patu Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Patu który ze starszych modeli nikona ma obrotowy wyświetlacz ?Zapomniałem dodać godny uwagi coś ala D90..ze starszych to chyba żadny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 seria d 5000,5100,5200,5300 ma obrotowy wyświetlaczd5000-ponoc matryca ta sama co w d90 ale kastrat (bez silnika)http://www.optyczne.pl/103.9-Test_aparatu-Nikon_D5000_Podsumowanie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mam d5000 i sobie chwalę, pewnikiem niedługo odejdzie na emeryturę. Rok temu sprawdzałem, miał ok 60 tys pstryków i nigdy nie było z nim problemów, tylko raz czyszczona matryca. Co do ekranu odchylanego, to moim zdaniem; jest on przydatny, lecz w tym modelu zawiasy umieszczone są nieszczęśliwie na dole a nie z boku. Ogólnie polecam tą puszkę dla początkujących, takich jak ja. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 ...tylko raz czyszczona matryca... Czy, wbudowany system czyszczenia matrycy na niewiele się zdaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mam d5000 i sobie chwalę, pewnikiem niedługo odejdzie na emeryturę. Rok temu sprawdzałem, miał ok 60 tys pstryków i nigdy nie było z nim problemów, tylko raz czyszczona matryca. Co do ekranu odchylanego, to moim zdaniem; jest on przydatny, lecz w tym modelu zawiasy umieszczone są nieszczęśliwie na dole a nie z boku. Ogólnie polecam tą puszkę dla początkujących, takich jak ja. PozdroD5100 i nowsze mają już zawiasy z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Czy, wbudowany system czyszczenia matrycy na niewiele się zdaje ?mi nie pomógł, musiałem oddać w dobre ręce D5100 i nowsze mają już zawiasy z boku.wiem, ale jak kupowałem D5000 to jeszcze nie było D5100. I to jest dużo praktyczniejsze rozwiązanie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Lepiej kupić stare dobre sprawdzone body za małe pieniądze niż dwa razy droższy badziew. Zaoszczędzone pieniądze zainwestuj w dobry obiektyw. Obiektyw jest najbardziej znaczącym elementem w lustrzance. ' http://allegro.pl/nikon-d90-body-grip-2-karty-4gb-bateria-i4997875915.htmlW 2010r za body D90 płaciłem 2700zł, patrząc na obecną cenę używek serducho mi się kroi .Gdybym powiedział jaki mój ma niski przebieg to nikt mi nie uwierzy .W tamtym roku jeszcze myślałem nad zmianą na D7100 bo ergonomią w łapie mi leży (jak dobrze w łapie nie leży to puszki nie kupię), ale że u mnie sprzęt foto mało używany i głównie wygrzewa półkę to odpuściłem sobie nowe pokusy zakupowe a i fotograf ze mnie jak z koziej d...y trąba i drugim Garry Winograndem nie zostanę.@milupa D90 to solidna konstrukcja, w takiej cenie i po oględzinach wykluczających grubsze mankamenty to brać i nie wymyślać. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez Zwierzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Czy, wbudowany system czyszczenia matrycy na niewiele się zdaje ?...tylko do kurzu, ale generalnie system to taki bajer..grubsze zabrudzenia czyści się na mokro ( izopropanolem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 ...tylko do kurzu, ale generalnie system to taki bajer..grubsze zabrudzenia czyści się na mokro ( izopropanolem) mi nie pomógł, musiałem oddać w dobre ręce Dzięki, wyobrażałem sobie co prawda, że zabrudzenia poważniejsze trzeba czyścic inaczej.A jednak, więcej spodziewałem się po tym systemie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mi ostatnio koleś, który zajmuje się foto, powiedział, że czasami rurę od odkurzacze przykłada do aparatu ( bez szkła ) i w ten sposób zasysa pyły itp. Ważne jest, żeby rura nie była przyłożona na "ścisk", tylko by była luka pomiędzy body a rurą. Ciekawostki, będę musiał sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Brawo, kapitalny pomysł! Dajcie znać jak znajdziecie migawkę w worku... kilku już to przerabiało Edytowane 18 Stycznia 2015 przez Jano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mi ostatnio koleś, który zajmuje się foto, powiedział, że czasami rurę od odkurzacze przykłada do aparatu ( bez szkła ) i w ten sposób zasysa pyły itp. Ważne jest, żeby rura nie była przyłożona na "ścisk", tylko by była luka pomiędzy body a rurą. Ciekawostki, będę musiał sprawdzić....pierwszy krok do wymiany matówki... ..Kilku szukało już ją w worku...P.S. do dmuchania tylko gruszka..bez talku!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Dzięki za przestrogę będę pamiętał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ok, źle zrozumiałem ..zrzut z nikoniarze.pl... D300s+T17-50 1. sprzedawany przedmiot: D300s+T17-50 2. opis wyglądu przedmiotu: 3. data i miejsce zakupu: 2011r. 4. inne istotne informacje: przebieg body wynosi ok 64.000 zdjęć. Sprzedaję tylko komplet. 5. dostawa: najlepiej odbiór osobisty 6. sposób zapłaty: gotówka 7. udokumentowanie sprzedaży: 8. cena: 2350 9. kontakt: pw 10. zdjecia sprzedawanego przedmiotu: https://plus.google.com/photos/10675...67494301360225 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Patryk, jak to jest z tymi przebiegami w lustrach? (Pomijając oczywiście stan ogólny, wynikający z dbałości, lub jej braku, o sprzęt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 ..d300s ma przewidziane 150tyś klapnięć..jak nie napierd..asz migawką jak Kałachem to może i zrobić drugie tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 ..zrzut z nikoniarze.pl... D300s+T17-50 1. sprzedawany przedmiot: D300s+T17-50 2. opis wyglądu przedmiotu: 3. data i miejsce zakupu: 2011r. 4. inne istotne informacje: przebieg body wynosi ok 64.000 zdjęć. Sprzedaję tylko komplet. 5. dostawa: najlepiej odbiór osobisty 6. sposób zapłaty: gotówka 7. udokumentowanie sprzedaży: 8. cena: 2350 9. kontakt: pw 10. zdjecia sprzedawanego przedmiotu: https://plus.google.com/photos/10675...67494301360225 Dzięki, zaraz zerknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Czy koniecznie trzeba dzwigać takie ,,klamoty" typu lustrzanka?,może lepiej kompakt -może cos takiego http://allegro.pl/sony-cyber-shot-dsc-rx100-iii-gwarancja-i4973190235.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Czy koniecznie trzeba dzwigać takie ,,klamoty" typu lustrzanka?,może lepiej kompakt -może cos takiego http://allegro.pl/sony-cyber-shot-dsc-rx100-iii-gwarancja-i4973190235.htmlnie, nie trzeba,na szczęście każdy decyduje sam co mu pasuje i co chce nosić,ja jak mam ochotę to zabieram 5-6kg sprzętu foto, a jak nie mam to biorę tylko... telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fomadron Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Witam, poszukuję lustrzanki, którą chcę żonie podarować na urodziny. Ona jest zapalonym fotografem, ale kompletnym amatorem w tej dziedzinie - posługujemy się zwykłym Coolpix P7100. Potrzebuję już z obiektywem jakiejś podstawowej możliwie taniej lustrzanki, która posłuży jej do nauki podstaw zabaw z czasem naświetlania, otwarciem przesłony, iso itd. Obiektem fotografowania będą zwykle ludzie (głównie ci jeszcze mali) ale też wszelkie imprezy, pikniki, no i ja z Lamiglasem nad Odrą (ale to jeszcze z nią muszę ustalić). Bardzo proszę osoby, które mają doświadczenie w tym zakresie o podpowiedzenie modelu. Pozdrawiam(możliwość nagrywania filmów - mile widziana, ale nie konieczna)Dobre lustrzanki jak wiadomo robi Nikon i Canon. Nikon ma ciut lepsze kitowe obiektywy. Jaka lustrzanka? To trudne pytanie, a odpowiedź prosta - Nikon DX4 ;-) A tak poważnie, wybierz się do sklepu i dokonajcie zakupu razem w ramach tego prezentu. Weź kilka różnych body do ręki, sprawdź jak leży Ci ten aparat, sprawdź ile kosztują szkła, które oferują przyzwoitą jakość i na które będzie Cię stać. Po stronie Nikona stoi oprogramowanie Nikon NX2 - jest płatne i ma wielką przewagę nad innymi programami, z tego względu, że masz możliwość zmian i wprowadzenia modyfikacji, jakby były wykonane w czasie fotografowania. Po więcej info zapraszam na forum Nikona, lub telefon do serwisu Nikona. Na jedną rzecz zwróć szczególną uwagę - uszczelnienie body! Będziesz focił nad wodą w róznych warunkach, więc puszka powinna być szczelna. Rzuć okiem również na PENTAX'a. To też fajne puszki. Miałem kiedyś K10D i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nikon D 90 znakomity stosunek ceny do jakošci. Używam 4 lata w rożnych miejscach świata ( temperatura, wilgotność) sprawuje się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 A tak poważnie, wybierz się do sklepu i dokonajcie zakupu razem w ramach tego prezentu. Już w szafie stoi. O czym wcześniej pisałem. Ale dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 ..z nikoniarze.pl.. Nikon D90 + Nikkor 18-105 VR (przebieg 3 tyś.)1. sprzedawany przedmiot: Nikon D90 + Nikkor 18-105 VR2. opis wyglądu przedmiotu: Sprzęt bardzo zadbany z śladowym przebiegiem 3 tyś zdjęć.3. data i miejsce zakupu:4. inne istotne informacje: Pudełkowy zestaw.5. dostawa: kurier6. sposób zapłaty: przelew7. udokumentowanie sprzedaży:8. cena: 1600zł9. kontakt: PW10. zdjecia sprzedawanego przedmiotu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Cześć, nie chce zakładać nowego tematu szukam aparatu do panoram, przyrody i uzytku domowego portrety prywatki wiec chyba do wszystkiego:-) Waham sie miedzy hybryda a lustrzanka chociaz wolałbym cos malego co wrzuce do torby i nie bedzie mi przeszkadzac w wedrowkach z wedka. Myslalem o Sony nex5 lub 6 albo o tej nowej serii ilce 6000 a co do lustrzanek to nikon d5200.Nie chce kompakta bo chce wejsc troche mocniej w temat fotografii i nie bede za rok zmieniac aparatu. Pełnej klatki nie kupie ze wzgledu na cene wiec zostaje jakis dobry APS-C. I zeby nie bylo mialem kontakt z lustrznkami canon d550 fajna zabawka ale zeby brac go na ryby musial bym brac dodatkowa torbe:-/ Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) <...> szukam aparatu do <...> wszystkiego<...> waham sie miedzy hybryda a lustrzanka<...> wolałbym cos malego co wrzuce do torby i nie bedzie mi przeszkadzac w wedrowkach z wedka.<...> nie chce kompakta bo chce wejsc troche mocniej w temat fotografii<...> jakis dobry APS-C<...> canon d550 fajna zabawka ale zeby brac go na ryby musial bym brac dodatkowa torbe:-/męska decyzja... mały czy dobry? (kompakt vs lustro)bo jak mały i dobry to szykuj worek kasy... PS. hybryda = mirrorless? Edytowane 23 Lutego 2015 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi