judo 1988 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Witam chciałem zapytać czy Okuma Alumina Baitcaster 200 LX wytrzyma (przez nie długi czas) współprace z Fatso 14 pływającym.Wydaje mi się że do takiego wobka musi być już klasyczny okrąglak ale chcę zasięgnąć opini bardziej doświadczonych ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 hejka okuma powinna wytrzymać ponieaż kijem szarpiesz przynetą a kołowrotkiem zbierasz luzy żyłki więc jest to tylko cos w stylu magazynu na zyłke <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Tak masz rację, ale przy rzucie chyba multik odczuwa przeciążenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 @suchy Chciałbym Ci przypomnieć Twój post sprzed roku, na tym forum: A no pewnie zaraże sie chorobą zwana castingiem i z czasem przyjdzie mi wymienić sprzęt ale najpierw musze stary doszlifować Dzięki za rady, Pozdrawiam Jak na kogoś kto jeszcze rok temu stawiał w castingu i łowieniu na jerki pierwsze kroki, wydaje mi sie że wypowiadasz sie w sposób niezwykle kategoryczny. Z doświadczenia powiem Ci że może być to niebezpieczne - bo jak ktoś skorzysta z Twoich porad i się zawiedzie, będzie miał do Ciebie uzasadnione pretensje Ja np. staram się trzymac zasady że wypowiadam się w tematach w których udało mi się zebrać trochę osobistych doświadczeń - to jest dobra, chociaż niepisana, zasada na jerkbait.plDlatego niestety na pytanie o Okumę Alumine nie odpowiem, bo tego multiplikatora nawet nie miałem w ręku, nie mówiąc już o łowieniu nim na cięzkie jerki. Oczywiście jeżeli jesteś użytkownikiem tego multika i korzystasz z niego w sposób którego dotyczy pytania, to moje uwagi są zbyteczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Jeszcze nie próbowałem tego połączenia i stąd moje pytanie.pisałem takie pytanko również w sprawie jacka salmo.Ale jack jes o 35 g lżejszy.Zanim nawet wypróbuje łowić moja okumką na tego fatsiaka chce mieć jakieś rozeznanie w sutuacji.Osobiście wydaję mi sie że kiszka z tego będzie.Kilka rzutów multik wytrzyma,ale nie wiem co bedzie dalej.Zawsze jest gwarancja,ale szkoda psuć młynek na samym poczatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 .... osobistych doświadczeń - to jest dobra, chociaż niepisana, zasada na jerkbait.pl te słowa powinny jako motto wisieć na głownej stronie forum j.pl ... miałem nic nie pisac w tym wątku, bom jak Friko tej aluminy w rękach nad wodą nie trzymał. Ale uwaga do ciebie @suchy498 i kilku tobie podobnych co się na jerkbait.pl od jakiegoś czasu panoszą. Nabijajcie sobie posty na innych portalach jak wam nato tam pozwalają. Tutaj spamowanie nie jest mile widziane i to chyba odróżnia j.pl od innych platform internetowych. taki mały off top przy okazji... pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 @suchy nie bede sie ciebie pytal jak dlugo jerkujesz, jak dlugo lowisz ciezkimi przynetami i ile czasu w roku spedzasz nad woda z przynetami powyzej 100 gram ... tylko ... zeby komus dawac porady trzeba miec doswiadczenie i znajomosc tematu ... jak na razie czytaj forum i zdobywaj nad woda, to czego, tobie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Chłopaki Redaktorzy i Ty Jerzy wjechaliście na @suchego i w sumie słusznie. Mam nadzieję, że podmiot duskusji przyjmie do siebie uwagi w konstruktywny sposób, oby. Ja osobiście raczej się w tym wątku nie wypowiadam, bo niewiele mam do powiedzenia, na casta łowię sporadycznie, głównie trocie zimą. Ale popieram to co napisał @Friko i zacytował @Jerzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Mysle ze wystarczy. Co mialo zostac napisane, zostalo napisane. Od tej pory bardzo prosze wszystkich o trzymanie sie meritum, czyli jak ktos ma cos sensownego do powiedzenia na temat niech pisze, a jak nie to nie robmy offtopa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi