Skocz do zawartości

Okuma Alumina Baitcaster 200 LX i Fatso 14

judo 1988

Rekomendowane odpowiedzi

@suchy

Chciałbym Ci przypomnieć Twój post sprzed roku, na tym forum:

A no pewnie zaraże sie chorobą zwana castingiem :mellow: i z czasem przyjdzie mi wymienić sprzęt ale najpierw musze stary doszlifować :angry: Dzięki za rady, Pozdrawiam ;)

Jak na kogoś kto jeszcze rok temu stawiał w castingu i łowieniu na jerki pierwsze kroki, wydaje mi sie że wypowiadasz sie w sposób niezwykle kategoryczny. Z doświadczenia powiem Ci że może być to niebezpieczne - bo jak ktoś skorzysta z Twoich porad i się zawiedzie, będzie miał do Ciebie uzasadnione pretensje

Ja np. staram się trzymac zasady że wypowiadam się w tematach w których udało mi się zebrać trochę osobistych doświadczeń - to jest dobra, chociaż niepisana, zasada na jerkbait.pl

Dlatego niestety na pytanie o Okumę Alumine nie odpowiem, bo tego multiplikatora nawet nie miałem w ręku, nie mówiąc już o łowieniu nim na cięzkie jerki. Oczywiście jeżeli jesteś użytkownikiem tego multika i korzystasz z niego w sposób którego dotyczy pytania, to moje uwagi są zbyteczne.

Pozdrawiam

Jeszcze nie próbowałem tego połączenia i stąd moje pytanie.pisałem takie pytanko również w sprawie jacka salmo.Ale jack jes o 35 g lżejszy.Zanim nawet wypróbuje łowić moja okumką na tego fatsiaka chce mieć jakieś rozeznanie w sutuacji.Osobiście wydaję mi sie że kiszka z tego będzie.Kilka rzutów multik wytrzyma,ale nie wiem co bedzie dalej.Zawsze jest gwarancja,ale szkoda psuć młynek na samym poczatku.

....

osobistych doświadczeń - to jest dobra, chociaż niepisana, zasada na jerkbait.pl

te słowa powinny jako motto wisieć na głownej stronie forum j.pl

...

miałem nic nie pisac w tym wątku, bom jak Friko tej aluminy w rękach nad wodą nie trzymał.

Ale uwaga do ciebie @suchy498 i kilku tobie podobnych co się na jerkbait.pl od jakiegoś czasu panoszą. Nabijajcie sobie posty na innych portalach jak wam nato tam pozwalają. Tutaj spamowanie nie jest mile widziane i to chyba odróżnia j.pl od innych platform internetowych.

taki mały off top przy okazji...

pozd JW

@suchy

nie bede sie ciebie pytal jak dlugo jerkujesz, jak dlugo lowisz ciezkimi przynetami i ile czasu w roku spedzasz nad woda z przynetami powyzej 100 gram ... tylko ... zeby komus dawac porady trzeba miec doswiadczenie i znajomosc tematu ...

jak na razie czytaj forum i zdobywaj nad woda, to czego, tobie brakuje :D

Chłopaki Redaktorzy i Ty Jerzy wjechaliście na @suchego i w sumie słusznie. Mam nadzieję, że podmiot duskusji przyjmie do siebie uwagi w konstruktywny sposób, oby. Ja osobiście raczej się w tym wątku nie wypowiadam, bo niewiele mam do powiedzenia, na casta łowię sporadycznie, głównie trocie zimą. Ale popieram to co napisał @Friko i zacytował @Jerzy. B)