zrobić taki prezent osobie, której bardziej się przyda. Oddałem coś co miałobyć zapasem, nie kupuję sprzętu żeby go po trzech wypadach reklamować czy serwisować. Produkcja masowa a brak smaru... Co ma jedno z 2 wspólnego od tego jest kontrola jakości. A złom będzie złomem przykro mi, że musisz czymś takim kręcić.

Pozdrawiam.

Panie @Otto czy wnosisz coś merytorycznego do  tego wątku czy też dajesz upust swojej fustracji ?

Jak wnosisz to napisz np: fajny nawój ,dobry hamulec ,słaba powłoka etc.

Jeżeli zaś wylewasz z siebie tylko swoje żale lub piszesz tylko żeby coś napisać to proponuję idź na ryby albo spacer na świeżym powietrzu lub napisz list do pisma pokroju ,,Bravo" .

Jeśli odpiszęsz w sposób ,,jadowity" i niemerytoryczny  to odpowiedzi oczywiście nie będzie bo jak mawiał Boguś Linda : ,,nie chce mi się z tobą gadać "

To po porostu poniżej mojej godności i poczucia dobrego smaku a pisanie w stylu : ,,A złom będzie złomem przykro mi, że musisz czymś takim kręcić" powoduje u mnie odruch wymiotny na ludzi twojego pokroju.

No chyba ,ze napiszesz : w ecusime nie podoba mi się rolka kabłąka to wtedy możemy pogadać ....

Miałem Ecusima 2000Vi i byłem bardzo zadowolony, kołowrotek kręcił cicho i przyjemnie. Wybrałem go spośród kilku w sklepie, po zakupie wysłałem do kolegi, żeby go przesmarował, wyregulował i zrobił wszystkie czary-mary, które robią magicy od kołowrotków. Przez rok kołowrotek kręcił bez zarzutów, a na rybach byłem prawie codziennie ok. 1-2 godziny. Z czystym sumieniem mogę polecić, w tej cenie jest ok.

Fakt, tu masz rację. Nic nie wspomniałem o wykonaniu oraz użytkowaniu.

Nawój b.dobry, żyłka plecionka. Hamulec jak to w kołowrotkch Ryobi precyzyjny oddaje świetnie.

Minusy konieczność smarowania przed użytkowaniem, luzy na korbie oraz nieprzyjemny dźwięk podczas użytkowania, blokowanie mechanizmu. Jeżeli nic nie wnoszę do rozmowy, po co odpisujesz? Fakt nie masz argumentów, żeby bronić ten kołowrotek bo takich nie ma. Atakujesz mnie ze względu, że wyrażam swoją opinię jak inni forumowicze. Forum jest po to, żeby inni nie popełnili błędu z zakupem tego produktu i zaoszczędzili swój czas na odsyłanie na serwis nowego kołowrotka.

Jeżeli ktoś planuje zakup tego kreciołka, lepiej dołożyć 50zł i kupić daiwe ninja.

Co do wymiotów, oraz bravo. Widać twój poziom intelektualny, więc nie porozmawiamy.

Kolego a pokaż mi ta ninje droższa o 50zl względem ecusimy. Bo gdzieś nigdzie nie mogę znaleźć, nawet na alledrogo. Skoro jesteś tak precyzyjny i merytoryczny w swoich wypowiedziach to z tymi 5 dyszkami przesadziłeś. Odnośnie samej ecusimy mam dwie sztuki w rozmiarze 4000 przy picerku i dla mnie jest ok. Wiadomo nie jest to młynek za 300zl+

Karas06, jak widzisz spinaczy tutaj nie brakuje. Prawdopodobnie nigdy nie mieli niczego lepszego w rękach. Nawet allegro nie pomaga... Trzeba dać fakty na tacy i linki. Hehe dla spinaczy jak wam się popsuje możecie wymienić na nowy lub odebrać pieniądze, ale nie będzie takiej potrzeby bo firma posiada kontrolę jakości i bubli nie sprzedaje.

Mam dwie Ecusimy 1000 i 2000 ponad rok i (żeby nie krakać) chodzą płynnie i nie ma z nimi problemów, hamulec też dosyć płynny. Nie rozkręcałem ich jeszcze i nie smarowałem, jak za te pieniądze to dobry wybór. Pzdr

Edytowane przez wilczybilet

Trochę tego już przerobiłem, od badziewnych dragonów, po ecusimy, passiony, ninje, Saharę, Fuego. I wiele innych. Tak więc nie pieprz głupot. Ecusimy na alledrogo to całe 119zl. Tak więc to nie 5 dych. Odnosząc się do twojego przykładu nie każdy ma możliwość odebrania w sklepie. Ninja na alledrogo to 200zl z wysylka

Po co się tak napinacie? Wyraźcie swoje opinie o produkcie jak w temacie, a nie kłóćcie o cenę.

Trochę tego już przerobiłem, od badziewnych dragonów, po ecusimy, passiony, ninje, Saharę, Fuego. I wiele innych.

Wszystkie te kołowrotki to badziewie? Aż mi się wierzyć nie chce, że trafiłeś same wadliwe egzemplarze. Każdy kołowrotek ma swoje przeznaczenie i jak się go odpowiednio używa i traktuje tak nam się odpłaci swoją pracą (oczywiście zdarzają się wyjątki wadliwe od początku, ale raczej sporadycznie). Wiadomo, że z ecusimą nie ma co startować na sumy, są lepsze kołowrotki do takich ryb. Może nie przerobiłem tak wielu młynków jak opisujesz, ale według mnie Ecusima, o której tu mowa, jak za tą kasę, to jeden z lepszych kołowrotków.

Edytowane przez wilczybilet
  • Like 1

Bo chciałeś linka spierając się w rozmowie o młynek 2000 a wyskakujesz z 1000, jak byś różnicy nie widział. Dzisiaj zakupię 3 szt. Ecusimy specjalnie się pofatyguje, do trzech różnych sklepów, zobaczymy, czy poprzednik był niedosmarowany przez przypadek czy to tak ma być. Kupując produkt jako konsument, bierzesz go w celu użytkowania, więc smar powinien być w środku. Są tam elementy, które tego wymagają. A kupować coś, żeby doprowadzać do stanu użyteczności to chyba patologia.

I nie wiem w jaki sposób liczysz, bo 125zł + przesyłka to ponad 135... Daiwa z linku, który Tobie podałem z przesyłką 0zł. To nadal mniej jak 50 różnicy, zostaje Ci na piwo.

Sorry ale widzę że nie ogarniasz, nie każdy ma możliwość odebrania sprzętu w Decathlonie to raz, a jak już to musi podjechać (koszta). Nie było żadnej wzmianki odnośnie rozmiarowki. Stąd taki przykład. Kończę. Ogólnie ecusimy fajne młynki za nieduże pieniądze. Może trafiłeś bubla zdążą się, ja chwale. Kupowałem w różnych przedziałach czasowych tak więc kontrola jakości jakaś jest. Pozdro