stylezzhh Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 WitamTak za 2 tyg. chce kupić. Czy ktoś z kolegów już go posiada i jakie opinie???Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Miałem go przez tydzień jakiś czas temu . Kreciłem, rzucałem na sucho , jak i na zmontowanej wędce. Jednak nie nad wodą tylko na polance. Powiem tak. Praca bardzo gładka. Spokojnie przynęty od 4 gram polecą .Górna granicach myślę 30/35gram. Bardzo lekka maszynka . Mała dygresja. Konstruktorzy żeby zmniejszyć wagę zmniejszyli chyba liczbę warstw lakieru pokrywając korpus Bardzo łatwo o ryskę. Multik jest delikatny. Nie polecam do cięższej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Mam, używałem cały zeszły sezon. 5g plus gumka 3cm nie stanowi dla niego żadnego wyzwania.Ja mam podpiętego go pod Phenixa do 1/2oz.. Chyba go sprzedam bo mam na oku steeza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Mam, używałem cały zeszły sezon. 5g plus gumka 3cm nie stanowi dla niego żadnego wyzwania.Ja mam podpiętego go pod Phenixa do 1/2oz.. Chyba go sprzedam bo mam na oku steeza.To ja chyba kupię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 wedlug mnie nie jest to, wbrew pzorom, klasyczny kolowrotek do BFS, jezeli ktos lubi to bedzie znakomity drop shota ewtl. do delikatnych rigow z wszelakim robactwem na koncu zestawu ... nalezy zwrocic uwage zeby go sparowac z odpowiednia wedka, jest bardzo lekki i pozwala na skompletowanie wrazliwego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 wedlug mnie nie jest to, wbrew pzorom, klasyczny kolowrotek do BFS, jezeli ktos lubi to bedzie znakomity drop shota ewtl. do delikatnych rigow z wszelakim robactwem na koncu zestawu ... nalezy zwrocic uwage zeby go sparowac z odpowiednia wedka, jest bardzo lekki i pozwala na skompletowanie wrazliwego zestawuPhenix 1/8-3/4 oz drop shot chyba się nada ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Mam, używałem cały zeszły sezon. 5g plus gumka 3cm nie stanowi dla niego żadnego wyzwania. Jacek, kolega pyta o ten najnowszy model, a Ty z tego co kojarzę masz "zwykłego MGX-a" http://www.abugarcia.com/products/reels/low-profile-baitcast-reels/revo/revo-mgxtreme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 A za ile go możesz mieć? Bo jest przecież BFS XG od Shimano. Abu w rękach nie miałem , aldka mam i mogę polecić. Narzędzie prima sort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Nie łowiłem nim, ale bawiłem się trochę. Sprawił zdecydowanie lepsze wrażenie niż stx'y inne premier'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Wykop roku w tym roku alle do rzeczy. Używa ktoś dłużej tego mgx-a ? Jak się sprawuje ? A może ktoś posiada także revo LT i pokusi się o porównanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Jutro będziesz mógł pomacać i porównać Revo LT6, ALC-BF7 i Shimano Aldebaran BF7, Bantam 100 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) MGX Robercie mnie najbardziej interesuje. Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Miałem. Sprzedałem do Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Mam Revo LTX ,MGX (najnowsza seria) ,MGXtreme i w drodze jest Premier MGX można porównać z MGXtreme. Natomiast MGX i LTX/LT to całkiem inne młynki. LTX/LT ma magnetyka (o ile sie nie myle z tym LT) I sa przeznaczone do lżejszych tematów. MGX to multik do średnich przynęt. Ogółnie ze wszystkich jestem zadowolony . Bradzo lekkie, malutkie , dobrze leża w dłoni. Nie brodzą i fajnie daleko się nimi rzuca. Zbyt krótko je mam żeby coś napisać o awaryjności, ale sprawiają wrażenie solidnych i dobrze wykonanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Miałem lt później ltx i są to rewelacyjne maszynki. Solidne wykonanie i hamulec przyjazny dla użytkownika. Ltx z oryginalną szpulą super shallow nie odbiegał w osiągach od mojego aldebarana bfs xg. MGX nie miałem w rękach ale myśle że jak na topowe płaskie abu przystało nie rozczaruje. Rozważałem zakup mgx pod wobki 5-7g i opad na lekko ale trafiła się t3 slp Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Witam, mam pytanie czy jest jakiś zestaw do MGXetreme 2 z hamulcem magnetycznym i do tego lekka szpula?Pozdrawiam,Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Mozna to załatwić przekładając magnetyka i szpulę z Revo ALX. Do ALX mozna dokupić płytka szpulkę do BFS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 (edytowane) Można tylko czy ten magnetyk będzie lepszy? Napisz co chcesz osiągnąć i do czego chcesz używać tego mgx’a Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 23 Grudnia 2018 przez Xiaou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Miałem oba multiki i lepiej rzucało mi sie ALX . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 MGX i ALX to nie ta sama półka "użytkowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 MGX i ALX to nie ta sama półka "użytkowa" Robert bardzo elegancko wyjaśniłeś różnice ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 A pod jakim względem nie jest to taka sama półka użytkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Umieszczał bym ALX w klasie M MGX klasa L ... ale może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 A pod jakim względem nie jest to taka sama półka użytkowa? Po czyszczeniu łożysk zalanych smarem i kilku zabiegach kosmetycznych oraz zdjęciu 2 ramion hamulca na szpuli odległości jakie uzyskuje bardzo mnie zadowalają. druga sprawa polerowanie bieżni hamulca odśrodkowego tak jak pokazano na filmie poprawia właściwości rzutowe. Hamowanie w pierwszej fazie rzutu nie jest tak drastyczne. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi