alex62 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Z tego co się doczytałem to był do D 5200 250pln . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Miałem tego D5200 w rękach bo brat sprawił sobie takiego na święta. Aparat jak to aparat - wydmuszka typowa dla tej klasy sprzętu. Jednej rzeczy jednak nie pojmuję - w trybie podglądu zdjęcia nie ma opcji aby jednocześnie wyświetlał mi histogram , parametry zdjęcia i alarm przepaleń. Każda z tych opcji wymaga kolejnego przechodzenia przyciskiem. Dla mnie kompletny bezzsens. Chyba Nikon stwierdził, że przeciętny użytkownik tej klasy aparatu i tak nie patrzy na histogram więc można go ukryć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Myślę że tego typu dywagacje były nieraz poruszane , gdyby tego typu urządzenie miało wszystkie bajery to by nie było ,,entry level' . Pomijając szczegół że widziały gały ... .Ponadto myślę że jeśli chodzi o użyteczność , to mimo wszystko Pentax jest systemem mocno niedocenianym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Temat długi jak rzeka ale i ja się podpytam.Jako fotograficzny analfabeta chciałbym zacząć robić jakieś przyzwoite zdjęcia, postanowiłem kupić sobie pierwszą lustrzankę ( niski budżet )Wybór padł na Nikona D3200 i tu pytanie do Was które zestaw na początek wybrać? http://allegro.pl/lustrzanka-cyfrowa-nikon-d3200-18-105-vr-full-hd-i4974059681.htmlhttp://allegro.pl/lustrzanka-nikon-d3200-18-55-vr-ii-wifi-8gb-i4999807963.htmlhttp://allegro.pl/nikon-d3200-tamron-18-200-tax-free-gw-f-vat-wa-wa-i4976524431.htmlhttp://allegro.pl/lustrzanka-nikon-d3200-18-55-vrii-70-30-wifi-8gb-i4999759035.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jeśli ma to byś sprzęt docelowy i masz sztywny budżet to decydowanie zestaw nr 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Sprzęt na pierwsze lata zabawy, budżet sztywny bo wolę na wędkarstwo wydawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 http://allegro.pl/lustrzanka-nikon-d5100-teleobiektyw-18-105mm-vr-i4973696080.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapala Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Popieram przedmówcę : d5100+ kit 18-105 vr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Czyli muszę zwiększyć budżet, zacząłem rano oglądać od 1500 zł ostatecznie podnosząc do 2000 zł za zestaw z akcesoriami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 ...a ja na początek polecam używany d90 z Tamronem 17-50/2.8. Na nikoniarze.pl można wyrwać takowy z niskim przebiegiem.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Witam dosyc szybkie pytani - znajomy proponuje mi nikona d3000 z kitowym obiektywem 18-55 w cenie 600 zł - przebieg z tego co wiem to okolo tylko 5 k fotek - kolega kupil cyknal pare zdjec i odstawil aparat. W sumie szukalem jakies podstawowej lustrzanki tylko nie wiem czy to dobra cena Jakby mógł ktoś doradzić by było super Edytowane 17 Stycznia 2015 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Witam dosyc szybkie pytani - znajomy proponuje mi nikona d3000 z kitowym obiektywem 18-55 w cenie 600 zł - przebieg z tego co wiem to okolo tylko 5 k fotek - kolega kupil cyknal pare zdjec i odstawil aparat. W sumie szukalem jakies podstawowej lustrzanki tylko nie wiem czy to dobra cena Jakby mógł ktoś doradzić by było super wiesz co Michał, moim zdaniem nie jest to wielka okazja, poniżej 500 można by pomyśleć...Pytanie tylko czy rzeczywiście takiego potrzebujesz czy kusi bo sprzedaje znajomy i źródło pewne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 ...a ja na początek polecam używany d90 z Tamronem 17-50/2.8. Na nikoniarze.pl można wyrwać takowy z niskim przebiegiem....Popatrzę co tam ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Piotrek kup używanego Nikona D90 albo D200 do tego Tamron 17-50 2.8 będziesz zadowolony. D90'tke znasz moją więc nie powinno być problemu.Zmieścisz się w swoim budżecie. To są dobre stare lustrzanki z serii semi-pro. Nie kupuj żadnych lustrzanek z serii D*000/D**00, nowe gówniane konstrukcje które niszczą się w mgnieniu oka. Znam kilka osob które pracują w serwisie nikona i słyszę tylko co jakiś czas że narzekają non stop na te nowe lustrzanki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Popatrzę co tam ciekawego..zobaczysz dopiero po zalogowaniu się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Piotrek kup używanego Nikona D90 albo D200 do tego Tamron 17-50 2.8 będziesz zadowolony. D90'tke znasz moją więc nie powinno być problemu.Zmieścisz się w swoim budżecie. To są dobre stare lustrzanki z serii semi-pro. Nie kupuj żadnych lustrzanek z serii D*000/D**00, nowe gówniane konstrukcje które niszczą się w mgnieniu oka. Znam kilka osob które pracują w serwisie nikona i słyszę tylko co jakiś czas że narzekają non stop na te nowe lustrzanki. To zaczynam poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 To zaczynam poszukiwania Lepiej kupić stare dobre sprawdzone body za małe pieniądze niż dwa razy droższy badziew. Zaoszczędzone pieniądze zainwestuj w dobry obiektyw. Obiektyw jest najbardziej znaczącym elementem w lustrzance. ' http://allegro.pl/nikon-d90-body-grip-2-karty-4gb-bateria-i4997875915.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) wiesz co Michał, moim zdaniem nie jest to wielka okazja, poniżej 500 można by pomyśleć...Pytanie tylko czy rzeczywiście takiego potrzebujesz czy kusi bo sprzedaje znajomy i źródło pewne...CHyba raczej chodziło o żródło a kupno lustrzanki chodzi za mna już jakiś czas Edytowane 17 Stycznia 2015 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 kupno lustra - temat rzeka, chyba trudniejszy niż kupno wędkidlatego zdecydowałem, że na razie zostaję przy swoim 'dziadku' C.1D3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 ..zobaczysz dopiero po zalogowaniu się... Tak zrobiłem, możesz podrzucić na priv ten co polecasz bo jakoś nie mogę namierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 ..nie pisałem że jest..ale często bywają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 ..nie pisałem że jest..ale często bywają... Ok, źle zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zamiast D90 możesz poszukać też coś w Canonie. Myślę że 40D/50D możnaby znaleźć za podobne pieniążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Patu który ze starszych modeli nikona ma obrotowy wyświetlacz ?Zapomniałem dodać godny uwagi coś ala D90 Edytowane 18 Stycznia 2015 przez tomi78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 D5100 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi