grayo Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Niewiem czy on taki nowy, chyba trochę tanio, a po drugie w opisie pisze że brak zapasowej szpuli i oryginalnego pudła... A pytam z ciekawości bo przydał by się drugi młynek a ten penek wpadł mi w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 sory opisu nie przeczytalem, ja po ogledzinach w sklepie i wielu opiniach na temat czestych bród grzecznie odłożyłem go na półke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 też miałem krótką przygode z battle, nie polecam do cieńkich plecionek poniżej 0.19(powerpro) robiły mi sie brody czy to przy pełnym nawinieciu plecionki czy jak jej juz troche ubyło, co do pracy kołowrotka to mój pracował bez zastrzeżeń, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 To narazie tylko taki plan z tym zakupem więc mam czas się zastanawiać. Możę lepszy będzie shimano czas pokaże. Dzięki Panowie za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 @grayo zobacz co w tym watku "grajo" http://jerkbait.pl/topic/15622-penn-battle/?hl=%2Bpenn+%2Bbattle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 i albo po to aby nabijać sobie posty...Takimi postami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Witam który kołowrotek wybrać do łowienia sandaczy, na wiśle główki max 28gram, kijek okuma black rock do 30 gram,i czasem do milleniuma do 25gram.Spro Red 4000Ryobi Zauber 4000Okuma salina 30Penn Sargus 30 Edytowane 8 Marca 2014 przez seba666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Witam który kołowrotek wybrać do łowienia sandaczy, na wiśle główki max 28gram, kijek okuma black rock do 30 gram,i czasem do milleniuma do 25gram.Spro Red 4000Ryobi Zauber 4000Okuma salina 30Penn Sargus 30Wszystkie będą dobre wybierz ten który Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Zastanów się dogłębnie nad 1 lub 2 z Twojej listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Ja bym polecił shimanowską saharę 2500 lub 4000 FD w zależności do czego miałby służyć kołowrotek. Ciekawa konstrukcja, spowolniona oscylacja szpulki co w rezultacie daje zdecydowanie dłuższe rzuty, wysokie przełożenie co mogło by być przydatne na bolka, aluminiowa stopka kołowrotka i poza tym ładna jest . Poniżej link do maszynki o której mowa: http://xenorsr.blogspot.com/2010/10/shimano-sahara-2500fd.htmlhttp://www.ebay.com/itm/SHIMANO-SAHARA-SPINNING-REEL-2500FD-29-/141212732030?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20e0ef4a7e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Bez obrazy ale tego shimano nawet nie ma co porównywać np.do zaubera czy red/blue arc. Nie ta liga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Witam, Mi udało się kupić nówkę Battle 3000 za 340zł.na targach w Poznaniu.Na sucho zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie,wszystko ładnie spasowane,bardzo dobry hamulec.Trochę zastanawiało mnie duże przełożenie ale myślę że będzie ok.Od kilku lat mam również Red Arca 3000 i złego słowa nie dam powiedzieć.Trwała,dopracowana konstrukcja w bardzo dobrej cenie.Nie każdemu morze tylko pasować metalowa rączka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Nie porównuję tylko daję przykład kołowrotka do 350zł Sporo pozytywnych opini ma ten młynek:http://reviews.cabelas.com/8815/123663/shimano-sahara-fd-spinning-reel-reviews/reviews.htm?sort=submissionTime&dir=asc Edytowane 10 Marca 2014 przez MATT1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Witam który kołowrotek wybrać do łowienia sandaczy, na wiśle główki max 28gram, kijek okuma black rock do 30 gram,i czasem do milleniuma do 25gram.Spro Red 4000Ryobi Zauber 4000Okuma salina 30Penn Sargus 30Tak bez obrazy,ale żadnego bym nie wybrał. Do takiego łowienia polecam sprawdzone konstrukcje Shimano w rozmiarze 4000,takie jak Twin Power 4000 F,Twin Power 4000 Fa,Stella 4000 '98, Stella 4000 AR, Stella 4000 Fa,Twin Power SW 4000 PG i XG,Stella SW 4000 PG i XG.Alternatywą może być również bardzo udany model kolowrotka Shimano, Twin Power 4000 '11.Daiwa to też znakomity bardzo dobry wybór,a skupiłbym się na modelach z serii Certate i Certate HC wielkośći 3000.Wszelkiej maści kołowrotki wielkości 2500 firmy Shimano nie za bardzo nadają się na takie łowienie. Daiwa w tej wielkości prezentuje bardziej żywotne kołowrotki i tutaj wybór jest spory, np.Certate Custom 2500 ( taki niebieściutki ),śliczny kołowrotek i o mocnej przekładni. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Panie Józefie z całym szacunkiem ale tu mowa o kołowrotkach do 350zł jesli ma Pan na sprzedaż któryś z wymienionych przez siebie kołowrotków w tej cenie to biore tego niebieściutkiego 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Wybrałem się kilka lat temu na ryby z kolegą, pojechaliśmy nad Bug. Montujemy graty przy aucie i kolega pyta:-też masz Spro?Trochę zdziwiony patrzę na to co montuje bo nigdy Spro nie miałem, montuje jeden z modeli Mikado.On miał Spro, różniły się ........ kolorem nakrętki na szpuli .Później popytałem wśród ludzi z branży i okazało się że Spro i Mikado robią kołowrotki w tej samej fabryce w Chinach.Czy ktoś mi może wskazać różnicę oprócz koloru nakrętki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 widzialem tez mikado nano crystal czy jakos tak, z kołowrotków zaubero/spro podobnych. a ten twoj mikado to co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Panie Józefie z całym szacunkiem ale tu mowa o kołowrotkach do 350zł jesli ma Pan na sprzedaż któryś z wymienionych przez siebie kołowrotków w tej cenie to biore tego niebieściutkiego Jeśli transakcja nie dojdzie do skutku, staje drugi do tego niebieściutkiego To jest nabijanie postów, wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Ten mikado klon to chyba sht Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 http://www.topfish.pl/product-pol-12362-Kolowrotek-Mikado-Nano-Crystal-Ztx-1006-Fd.googleshoppingpl.html?gclid=CMOk3p7qiL0CFWvkwgodtJEA4Anakretka, korba, i rolka jak w zauberze. wogóle to sporo kołowrotków poznałem nowych podczas konkursu Makamby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Panie Józefie z całym szacunkiem ale tu mowa o kołowrotkach do 350zł jesli ma Pan na sprzedaż któryś z wymienionych przez siebie kołowrotków w tej cenie to biore tego niebieściutkiego No tak,zapędziłem się trochę z klasami, sorry - ale tego niebieściutkiego no nie,nie jest na sprzedaż,to mój ulubiony do lekkich zadań. PozdrawiamJózef Lesniak Edytowane 10 Marca 2014 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 http://www.topfish.pl/product-pol-12362-Kolowrotek-Mikado-Nano-Crystal-Ztx-1006-Fd.googleshoppingpl.html?gclid=CMOk3p7qiL0CFWvkwgodtJEA4Anakretka, korba, i rolka jak w zauberze. wogóle to sporo kołowrotków poznałem nowych podczas konkursu Makamby To klon Excii nie zaubera. Coś jak TD 9XX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 widzialem tez mikado nano crystal czy jakos tak, z kołowrotków zaubero/spro podobnych. a ten twoj mikado to co to za model?Problem jest taki że nie pamietam a kołowrotka od chyba 2 czy 3 lat na oczy nie widziałem , podobnie jak jednego pudełka z woblerami. Zachodzi podejrzenie że albo położyłem na trawie albo na dachu zamiast wrzucić od razu do bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Ten mikado klon to chyba shtTo działa inaczej, nie musi to być klon. Jeśli pojechałbys do tej fabryki i złozył zamówienie na te SAME kołowrotki co robią dla Spro czy Mikado i zamawiając 30 czy 40tys. jednego modelu kazałbyś (bo przecież ani Mikado ani Spro nie chcesz) napisać na korpusie Qowax001 to byłby to nowy kołowrotek? No może byś kazał im zmienić nakrętkę przy korbie na opalizującą. I odnoszę wrażenie że w wielu wypadkach działą to w podobny sposób, mnie a pewnie i żadnemu z nas nie chcę się zagłębiać w strony chińskich producentów ale jestem przekonany że podobieństw Dragona, Jaxona czy Mikado do Spro, Abu czy Szekspira byłoby bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko19 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 kurde dużo ludzi ma ten problem ja mam to samo ;/ nie wiadomo co wybrać u mnie waha się między red arc a slammer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi