Skocz do zawartości

Abu Garcia REVO MGXtreme 1/2

stylezzhh

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem go przez tydzień jakiś czas temu . Kreciłem, rzucałem na sucho , jak i na zmontowanej wędce. Jednak nie nad wodą tylko na polance. Powiem tak. Praca bardzo gładka. Spokojnie przynęty od 4 gram polecą .Górna granicach myślę 30/35gram. Bardzo lekka maszynka . Mała dygresja. Konstruktorzy żeby zmniejszyć wagę zmniejszyli chyba liczbę warstw lakieru pokrywając korpus :) Bardzo łatwo o ryskę. Multik jest delikatny. Nie polecam do cięższej pracy.

wedlug mnie nie jest to, wbrew pzorom, klasyczny kolowrotek do BFS, jezeli ktos lubi to bedzie znakomity drop shota ewtl. do delikatnych rigow z wszelakim robactwem na koncu zestawu ... nalezy zwrocic uwage zeby go sparowac z odpowiednia wedka, jest bardzo lekki i pozwala na skompletowanie wrazliwego zestawu

wedlug mnie nie jest to, wbrew pzorom, klasyczny kolowrotek do BFS, jezeli ktos lubi to bedzie znakomity drop shota ewtl. do delikatnych rigow z wszelakim robactwem na koncu zestawu ... nalezy zwrocic uwage zeby go sparowac z odpowiednia wedka, jest bardzo lekki i pozwala na skompletowanie wrazliwego zestawu

Phenix 1/8-3/4 oz drop shot chyba się nada ...?

Mam, używałem cały zeszły sezon. 5g plus gumka 3cm nie stanowi dla niego żadnego wyzwania.

Jacek, kolega pyta o ten najnowszy model, a Ty z tego co kojarzę masz "zwykłego MGX-a"  ;) 

http://www.abugarcia.com/products/reels/low-profile-baitcast-reels/revo/revo-mgxtreme

• 4 lata później...

Mam Revo LTX ,MGX (najnowsza seria) ,MGXtreme i w drodze jest Premier :D  MGX można porównać z MGXtreme. Natomiast MGX i LTX/LT to całkiem inne młynki. LTX/LT ma magnetyka (o ile sie nie myle z tym LT) I sa przeznaczone do lżejszych tematów. MGX to multik do średnich przynęt.  Ogółnie ze wszystkich jestem zadowolony :P. Bradzo lekkie, malutkie , dobrze leża w dłoni. Nie brodzą i fajnie daleko się nimi rzuca. Zbyt krótko je mam żeby coś napisać o awaryjności, ale sprawiają wrażenie solidnych i dobrze wykonanych.

Miałem lt później ltx i są to rewelacyjne maszynki. Solidne wykonanie i hamulec przyjazny dla użytkownika. Ltx z oryginalną szpulą super shallow nie odbiegał w osiągach od mojego aldebarana bfs xg. MGX nie miałem w rękach ale myśle że jak na topowe płaskie abu przystało nie rozczaruje. Rozważałem zakup mgx pod wobki 5-7g i opad na lekko ale trafiła się t3 slp :P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 8 miesięcy temu...

A pod jakim względem nie jest to taka sama półka użytkowa?

Po czyszczeniu łożysk zalanych smarem i kilku zabiegach kosmetycznych oraz zdjęciu 2 ramion  hamulca na szpuli odległości jakie uzyskuje bardzo mnie zadowalają.

druga sprawa polerowanie bieżni hamulca odśrodkowego tak jak pokazano na filmie poprawia właściwości rzutowe. Hamowanie w pierwszej fazie rzutu nie jest tak drastyczne. Polecam